No nie;)elaos pisze:Grzechotnik jajowaty brzmi intrygująco, trochę strach trzymać na działce

Chłopak powiedział ,że na dobrą sprawę wszystkie w gruncie urosną tylko nie wiadomo czy zdażą dojrzeć , zależy jaka będzie pogoda

No nie;)elaos pisze:Grzechotnik jajowaty brzmi intrygująco, trochę strach trzymać na działce
A mogłabyś mi na priv wysłać tą listę? Byłabym wdzięczna:)Mandolina95 pisze:Dostałam pełną listę. Gdy kupowałam nie było na niej już Citrona, ale jakoś zdobyłam. W różnych opisach Citrona często wspominane jest właśnie o konfiturach. Na zdjęciach w przeglądarce też spotkałam różne przetwory w towarzystwie tego arbuza. Jeśli się u mnie uda to na pewno spróbuje przetłumaczyć przepis i spróbować zrobić konfiturę (zresztą ze zwykłych też można zrobić). Ten arbuz ma czerwone pestki, a dostałam czarne nasiona, ale zauważyłam na nim jak by czerwono-buraczkową poświtę.
No własnie zauważyłam,ze się różnią kolorem:) Swoją drogą ciekawe ską on bierze te wszystkie nasiona;)Mandolina95 pisze:Dogadamy się na priv.
A jeśli chodzi o nasiona Carolina Cross to zdecydowanie różnią się od tych od profesjonalnych hodowców. Co prawda są duże, więc muszą pochodzić z dużego okazu, ale nie wiadomo co z nich wyrośnie.
vvisquare pisze:A ja się musze pochwalićz 18 nasion które miałam w paczce wykiełkowały wszystkie 18! I na razie mają się dobrze tylko są troszkę wybiegnięte - słońce nas nie rozpieszcza.
Seba sprzedawca ma osobę w USA ,która mu te odmiany kupuję tak samo z Rosji i Ukrainy.Także wszystko oryginalne. Za rok ta osoba będzie miała więcej czasu i ma mu załatwić dużo nowych odmian:)seba1999 pisze:To ja Wam pokibicuję w tym rokuCiekawe jak się sprawdzą te wszystkie odmiany .
Ten sprzedawca ma pewnie wszystkie nasiona z własnej uprawy, ciekawe czy nasiona są z kontrolowanego zapylania ?![]()
Miałem Golden Midget - to odmiana o małych owocach z żółtą skórką.
Można uprawiać także w donicach