Familokowego ciąg dalszy

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
kania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2009, o 10:09
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Familokowego ciąg dalszy

Post »

Jadziu, naprawdę ma się jeszcze ocieplić? To by mi bardzo pasowało, bo mam zaległe okrywanie róż. Tylko kopczyki zrobiłam. No nie ma czasu, nie ma czasu. Jak się cieszę, że pokazałaś takie śliczne, ciepłe obrazki z lata i jesieni. To było przecież tak niedawno a teraz konkretne przymrozki. Pięknie uchwyciłaś wzór na skrzydle bzykulca, który siedzi na różowym kwiatku ;:63 . Aphrodite jest przepiękna ;:63 . Och, oby ta zima okazała się łaskawa dla ogrodów i oby nam ten czas zimowy szybko minął :D .
Krzaczki Kani
Krzaczki Kani(2)
Pozdrawiam :) - Kasia
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jadziu, dalia F.I. też utworzyła dołem doniczki zwarty, kształtny wianuszek ze swych korzeni. Ale łatwo się dała wyciągnąć.
Prześlicznego masz tego Zygokaktusa, cudeńko! ;:167
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ojjj dzisiejszy dzień spędziłam pracowicie oczywiście na łonie natury w ogródku z śliczną towarzyszka .Była zadowolona i odprowadzała mnie gdy szłam do kontenera wyrzucić odpadki a potem biegusiem do ogródka .Szalała na kartonie i udawała polowanie.Ojjjj uśmiałam się z niej ,ale gdy zawołałam ,żeby poszła ze mną do domu PASS .No cóż mniemam ,że gdy mocno się ochłodzi przyjdzie po rozum do głowy .Okopcowałam prawie wszystkie róże ,ale gdy wróciłam do domu miałam dosyć .Kurcze starzeję się ;:174 i to mi się nie podoba.jednak robota dzięki chwilowemu ociepleniu pchnięta do przodu .Dzisiaj już nie widać śniegu wszystko stopniało

Obrazek

Obrazek

BEATKO a to ciekawe mnie Ferncliff gdy rosła w doniczce nie zrobiła takiego numeru .Możliwe musi się dopiero rozrosnąć tak jak Black Jack może wtedy będzie mieć normalne bulwy

Obrazek

Obrazek

KASIU dzisiaj było trochę cieplej, a to w porównaniu z poprzednimi dniami wielka różnica. Czas szybko minie do końca roku, potem od stycznia okropnie się ciągnie, a luty marzec wtedy słonko coraz wyżej i wyglądamy już kiedy skończą sie mrozy, albo stopnieją śniegi . Potem jeszcze kwiecień może sprawić psikusa, ale to już mamy inne zajecie z siewkami w domu i rozsadami

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

To prawdziwą zimę miałaś przez chwilę ;:202 Do mnie na szczęście nie doszła, wcale na nią nie czekam ;:185
Pozdrawiam ;:196
Awatar użytkownika
pelagia72
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2009, o 21:09

Post »

Jadziu
Mimo paskudnego zimna chryzantemy i róże jeszcze żyją i kwitną :D
Piękna róża i nazwa ''Bordure Champagne''
Jadziu ja pewnie nieco młodsza a chodzę po ogrodzie ,jak babcia pogięta od tego zimna. :roll:
Nie chce się pracować a tu tyle do zrobienia.
Kotek na pewno przyjdzie w końcu do domu :D
"Krewnych daje nam los. Przyjaciół wybieramy sami"
Moje linki
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzisiaj zdążyłam co nieco popracować na ogródku zanim zaczęło padać .Szkoda ,ze trochę dłużej nie mogłam tam podziałać .Jeszcze trochę roboty zostało.No cóż zapowiadali ,ze jeszcze bedzie "ciepło" parę dni to zdążę wszystko oporządzić

AGNIESZKO niestety nazwa róży ze szkółki ,ale na HMFie czy innych różanych portalach nie ma takiej róży .Jednak kupiłam ja pod taką nazwą dlatego tak podpisuję.To cudna róża rabatowa cudnie zakwita wciąż nowymi kwiatami przez cały sezon. Sporo róż ma jeszcze pąki jednak zamierzam je wszystkie zerwać ,żeby odciążyć krzewy od nadmiernego wysiłku .Tylko ta ciemna chryzantema jeszcze się trzyma i druga taka przed ogródkiem i na truskawkowej rabacie .Ona jest nie do zdarcia pierwsza zaczyna i ostatnia kończy kwitnienie to ta różowa przy porzeczce a tu przed ogródkiem

Obrazek

Przecudna Aphrodite ;:167

Obrazek

IWONKO ano miałam małą zimę u siebie jednak w tej chwili jest na plusie i nawet pada deszcz dlatego muszę siedzę przy kompie a robota stoi ;:222 Też jej tak szybko nie oczekiwałam i wparowała bez zapowiedzi .Miłego sobotnio niedzielnego wypoczynku ;:196 Amelka zakopcowana juz nie mogę sie doczekać na jej kwiat achhhhh kiedy to bedzie

Obrazek

Obrazek

Życzę wszystkim udanej niedzieli ;:196
Obrazek
Awatar użytkownika
Florian Silesia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lip 2016, o 19:56

Post »

