Witajcie

.
Dzisiaj u Weroniki obchodziliśmy Dzień Babci i Dziadka. Było bardzo przyjemnie

. Jutro uroczystość będzie u Emilki tak więc szykują się kolejne emocje. Dziadkowie zadowoleni, dziewczyny także i to najważniejsze

.
Wiolu ta rabata na której chcę postawić kratkę jest już częściowo obsadzona. Mam tam róże, ostróżki, dzwonki , lilie . Ogólnie jak na ten moment jest tam spory misz- masz i chcę to trochę ogarnąć. Chciałabym trochę zakryć się przed wzrokiem sąsiadów a tuj tam nie chcę więc pomyślałam o czymś takim :
Już zamówiłam Lagunę i Rose de Tolbiac , rośnie tam też Giardina ale jeszcze jej nie widać. Co by nie było zbyt różowo na kracie chcę posadzić kilka powojników w kolorze fioletowym i niebieskim . Taki jest ogólny plan a co z tego wyniknie to zobaczymy. Ogólnie chciałabym utrzymać na tej rabacie kolorystykę różowo- kremowo - niebiesko-fioletową

. Jeśli chodzi o kolor kraty to jednak stawiam na brąz . Biały lubię i podoba mi się ale chyba tylko u kogoś

. U Hyżych zamówiłam : Lagunę, Rose de Tolbiac , 2x Stephanie Baronin zu Guttenberg i Pastellę. A z Floribundą jeszcze się chwilkę namyślam

.
Lucynko ja też widzę to oczyma wyobraźni i szybko chcę wprowadzić to w życie ale w tym wypadku sporo zależy też od roślin, w jakim tempie zarosną kratę. Stawiam, że efekt będzie dopiero za 3,4 lata

. Poczekamy i zobaczymy

.
Marysiu-amba19 bardzo dziękuję za taki komplement

.Zgadzam się, już czas na to by pomyśleć o wiośnie bo mamy już koniec stycznia

. Zdrowia życzę i pozdrawiam

.
Marysiu na razie nie ma co narzekać, zima jest lekka więc oby rośliny ładnie ją przetrwały

. Może te moje jeżówki dzielone w październiku jednak dadzą radę ??

Zrobię właśnie tak jak piszesz- turnus wykorzystam na odpoczynek i nabranie sił przed ogrodowymi zmaganiami . Czas tak szybko leci , że już zaczynam odliczanie

. Dziękuję i wzajemnie zdrowia

.
Agnieszko moje dziewczyny prawie zdrowie a piszę prawie bo Emilka jeszcze od czasu do czasu kaszle i mi też się niestety udzieliło

. Niby żyć się z tym da ale trochę to wkurza. Oj tam, w tym roku tak delikatnie

. Pozdrawiam

.
Pozdrawiam i spokojnego wieczoru życzę

.