Przydomowy ogródek Eweliny, część IV.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Przydomowy ogródek Eweliny, część IV.

Post »

Ewelinko - odrabiałam zaległości i trafiłam na Twoje zdjęcie z córeczkami, Wyglądacie jak trzy aniołki - urocza fotka ;:215
Ja jeszcze nawet nie zaczęłam rozglądać się za nasionami ani sadzonkami, ale powoli trzeba myśleć o wiosennych zakupach ;:108
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Ewelinko zima obchodzi się z nami i naszymi ogrodami łagodnie, byle wiosna tez taka była.
Wyobrażam sobie jak na turnusie będzie niecierpliwa, tym bardziej jak pogoda wiosenna dopisze, ale wykorzystaj to jako wypoczynek do nabrania sił. Pozdrawiam i życzę zdrowia Tobie i dziewczynkom ;:4
Awatar użytkownika
AguJa
500p
500p
Od: 28 lip 2015, o 22:57
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj :)
Jak Twoje skarby? Wyzdrowiały?

Listy zakupowe masz imponujące ;:215
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witajcie :wit .

Dzisiaj u Weroniki obchodziliśmy Dzień Babci i Dziadka. Było bardzo przyjemnie ;:108 . Jutro uroczystość będzie u Emilki tak więc szykują się kolejne emocje. Dziadkowie zadowoleni, dziewczyny także i to najważniejsze ;:215 .

Wiolu ta rabata na której chcę postawić kratkę jest już częściowo obsadzona. Mam tam róże, ostróżki, dzwonki , lilie . Ogólnie jak na ten moment jest tam spory misz- masz i chcę to trochę ogarnąć. Chciałabym trochę zakryć się przed wzrokiem sąsiadów a tuj tam nie chcę więc pomyślałam o czymś takim :

Obrazek

Już zamówiłam Lagunę i Rose de Tolbiac , rośnie tam też Giardina ale jeszcze jej nie widać. Co by nie było zbyt różowo na kracie chcę posadzić kilka powojników w kolorze fioletowym i niebieskim . Taki jest ogólny plan a co z tego wyniknie to zobaczymy. Ogólnie chciałabym utrzymać na tej rabacie kolorystykę różowo- kremowo - niebiesko-fioletową ;:224. Jeśli chodzi o kolor kraty to jednak stawiam na brąz . Biały lubię i podoba mi się ale chyba tylko u kogoś ;:108 . U Hyżych zamówiłam : Lagunę, Rose de Tolbiac , 2x Stephanie Baronin zu Guttenberg i Pastellę. A z Floribundą jeszcze się chwilkę namyślam ;:173.

Lucynko ja też widzę to oczyma wyobraźni i szybko chcę wprowadzić to w życie ale w tym wypadku sporo zależy też od roślin, w jakim tempie zarosną kratę. Stawiam, że efekt będzie dopiero za 3,4 lata ;:173 . Poczekamy i zobaczymy :lol: .

Marysiu-amba19 bardzo dziękuję za taki komplement ;:196 .Zgadzam się, już czas na to by pomyśleć o wiośnie bo mamy już koniec stycznia :heja . Zdrowia życzę i pozdrawiam :wit .

Marysiu na razie nie ma co narzekać, zima jest lekka więc oby rośliny ładnie ją przetrwały ;:108 . Może te moje jeżówki dzielone w październiku jednak dadzą radę ?? ;:173 Zrobię właśnie tak jak piszesz- turnus wykorzystam na odpoczynek i nabranie sił przed ogrodowymi zmaganiami . Czas tak szybko leci , że już zaczynam odliczanie ;:oj . Dziękuję i wzajemnie zdrowia ;:196 .

Agnieszko moje dziewczyny prawie zdrowie a piszę prawie bo Emilka jeszcze od czasu do czasu kaszle i mi też się niestety udzieliło ;:222 . Niby żyć się z tym da ale trochę to wkurza. Oj tam, w tym roku tak delikatnie ;:173 . Pozdrawiam :wit .

Pozdrawiam i spokojnego wieczoru życzę :wit .
Awatar użytkownika
Shire
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 kwie 2016, o 21:33

Post »

Ewelina, pergola to zawsze dobry pomysł i ożywia wizualnie rabatę. Też będę stawiała jedno przęsło pergoli na nowej rabacie z różami i zamierzam ją podsadzić fioletowymi powojnikami i bluszczem variegata. A kolor pergoli będzie grafitowy- jak tych na tarasie.

