Ogród Marty - Cz. XII

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród Marty - Cz. XII

Post »

Gorąco zapraszam na spacerek ,co prawda jest on wspomnieniowy ,ale troszkę odświeży naszą pamięć co było.
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

wilczomlecz mirtowaty
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

kwitnący czosnek niedźwiedzi i brzozy
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

poczęstujcie się zrobiłam pyszne rogaliki
Obrazek

i galaretkę z golonka i z marynowanymi prawdziwkami ,pychota
Obrazek

są i bułeczki ,które piekę co drugi dzień
Obrazek
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marta kurcze z chęcią bym się poczęstowała tymi pysznościami, ale szklany ekran mnie blokuje ;:306 ;:145 wszystko tak apetycznie wygląda.
Dziękuję za piękny spacerek, każdy pokazany zakątek ogrodowy piękny. Od zeszłego roku myślę nad rozwieszeniem jakiejś tkaniny nad moją ławką. Znowu tym obrazkiem https://images89.fotosik.pl/117/6a635ca27e43fd35.jpg mnie mobilizujesz do działania.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Martusiu nie dość, że nakarmiłaś oczy to jeszcze żołądek...no może nie całkiem :;230 bo co sięgam to ekran a nie rogalik! Ja też często robię galaretki wieprzowe, bo uwielbiam z dużą zawartością jarzyn i sokiem z cytryny! Wczoraj siedziałam na stronach domowych wyrobów wędlin i dużo czytałam o szynkach z szynkowarów, ale zaciekawił mnie jeszcze jeden worób...domowa pasztetowa :D Bułeczki wyglądają smakowicie, ale mój chleb z płaskurki wyszedł pyszny! Upiekłam też kruche ze śliwkami ze słoika (próbowałaś je?) wyszedł rewelacyjny...niektórzy nocą się skradali :;230 I tak to nam zima upływa, ale jak się skończy to z ogrodów nie wyjdziemy dopiero o zmierzchu ;:65
Pozdrawiam i milutkiej niedzieli ;:196
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Martuś, spacer po Twoim ogrodzie pozytywnie nastraja. Te żółte jaskry są jak słoneczka, cudne. U mnie dobrze by wyglądały, ale to miejsce półcieniste. Chyba wolą słońce?
Czosnek niedźwiedzi to moje chciejstwo. Zakupiłam nasionka i zobaczę co wyjdzie. Ładnie wygląda jak kwitnie.
Rogalikom podziękuję, ale ta galaretka ;:333
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Kontakt:

Post »

Martusiu spacer po Twoim ogrodzie to wytchnienie dla oczu i wyobraźni (zapach) a do pyszności robię sobie herbatkę i zostaję...Obrazek
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dobry wieczór wszystkim ,pogoda nas dzisiaj nie nastrajała dobrze bo ponuractwo i deszcz powodował ,że można się było źle czuć ,niby miał być halny ,ale właściwie dzisiaj nic nie wiało ,ale lało

Dorota,możesz przyjechać na żarełko bo jeszcze nie zjedzone ,bo tych ilości się nie da tak szybko skonsumować ,takie osłony to bardzo proste do zrobienia ,jak nie masz do czego przywiązać to syn może wbić ci jakieś drewniane słupki i poprzeczki ,przywiążesz jakiś tani materiał i już ,miło ,że ten ogród dobrze Ci się wspomina ,pozdrawiam ;:168

Marysiu,ja do galaretek też daję dużo warzyw i racie wieprzowe,bo nie lubię używać żelatyny,sok z cytryny też obowiązkowy ,Twoich śliwek nie użyłam do niczego ,bo mi szkoda i nie wiem do czego będzie najlepiej ;:306 już wyobrażam sobie jaki pyszny musiał być ten placek ,bo śliwki wyglądają na rewelacyjne ,jeszcze mamy trochę czasu do odpoczynku i gotowania ,pozdrawiam ;:196

Gosiu,cieszę się ,że nastrój się poprawił,bo chlapa i deszcz u mnie, okropnie po prostu,te jaskry u mnie rosną w półcieniu,więc myślę ,że i u Ciebie dadzą radę ,mogę wysłać na wiosnę ,gdybyś mówiła wcześniej to czosnek niedźwiedzi już byś przerabiała do jedzenia ,a zielone listki zajadała jak pyszną sałatkę ,z nasion trzeba trochę czekać aż się rozrośnie ,na zdjęciu są same kwiatki ,zeby się rozsiewał ,a listki zjedzone ,galaretka wyszła pysznie ,jeszcze na jutro została ,bo takich ilości nie damy radę zjeść ,pozdrawiam ;:196

Ewciu,miło,że spacerujesz po tym ogrodzie i uruchamiasz wyobraźnię ,jakież to ważne i potrzebne ,zawsze zapraszam na herbatkę ,pozdrawiam i życzę zdrówka ;:196
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Parę wspomnieniowych fotek z ogrodu zapraszam .