Jadziu, u Ciebie zdecydowanie zimniej.
Niektóre dalie wytwarzają długie cienkie korzenie, którymi wyszukują wodę i substancje odżywcze. 'Black Jack' też tak ma. W ograniczającej dalię doniczce będzie się okręcać wokół niej i raczej męczyć. Takie dalie raczej do gruntu :idea:
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

FLORIANIE w ubiegłym roku miałam go w gruncie i wytworzył mnóstwo malutkich bulwek, a zakwitł też w październiku jednym kwiatem .Dlatego w tym roku dałam go do wielkiej doniczki i znów to samo, dlatego już sama nie wiem jak z nim postępować.W przyszłym roku część karpek dam do gruntu, a część w donicę .Wtedy się przekonam jak będzie w danym miejscu rosnąć,bo kwiat ma cudny

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
inka52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lis 2009, o 11:54

Post »

Jadziu jest przepiękna ;:167
Awatar użytkownika
Tosia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2010, o 16:48

Post »

Witaj. Pięknie masz jeszcze. Nie mów o starzeniu, bo to smutne.
Pozdrawiam wszystkich co do Jadzi zaglądają :wit :wit :wit
Ja walczę. a z kim, to Jadzia wie.
Trzymajcie się dziewczyny cieplutko. ;:162
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01

Post »

Jadziu pochwalę się u mnie też w tym roku udało się skromnie ale dochować się dalii, nie wyszukanych ale popracuje jak wszystko się ułoży w przyszłym roku - nawet M nie zdążył skosić hahaha
U mnie na działce zadowomiła się kotka ale strachliwa, przychodzi tylko pojeść i ucieka, no przyprowadza kolegę albo koleżankę.
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Jeśli piszesz, Jadziu o tej chryzantemie, co na poczatku białą u mnie udawała - to u mnie też nadal cudnie kwitnie i wcale nie reaguje na zimniejsze noce, nadal ładnie wygląda. ;:215
Głowa do góry - na wiosnę zaraz odmłodziejemy jak tylko dostaniemy ogrodowego powera. Na bank ze 30 lat będzie mniej :;230
Pozdrawiam ;:196
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lip 2006, o 20:04

Post »

Jadźko czarujesz tą Silesią ;:138 a Black Jack w moim kolorze...ale tą dalie już chwaliłam bo jest cudna ;:167 .
Może to dobry sposób żeby posadzić część do donicy a część do gruntu skoro ona ma takie niteczki. Liczę jednak, że przyszły rok będzie przynajmniej dla moich dalii bardziej przychylny bo donic u mnie zawsze mało.
Ty już masz prawie wszystko porobione a ja ciągle w lesie. :wink:
A jak tam nowy kotek....czy już się bardziej oswoił?
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ELUSIA ;:196 niestety kocica jest strachliwa nie da sie ujarzmić prócz głaskania nie pozwala na nic więcej Szkoda brakuje takiego kogoś do głaskania po stracie Agatki .Człek się przyzwyczaja ;:224 Silesię zapatyczkowałam ciekawe czy coś z niej będzie liczę ,że sie ukorzeni, a jak będzie nie wiem .Jestem ciekawa jaki bedzie przyszły sezon a i ja nie mam skończonych prac w ogródku .Resztę zrobię wiosną o ile zdrowie pozwoli. Trza powoli odgrzać kotlety i przypomnieć jak było w sezonie. Ciekawe czy Fruczaków będzie więcej czy tylko te 2 które regularnie przylatywały

Obrazek

Obrazek

BEATKO ;:196 ano piszę o tej co udawała u Ciebie białą zanim się zreflektowała :;230 Ona bardzo długo się trzyma i pierwsza zakwita.Oby Twoje słowa były prorocze bo latek nie ubywa tylko przybywa ;:174 Ty to jeszcze młodzież Trochę zabrałam sie za czółenko jednak idzie mi to jak krew z nosa, niestety ręka boli ,wiec chyba zaprzestane i zabiorę się za czytanie książek ;:174

Obrazek

Obrazek

ANUSIU milo Cię gościć zdróweczka moc Ci życzę ;:196 U mnie ta kotka też tylko na wikcie kolega też był lecz go chyba przegoniła zawłaszczając sobie ogródek i jedzenie :;230 .Masz wielki ogródek to dalii możesz mieć moc u mnie gorzej większość dalii siedzi w donicach a to nie jest dla nich dobre oczywiście te wysokie bo niskie mogą siedzieć w donicach

Obrazek

Obrazek

TOSIA ;:196 wszelki duch,,,,, znalazłaś czas na odwiedziny forumowe ;:202 No cóż starzejemy się nie da sie ukryć to smutna prawda a i sił ubywa. Lata świetności dawno minęły oby tylko jako takie zdrowie nam dopisało a zima coraz bliżej już sie zasadza :wink:

Obrazek

Obrazek

TERENIU taka jaka śliczna taka i kapryśna, oby udało mi się ją przełamać bo szkoda mi jej

Obrazek

Obrazek
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
pelagia72
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2009, o 21:09

Post »

Jadziu
Cudne wspominkowe fotki :D
Szałwia z fruczakiem najpiękniejsza :D
Wszyscy się starzejemy, nie dawno miałam ,jak w moim avatarze a teraz już prawie Uniwersytet Trzeciego Wieku :;230
"Krewnych daje nam los. Przyjaciół wybieramy sami"
Moje linki
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”