Zamawiasz różyczki- ja też już 2 zamówiłam i zobaczymy jak wszystko wyrośnie, czy wejdą na rabatę jeszcze 2.. ;:224

Życzę ci odpoczynku na turnusie- zabierz dużo książek, może coś dla siebie wykroisz ;)
Awatar użytkownika
pelagia72
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2009, o 21:09

Post »

Ewelino
Super plany różane i zmian w ogrodzie. :D
Fajnie ,że E-M przyjazny Twoim pomysłom.
No tak, ja też dowiedziałam się o wadzie wzroku będąc dopiero w Twoim wieku, jak oni badają.
Ale przez spotkania forumowe przestałam je nosić 8 lat temu ;:224
"Krewnych daje nam los. Przyjaciół wybieramy sami"
Moje linki
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2011, o 16:48

Post »

Ewelinko, świętowanie zakończone, dzieci szczęśliwe a dziadkowie dumni z ich popisów artystycznych. Kolejne za rok. ;:oj
Niedługo wyjeżdżacie, to świetnie, należy Ci się wypoczynek przed sezonem ogrodniczym a dziewczynki wzmocnią organizm. ;:215
Masz świetne plany aranżacyjne, dobrze że M w tym uczestniczy i wspólnie dokonacie metamorfozy w ogrodzie. ;:138 ;:138
Pozdrawiam cieplutko i zdrówka całej rodzince życzę. ;:167 ;:cm ;:cm
Awatar użytkownika
kasia100780
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 lip 2014, o 16:39

Post »

Ewelinko ależ będzie pięknie, jak pnącza obrosną pergolę ;:167
Już to widzę oczami wyobraźni ;:108
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Ależ to będzie piękny spektakl. czekam na fotki z tego miejsca w okresie kwitnienia powojników ;:333
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kolejny bardzo emocjonujący dzień za nami ;:108 . Dzieci z przedszkola Emilki dały radę ;:215 . Były wspaniałe stroje, piękne recytacje i cudne piosenki. W nagrodę dziewczyny pojechały do dziadków na weekend a my mamy odrobinę swobody ;:224 . Może dzisiaj normalnie się wyśpię ;:173 . Dokonałam w końcu decyzji i zamówiłam róże z Flo .. Do koszyka wpadły same rabatówki : 2x Baronesse, 2x Princes of Wales , 3x Bailando i Lavender Ice. Skoro już przy różach jesteśmy to może odgrzejemy kotlety z zeszłego sezonu ;:224 ??

Lavender Ice.

Obrazek

Kurfurstin Sophie.

Obrazek

Moniko fioletowe powojniki z różami to coś wspaniałego ;:215 . Pasują do każdego koloru ;:108 . Ja dzisiaj zamówiłam kolejne róże i na tym już poprzestanę. W sumie 13 sztuk więc na razie wystarczy ;:173 . Kurczę , tylko żebym nie zapeszyła tą liczbą . Przesądna raczej nie jestem więc powinno być ok . Turnus dopiero w marcu ale bardzo dziękuję ;:196 . Pozdrawiam .

Gemma.

Obrazek

Niezawodna The Fairy.

Obrazek

Agnieszko na szczęście mój Małżonek nie narzeka i akceptuje moje pomysły . Co prawda wolałby mieć same iglaki :;230 ale nie dam się . Jak tylko słyszy pochwały od swoich znajomych to od razu staje się ze mnie dumny jak paw :lol: . To bardzo motywujące .Dlaczego przestałaś nosić okulary ?? Nosisz soczewki ??

Miniaturowa róża pnąca - Melina Starlet .

Obrazek

Old Port ?

Obrazek

Stasiu o tak, świętowanie zakończone i prawdę mówiąc jestem trochę zmęczona. Dzisiaj sporo pomagałam przy poczęstunku, potem przy sprzątaniu ;:108 . Turnus mamy początkiem marca więc akurat naładuję akumulatory przed wiosennymi pracami w ogrodzie. Również pozdrawiam i dziękuję ;:196 .

Winchester Cathedral .

Obrazek

Lavender Ice.

