Mój ogród - eukomis cz.1
Halinko, właśnie skończyłam wędrówkę po Twoim ogrodzie. Przechadzając się tymi alejkami, zapomina się ,ze jest to tylko maleńki ogródek przy bloku. Wyczarowałaś coś wspaniałego. Sąsiedzi powinni być Ci wdzięczni, że mogą mieszkać w tak pięknym miejscu. Zgromadziłaś mnóstwo pięknych roślin. Wiele z nich jest w moich planach sadzeniowych. Już teraz wiem, kogo pytać o rady praktyczne dotyczące ich uprawy. Zauważyłam, że masz dość dużo traw. Ja dopiero zaczynam z nimi przygodę. Mam już miskanta Zebrinusa, którego widziałam u Ciebie. Czy mi się wydaje, czy masz też jakiegoś bambusa? Może mi poradzisz, jakiego kupić? U mnie na północy jest trochę chłodniej, niż u Ciebie. Spodobały mi się eukomisy, muszę sobie takiego sprawić i będzie mi się kojarzył z Tobą. Wszystko piękne. Mam ochotę podarować Ci nasiona jednorocznego, pełnego maku w kolorze malinowym. Wiem, że nie lubisz kwiatów pełnych, ale myślę, że ładnie by się prezentował u Ciebie. Będę dumna, gdy w tym pięknym ogrodzie będzie coś ode mnie. Proszę podaj adres na pw.
- judyta
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 10 lut 2008, o 14:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Halinko zakupy fajowe, jakoś lubię kwiaty o ciemnych kolorach i wpadł mi w oko ten ciemny liliowiec.
Jestem pod ogromnym wrażeniem Twojego ogrodu. Dla mnie jest to niepojęte, że przy bloku można stworzyć tak fantastyczny zakątek, w którym rosną niebylejakie rośliny, wręcz wyszukane, kolekcjonerskie.
Podziwiam Cię także za to, że pomimo zakusów wandali i wyrywania sadzonych przez Ciebie roślin starczyło Ci woli i wytrwałaś i nie poddałaś się, dzięki czemu stworzyłaś rzadko spotykane przy blokowiskach miejsce-oazę zieleni.
Jeśli pozwolisz będę sobie spacerowała po Twym ogródeczku częściej
Jestem pod ogromnym wrażeniem Twojego ogrodu. Dla mnie jest to niepojęte, że przy bloku można stworzyć tak fantastyczny zakątek, w którym rosną niebylejakie rośliny, wręcz wyszukane, kolekcjonerskie.
Podziwiam Cię także za to, że pomimo zakusów wandali i wyrywania sadzonych przez Ciebie roślin starczyło Ci woli i wytrwałaś i nie poddałaś się, dzięki czemu stworzyłaś rzadko spotykane przy blokowiskach miejsce-oazę zieleni.
Jeśli pozwolisz będę sobie spacerowała po Twym ogródeczku częściej

serdecznie pozdrawiam, judyta.
U judyty na prowincji ; jud-linki
nadwyżki ogrodowe i parapetowe;
U judyty na prowincji ; jud-linki
nadwyżki ogrodowe i parapetowe;
- eukomis
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 sty 2008, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.