Kokoryczka wielokwiatowa
Obrazek

Obrazek

Wilczomlecz Griffitha
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek
MagdalenaKCh
500p
500p
Od: 26 sie 2011, o 19:42

Post »

Jejuniu jakie piękności.. ;:oj
Ale wspaniałe wspomnienia, ale to już luty więc niedługo tak będzie ślicznie i kolorowo, pachnąco.

-- 4 lut 2019, o 08:31 --

Ale wspaniałe wspomnienia, ale to już luty więc niedługo tak będzie ślicznie i kolorowo, pachnąco.

-- 4 lut 2019, o 08:31 --

Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Martusiu ale nakarmiłas oczy tymi kolorami, no a galaretka to dopiero pychota, często robimy w domu, bo to ma być zdrowe, na nasze kości, a bułeczki jak apetyczne, no tych nie mogę niestety, tylko ciemny swój chclebek, który co drugi, trzeci dzień M piecze, lekarze się na mnie uwzięli ;:306
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Prześliczne zdjęcia dobrałaś! Martusiu Twoje rozrośnięte różaneczniki, rododendrony, czosnki i inne rośliny są piękne ;:167 Epimedium takie podobne do orlika ;:306 A odcienie zieleni pobudziły tęsknotę do wiosny.
Śliwki używaj bo szkoda to je zmarnować ;:306 Ja już robiłam z nich knedle...jadłam wprost ze słoika i w końcu placek kruchy :D Ja też mam w spiżarce obfitość przetworów i zawsze jak czegoś dużo to trudno wybrać jak w dobrze zaopatrzonych delikatesach ;:306 Pozdrawiam i dobrego tygodnia życzę ;:196
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Marta :wit
Twój ogród już ciutkę znam, no może większą ciutkę ;:108 Trzeba troszkę czasu by go przemierzyć... Ale jest to bardzo mile spędzony czas. ;:215
Może być różnie w marcu, więc czym prędzej pragnę pochwalić Ciebie, Twój cudny ogród i Twoje poczynania kulinarne. Nie darowałabym sobie gdybym tego nie zdążyła uczynić.
Bardzo mi się podoba takze Twój żagielek nad stołem w ogrodzie. Bardzo klimatyczne miejsce.
Pozdrawiam serdecznie ;:3
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lip 2006, o 20:04

Post »

Martuś a co to za smaczne bułeczki mi tu pokazujesz ;:80
Za pamięci poproszę o przepis. ;:180
Takie rogaliki jak Twoje zrobiłam ale z konfiturą różaną z płatków róży Muscosa...co za smak. ;:oj
Póki co, musimy zgromadzić zapasy, żeby na wiosnę zgubić ale tak szczerze, to od razu milej się robi zajadając smakołyki i oglądając wspominkowe fotki.

;:167
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marta kusisz, dziękuję za zaproszenie ;:196 ale ostatnio nie wyrabiam, dieta też wskazana, po zimie kilka kg przybyło.
Także siedzenie w domu dla mnie najlepsze ;:306 na razie będę podziwiała i wspominała Twój ogród dzięki forum.
Co to za gigantyczna kokoryczka, moja dużo niższa, jaki dajesz jej nawóz.
U mnie wystarczy tkaninę przywiązać do dwóch jabłonek i będzie ok, tylko muszę coś fajnego jasnego znaleźć.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
inka52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lis 2009, o 11:54

Post »

Witaj Marto piwonie piękne, moja Rusling jest duża i rozrośnięta czas by ja przesadzić tylko kiedy ? jak tu we wrześniu susza , jak się zabrałam za nią i w połowie przełamałam tak ją zostawiłam i resztę piwonii też. Chodzi mi jedna już od dłuższego czasu , Lorelei , czekam kiedy będzie ja można zamówić , zobacz piękna jest ;:215 ;:168
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Zawsze podziwiam bogactwo roślin i kwitnien u ciebie Martusiu :wit
Ciemierniki , lilaki, piwonie cudne.
A jeszcze ciekawe epimedium . Ale jak dobrze pamiętam to Ty masz kilka różnych .
Kokokorycz imponująca.
Czosnki,azalie...ech piękne wspomnienia ;:108
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”