Obrazek

Kasiu mam nadzieję, że tak właśnie będzie. Zawsze marzyłam o takiej ścianie kwiatów ale nie miałam pomysłu gdzie to zrobić. W końcu pomyślałam, że tam będzie idealnie . Oby tylko róże chciały rosnąc i kwitnąć. Pozdrawiam :wit .

Mary Rose.

Obrazek

NN ale stawiam na Winchester Cathedral.

Obrazek

Pozdrawiam i spokojnego wieczoru życzę :wit .
Awatar użytkownika
pelagia72
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2009, o 21:09

Post »

Ewelinko
Róże prze cu dne :!: ''Winchester Catedral ''najcudowniejsza. :D
Moim zdaniem ''Old Port'' powinna być ciemniejsza.
Mam małą wadę jednego oka i jakoś sobie radzą oczy, a przestałam nosić okulary, żeby wyglądać młodziej :roll:
"Krewnych daje nam los. Przyjaciół wybieramy sami"
Moje linki
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Ewelinko, piękne różyczki. ;:215
Gdy jeszcze zakwitną te nowe, będziesz miała cudny widok. ;:138 ;:138
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Ewelinko jeżeli WC miewa kwiatki dwukolorowe to ona :D Ja mam nieduży krzew a już parę razy miała albo maźnięcie różem albo wręcz kwiat pół na pół. Dzięki przedszkolnym występom święta dziadków się przyjęły. Dziadki szczęśliwe a dzieci ćwiczą pamięć ;:306 Masz śliczne róże, a będzie ich więcej :uszy Miłej niedzieli!
Awatar użytkownika
Shire
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 kwie 2016, o 21:33

Post »

Ewelina sporą masz już różaną kolekcję i w zasadzie prawie nic się nie pokrywa z moimi.. Dobrze, że jest forum- nie da się mieć wszystkiego i można się zachwycać u innych- piękne masz różyczki. :)
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Pogoda u mnie jest fatalna ;:222 . Zamiast zimy mam ciemną i deszczową jesień ;:222 . Na szczęście do wiosny jest już bliżej niż dalej ;:138 . Niektóre z moich cebulowych zaczęły wyłaniać się z ziemi. Róże mają niebezpiecznie czerwone nosy i wyglądają tak jakby miały lada moment wypuścić liście ;:oj . Trochę mnie to martwi ale mam nadzieję, że nic im nie będzie. Niestety nasza Emilka złapała ospę i tylko kwestią czasu jest jak chorować zacznie Weronika ;:222 . Dzisiaj wspominki z ubiegłego sezonu, na tapecie nadal róże.

Eden Rose.

Obrazek

Abraham Darby.

Obrazek

Agnieszko mojemu aparatowi czasami ciężko jest złapać kolor róży Old Port. No tak, bez okularów wygląda się młodziej ;:173 . Ja tam teraz nigdzie bez okularów się nie wybieram. Jednak z nimi jest mi dużo lepiej i widzę wyraźnie. Nawet na weselu byłam w okularkach i wcale mi nie przeszkadzały :lol: . Pozdrawiam :wit .

Eden Rose.

Obrazek

Garden of Roses.

Obrazek

Lucynko bardzo liczę na te stare i nowe róże ;:108 . Mam nadzieję, że z roku na rok będą coraz większe i będzie więcej kwiatów. Póki co najlepiej robić portrety ale wierzę, że za jakiś czas róże będą widoczne z daleka . Pozdrawiam ;:196 .

Claire Marshall .

Obrazek

Ballerina.

Obrazek

Marysiu tak, tak WC miewa kwiatki z różowym maźnięciem dlatego właśnie tak typowałam ;:108 . Takie ćwiczenia pamięci są potrzebne ;:108 . Emilka coraz lepiej wszystko łapie ;:138 . Bardzo dziękuję i wzajemnie ;:196 .

Na razie miniaturowy Artemis.

Obrazek

Ghislaine de Feligonde.

Obrazek

Moniko kolekcja różana z roku na rok się powiększa. Zastanawiam się kiedy powiem STOP ;:306 . Masz rację forum jest świetną sprawą bo przecież wszystkich odmian mieć nie możemy . Pozdrawiam :wit .

Leonardo da Vinci

Obrazek

Lykkefund.

Obrazek

Pozdrawiam i udanego popołudnia życzę :wit .
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”