Działka ROD Moja radość na emeryturze cz.2 - Warmia i Mazury.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
danuta z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2011, o 11:58
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Działka ROD Moja radość na emeryturze cz.2 - Warmia i Mazury.

Post »

MARTO! ;:168
Udało mi się uchwycić jak śnieg padał.Myślałam,że wieczorem to nic nie wyjdzie. :D
Niestety dużo śniegu stopniało,teraz leżą resztki.Na ulicach sucho i z przymrozkami.
Dobrze i niezbyt dobrze,że nie jadę na działkę.Już sama nie wiem co lepsze. ;:174
Mikołaja z prezentami nie będzie,wszystko mam.Co prawda wnuczka pytała co kupić babci,ale powiedziałam,że niczego nie potrzebuję.
Żeby chociaż lato było to może jakieś kwiatki. ;:306 W tym roku będziemy świętować z M.
Trzymaj się ciepło. ;:138

DOROTKO! nie mam zwierzątek to ozdobom nic nie zaszkodzi.
U nas obecnie jest sucho i lekki mróz.Śniegu trochę leży na trawnikach i dachach.
Miłego wieczoru. :wit

MARYNIU no faktycznie udało mi się .Czasami i mnie się coś uda. ;:306
Trzymaj się. :wit

LUCYNKO
jak pisałam wyżej udało mi się.Sama sobie się dziwię. ;:306
podłoże gotuje mój M,a potem się nim zachwyca.Najlepszy podłoże gotowała moja teściowa.
No to pracusia z Ciebie,swoja ćwikła z chrzanem najlepsza.U mnie na działce jest sporo chrzanu,ale jestem leniwa i już kupiłam ćwikłę i chrzan w sklepie. :oops: Przyznaję się kiedyś robiłam swój,ale to było kiedyś i robiłam dużo rzeczy swoich.
Ciekawe co z tej azalii wyrośnie.??
Miłego wieczoru. ;:168

TERESKO(JARHA)
Tak robiłam skrzaty z nudów.Mam jeszcze zrobionego bałwanka.
Dzięki za życzenia zdrowia.Jakoś leci.Ostatnio byłam u wnuczki na urodzinowym torcie.
Pogoda jak na razie fajna,lekki mróz,trochę śniegu i sucho na chodnikach.
Miłego wieczoru. ;:168

IGO!Witaj!
Ptaszki wiedzą,że ""mamusia" im da mniam,mniam,najgorsze,że sama zaczęłam podjadać te ziarenka odkąd przeczytałam na torebce,że słonecznik zawiera dużo żelaza.
Trzymaj się. :wit

LIDZIU Witaj!!
To fakt więcej czasu mi zostało na inne sprawy.Prawie codziennie do miasta,potem kawka,telewizor,laptop i tak leci,oby do wiosny.
Podkarmiam nawozem na okrągło,takim z dżdżownic.Co będę im żałowała. ;:306
Książek ogrodniczych, Działkowców,Kwietników mam full,ale szkoda mi wyrzucać,kiedyś postawią kontener i pozbędą się.
Ostatnio przeglądałam gazety z przepisami i prawie wszystko wyniosłam do pojemnika,zostawiłam tylko parę.Niepotrzebnie kąty zawala.
Trzymaj się Lidziu w zdrowiu. ;:168

Witaj EWO!
Mam trzy krasnale i jednego bałwanka.Więcej nie robię bo nie mam miejsca.
Sikorki codziennie mnie odwiedzają,a jak nie ma słonecznika to zaglądają do pokoju,chytrusy.
Miłego wieczoru.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jak miło ogląda się cieplutkie fotki kwitnącej działeczki! ;:138 ;:138
A myślałam, Danusiu, że wstawiłaś zdjęcie swojego kwitnącego hipeastrum...... ;:219
Pokaż, jak kwitnie, plissss ;:180 ;:180

Pozdrówka ślę i życzę dobrego tygodnia. ;:cm ;:cm
danuta z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

LUCYNKO!! ;:138
No właśnie przerzuciłam zdjęcia do laptopa,są jeszcze ciepłe.
Zamieszczam szybko według Twojego życzenia. :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Danusiu, hipeastrum ma bardzo piękny, taki wyrazisty kolor. ;:138 ;:138
A bałwanek jaki słodziutki! ;:215 Domyślam się, że Twoje rączki go zrobiły. ;:303
Gratuluję zdolności i cierpliwości! ;:433

Pozdrawiam cieplutko ;:3 , życzę zdrówka ;:167 i dobrej nocki. ;:196
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14

Post »

