Danusiny miszmasz

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ktoś
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 lis 2008, o 10:15
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Bardzo dziękuję Przyjaciołom z forum za te słowa wsparcia :D .Naprawdę dzięki Wam jest lżej . Nie wiem , czy policja będzie solidnie szujkać bandytów-podpalaczy , bo najpierw zapytali czy byłam ubezpieczona , a gdy się dowiedzieli ,że nie , to ich zapał do pracy wyraźnie zmalał :? . Być może to tylko moje subiektywne odczucie - nie wiem . Pożyjemy-zobaczymy .
Bardzo liczę ,że rośliny zechcą żyć , ale te skalniakowe maleństwa na pewno się nie pozbierają :cry:

A teraz cos przyjemniejszego
hibiskus moscheutos był uprzejmy zrobić mi niespodziankę :D :D :D
Obrazek

i moje nowe heucherowe zdobycze
TIRAMISU Obrazek

GEISHIA"S FAN Obrazek

PERSIAN CARPET Obrazek
Awatar użytkownika
andowan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lip 2007, o 07:49

Post »

Ojej Danusiu- a co z Tiramisu ode mnie? Przecież czeka na spakowanie. Już jej nie chcesz :cry:

Ania
Awatar użytkownika
ktoś
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu , no jakżesz -nie chcę . CHCĘ :D , zobacz ,że moja jest dość marna i tylko 2 liście , ktoś ją mocno sponiewierał i nie wiadomo jak będzie rosła . :D :D
Awatar użytkownika
100krotka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 20:11
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Danusiu, trzymam kciuki, zobaczysz, z Twoją pasją i zapałem uda się wszystko odtworzyć...
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Danusiu, bardzo mi przykro za to, co się stało :cry: Nie trać jednak nadzieji - sprawiedliwość dosięgnie przestępców. A w tym czasie Twój ogród odrodzi się na nowo jak Feniks z...... popiołów.
Awatar użytkownika
izabella1004
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 kwie 2008, o 08:57

Post »

Danusia mam nadzieję że już doszłaś trochę do siebie po tym wydarzeniu.
Goryczka paradoxa bardzo mi się spodobała.
Pozdrawiam Izabella

Ogród Izabelli
Awatar użytkownika
ktoś
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Bardzo dziękuję za ciepłe i życzliwe słowa :D . Naprawdę pomagają .
Jutro zdam relację z postępów w porządkowaniu pogorzeliska , bo będę miała niespodziewaną pomoc . Realizuje się powiedzenie ,że przyjaciół poznaje się w biedzie .
Jacku nie wiem dlaczego ( to przecież nic mi nie da ) , ale zależy mi bardzo na złapaniu podpalacza . Liczę ,że kiedyś to nastąpi :? .
Awatar użytkownika
judyta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2008, o 14:08

Post »

O matuuulu ;:110 wpadłam donieść , że hibiskusy się ukorzeniły i podciągnąć się w zaległościach...a tu takie przykre wieści :cry:
Jakoś sobie Danusiu radzisz z tym nieszczęściem, czy mogę jakoś pomóc? Na sukces policji i pomoc w złapaniu podpalaczy raczej nie licz, u mnie też nie złapano włamywaczy i sprawę umorzono...też nie byłam ubezpieczona. Mówisz, że im miny zrzedły..skąd ja to znam...panowie P. byli skłonni wmówić mi sfingowaną kradzież i odpuścili dopiero, kiedy dowiedzieli się o braku ubezpieczenia.... :roll: Nie miałaś wrażenia, że Ciebie podejrzewali o podpalenie?
Dobrze, że pokazujesz nadal ogród mimo takich strat...ja nie wiem,kiedy bym się pozbierała... :? :roll:
Awatar użytkownika
ktoś
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Judytko , niech hibiskusy ładnie i szybko rosną .
Na szczęście nie sugerowali ,że to moja wina , bo chyba zdołowali by mnie całkowicie .
Ciekawa jestem ,czy też dostanę zaraz karteczkę ,że z powodu niewykrycia sprawcy śledztwo zostaje umorzone :?
Dzisiaj część drewnianych belek uprzatnę . Ciekawe , czy coś będzie widać , bo pogorzelisko ogromne :cry:
Awatar użytkownika
100krotka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 20:11

Post »

Danusiu, z tym to jest też tak, że policja liczy na pomoc obywateli, na to, że ktoś coś widział, ktoś coś wie...a u nas ludzie boją się pomagać policji, boją się zeznawać, bo nie mogą liczyć na bezpieczeństwo..,moi koledzy kiedyś złapali złodziei, którzy okradali kiosk, potem mieli takie przeboje z wymiarem sprawiedliwości, że głowa boli...:-(
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Awatar użytkownika
ktoś
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

100krotko , masz rację ,że to się tak odbywa . Dzisiaj dostaliśmy pismo o umorzeniu postępowania z powodu niewykrycia sprawcy kradzieży przyczepki :evil: :cry: . Złodziej ukradł nam ją w czerwcu , o godz 20 , w niedzielę i nawet wiadomo było ,że samochodem suzuki i nie znaleźli .Złodziejowi życzę , aby do końca życia dorobił się tylko tej starej przyczepki :twisted:
O to podpalenie nie mam jeszcze standartowego pisma , ale się spodziewam , że tak się to zakończy .

Zaczynam powolne sprzątanie :? . Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Spalone kiwi i śliwa 'Stanley " Obrazek

Kwiatów nie pokazuję , bo są tak umęczone suszą , aż strach . Nie nadążam z podlewaniem :(
x-p-k
Konto usunięte na prośbę.
Od: 3 sie 2008, o 00:13

Post »

Jesteśmy z Tobą Danusiu, jakoś na pewno sobie z tym wszystkim poradzisz! :)
Awatar użytkownika
ktoś
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

piterku oby :? :? .
Chyba jestem jasnowidzem , bo coś to czarno widzę :roll:
Awatar użytkownika
artam
1000p
1000p
Od: 26 paź 2008, o 00:10

Post »

Danusiu, przecież sobie radzisz, porządkujesz, podlewasz, są dwa mechanizmy zachowań w sytuacjach stresowych, co prawda dotyczy to sytuacji nagłych, ale można trochę naciągnąć naukowe teorie, walka albo ucieczka, Ty ewidentnie walczysz i o to chodzi, nawet te "robaczywe" myśli pod adresem podpalaczy świadczą o Twojej determinacji, wiedziałam,ze taka pasja wygra z przeciwnościami i teraz już też wiem,ze wiosną znów bedziemy podziwiać Twoje rzadkie i śliczne rośliny, mamy to jak w banku, dodam, w porządnym banku :)
Awatar użytkownika
Comcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 maja 2008, o 14:28

Post »

Danusiu - powiedzmy tak : gdyby to moją altankę podpalili to nie miałabym ani kawałeczka altanki - jest cała drewniana.
Za jakiś czas swoją odbudujesz i będzie jeszcze ładniejsza niż była.
Drzewa i rośliny - zostanie po nich wolne miejsce na przyszłe zachciewanki.
Tylko ten ogrom pracy i nakłady finansowe ..... :(
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”