Danusiu piękny, wyrazisty kolor ma Twoja zwartnica. Szukałam dziś w sklepach ich cebulek i nie było.
Piękne wspomnienia ogrodowe, aż miło popatrzeć na śliczne kolorki w taką ponurą pogodę.
Serdecznie pozdrawiam ;:196
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Krychna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 mar 2010, o 19:27

Post »

:wit Danusiu

Piękny kolorek Hipeasrtum ;:167 Bałwanek i krasnale cudne ;:138 magiczny czas przed nami...
Już się tęskni za tymi kolorami letnimi, dlatego tak miło jest pooglądać ogrodowe piękności ;:196
Awatar użytkownika
Alicja125
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 gru 2015, o 00:46

Post »

Witaj Danusiu :wit Kochana ta Twoja wnuczka i pomyślała o Tobie bardzo miłe, ale u mnie było podobnie ja, też nic nie potrzebuję. Córka pieniędzy potrzebuje zwłaszcza teraz kiedy każdy grosz potrzebny przy kupnie domu żeby wydawać na prezenty. Ja juz sobie zrobiłam prezent mikołajkowo bożonarodzeniowy. Pozdrawiam serdecznie życzę zdrówka i duzo słoneczka. ;:196
Pozdrawiam Alicja
Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!
Działeczka ROD- zielony domek cz 2 ,Moje kwiaty,
danuta z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

LUCYNKO witaj. :wit
Moje hipeastrum zaczęło przekwitać.Miało trzy kwiaty na łodydze,ale na prawdę bardzo duże.
Łodyga też bardzo długa.
Pogoda dziś u nas całkiem,całkiem.Rano było bezchmurne niebo,ale słońce ciągle świeci ,nawet zza chmur.
Bałwanek mojej roboty. ;:306
Miłego,pięknego dnia ze słońcem. ;:3 ;:138

DOROTKO ! ;:138
U nas widziałam dużo zwartnic w Stokrotce,ale drogie i już mają pąki.W biedronce została jedna i kwitnie małymi kwiatkami.
Też serdecznie pozdrawiam.Dużo zdrowia. ;:167

KRYSIU!
Hipeastrum miało być biało czerwone,a jest czerwone,ale też ładne. :D
Wiosna mniej więcej za około 100 dni. ;:215
Miłego dnia.

ALU witaj.
Faktycznie,potrzeba będzie sporo pieniędzy tym bardziej,że teraz nastały takie wredne i drogie czasy.
Miłego dnia i dużo,dużo zdrowia. ;:168

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14

Post »

Danusiu w naszej Stokrotce rzadko bywają kwiaty doniczkowe. Po świętach gdzieś się wybiorę za nimi, teraz za duży tłok w sklepach, wolę nie kusić losu.
Przypomniałaś mi o wianku muszę zrobić, konstrukcja już czeka ponad tydzień.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Szkoda, że zwartnice tak szybko przekwitają, ;:174 bo ich kwiaty są tak piękne, że chciałoby się długo mieć je w zasięgu wzroku. ;:219
Pogodę mamy podobną. U mnie dzisiaj przewaga chwil słonecznych, temperatura jesienna i wiatr. ;:333 Jednak jest nadzieja, że święta będą białe, zapowiadają bowiem powrót lekkich mrozów i opady śniegu. ;:333 Oby te prognozy się sprawdziły. ;:218
Zdolne masz łapki. ;:303 Nie tylko bałwanek udany, ale widzę też ciekawy, pomysłowy wianek. ;:138 ;:138
Nie tylko zwartnica Ci zakwitła, jeśli dobrze rozpoznaję, to widzę również pięknie kwitnącą orchideę. ;:215 ;:63
Niech słoneczko ozłaca Twój świat, ;:3 ;:3 a zdrówko towarzyszy Wam obojgu nieustająco. ;:97 ;:97
Dobrej nocy, Danusiu. ;:196
danuta z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

DOROTKO!
W naszej Stokrotce są kwiaty,niestety co raz droższe.Dziś ratowałam zwartnice ;:306 .Dużo ich i wszystkie upchnięte pod niską półką,a łodygi z dużymi pąkami powyginane we wszystkie strony.Wzięłam kilka doniczek i przestawiłam,żeby łodygi wyprostować,ale czy ktoś się domyśli i przestawi? wątpię. ;:222 .Niestety nie ma też chętnych do kupowania za taką cenę.
Dla siebie kupiłam dziś w Biedronce różową różyczkę za piątaka.
Też przybierałam się do tego wianka,wreszcie kupiłam koło styropianowe i zrobiłam. :D
Miłego dnia. ;:168

LUCYNKO!
Niestety hipeastrum można powiedzieć przekwitło.Na pocieszenie kupiłam dziś różową różyczkę w Biedr.Jak dobrze zauważyłaś wreszcie zakwitł storczyk. ;:138 Jutro o 10 będzie kiermasz świąteczny,chyba się przejdę.
Pogoda marna,szaro. ;:222
Miłego dnia i dużo zdrowia. ;:168

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Cudny storczyk, Danusiu! ;:138 ;:138 ;:138
Dlaczego u mnie nie chcą się te cudeńka zadomowić? :( Zresztą nie tylko storczyki. Moje łapki jakieś trefne, ;:222 a może jakieś niszczące bioprądy uśmiercają mi rośliny doniczkowe? ;:306
Kiedy tak sobie ostatnio narzekałam, M dał mi wspaniałą radę: "Kup sobie sztuczne kwiaty, a nie będziesz musiała martwić się o nie." ;:1 ;:1
Pogoda i u mnie paskudna ;:oj Oby nie zadomowiła się na dłużej, bo święta chcę mieć białe! ;:173

Miłej, słonecznej niedzieli, Danusiu. ;:3 ;:196
Awatar użytkownika
Alicja125
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 gru 2015, o 00:46

Post »

Witaj Danusiu u Ciebie już tak świątecznie a moje ozdoby w pudle. Kwiaty przepiękne. Miłego wieczoru pozdrawiam ;:196
Pozdrawiam Alicja
Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!
Działeczka ROD- zielony domek cz 2 ,Moje kwiaty,
danuta z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

LUCYNKO!
Brawo Twój M,bardzo dobra rada.,ale jednak zwartnica zakwitła. :D Podejrzewam ,że lubisz narzekać.Przyznaj się.
Storczyk rośnie u mnie od tamtego roku i dopiero zakwitł.Myślałam,że nigdy się nie doczekam kwiatków.
Zwartnica przekwitła,więc na pocieszenie kupiłam różyczkę.Stała taka biedna można powiedzieć ostatnia więc kupiłam.
Dziś w Stokrotce powystawiałam im zwartnice na inne,wysokie miejsce.Wszystkie łodygi z pąkami były powyginane na wszystkie strony.
Tam pracują chyba takie co nie lubią kwiatów.
Mamy znowu zimę,śnieg pada prawie od rana. :heja
Miłego dnia Lucynko. ;:7
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Witaj ALU!!!
Choinkę już mam ubraną od wczoraj.Śnieg u nas pięknie sypie,szkoda,że nie będzie w święta.
Miłego dnia.

Obrazek

Obrazek
Byłam na jarmarku.
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Danusiu, Ja codziennie mam taki jarmark na dużym miejskim ryneczku. Nie zaglądam tam zbyt często, bo stoiska stałe i stragany okolicznościowe kuszą niesamowicie i trzeba się mocno za kieszeń trzymać. ;:306
A nie pochwaliłaś się poczynionymi na świątecznym jarmarku zakupami. :lol:
Z różyczki będziesz zadowolona ;:215 nie tylko teraz, gdy kwitnie. Przechowaj ją przez zimę, a wiosną wysadź do gruntu na działeczce, a ponownie Ci zakwitnie jeszcze większymi kwiatuszkami. ;:303 Ja tak zrobiłam z ubiegłoroczną kupioną w B... Zakwitła mi dwa razy na działce i zbudowała duży zgrabny krzaczek. Na zimę ją opatuliłam, tak na wszelki wypadek w nadziei, że zaaklimatyzuje się tam na stałe. ;:204
W mojej B... dzisiaj wystawili kolekcję ślicznych storczyków, a wśród nich takie, jaki Tobie właśnie zakwitł. ;:333 Długo stałam i gapiłam się na nie jak gapa w gnat :shock: , zanim zdecydowałam, że jednego sobie kupię, a potem jeszcze dłużej, zanim podjęłam decyzję, którego wybrać. ;:7 Ostatecznie jeden wpadł do koszyka i już jest mój :tan . Ciekawa jestem, czy uda mi się nim odpowiednio zaopiekować. ;:218 Po świętach poczytam, jak to zrobić. ;:108

Trochę jest tak, jak podejrzewasz. Od czasu do czasu lubię sobie pomarudzić, ale nie zamęczam narzekaniem otoczenia. ;:131 Raczej marudzę sobie pod nosem. :lol: Teraz chodzę niepocieszona, bo syn, który miał już jutro przyjechać i zostać na święta, zachorował i nie przyjedzie. ;:174 Oby tylko nie była to jakaś korona. ;:oj

Trzymajcie się zdrowo ;:167 i niech zimowa szata zostanie z Wami na święta. ;:196
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”