Przydomowy ogródek Eweliny , część II.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Przydomowy ogródek Eweliny , część II.

Post »

Aniu no nie miałabym nic przeciwko gdyby była krótka ;:224 . Właśnie tak, chociaż jakoś ostatnio bardziej wolę dosadzać byliny i inne kwitnące niż zimozielone ;:306 .

Mati to nie trzcinnik ;:224 . To Miskant Gracilimus ;:108 . Moje trzcinniki też mało przyrastają ale podobno one właśnie tak mają. Tego miskanta posadziłam w 2015 roku wiosną , to jego druga zima i mam nadzieję, że przetrwa .

Agnieszko czapeczki są na rozchodnikach okazałych ;:108 . U mnie na razie tyle śniegu , że nie ma szans by stopniał przy obecnych temperaturach. U mnie nadal mrozi, obecnie jest - 12. Moje córy też chciałyby iść na sanki ale jeszcze muszę trochę poczekać z tym bo jedna świeżo po chorobie a druga kontuzjowana. Może w weekend wybierzemy się na sanki .

Danusiu witaj :wit . No właśnie szkoda, że ten śnieg spadł dopiero po świętach a nie przed ;:222 .Może za rok ?? Wszyscy czekamy na wiosnę z utęsknieniem ;:3 . Pozdrawiam :wit .
Awatar użytkownika
AguJa
500p
500p
Od: 28 lip 2015, o 22:57

Post »

Ewelinko, przejrzałam Twoją zakupową listę różaną ;:215 Konsekwentnie w jednej tonacji!

Widziałam chyba u Elwi piękną Aphrodite..tak mi się przypomniała patrząc na Twoje wybory..bardzo subtelna :)

Mariatheresia ;:215 ;:215 ;:215 piękna! Nie zamówiłam jej, bo jak twierdzi moja przyjaciółka "w przyszłym roku tez musisz sobie coś kupić" ;)

Jak to wszystko posadzisz.. będzie pięknie.. no i istny busz kwiatów!

Miłej zabawy na sankach :)
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Kolorowo w Twoim ogrodzie, Ewelinko! ;:63 ;:63
Jednak największe wrażenie o tej porze roku zrobiła na mnie Twoja bielusieńka zima! ;:333
Rośliny otulone śniegową pierzynką na pewno nie marzną, a i krajobraz zimowy śliczny! ;:215
Za takimi widokami teraz tęsknię. ;:108
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Iwonko , pewnie już pisałaś ale ja nie mogę doczytać co to za fioletowa śliczna roślinka przy róży?
http://images84.fotosik.pl/281/133110c70190cbab.jpg

Takie drogi leśne są piękne ale tak jak piszesz, także mogą słać niepokój jak się zobaczy przed sobą taką leśną zwierzynę, a tym bardziej z młodymi.... Nie wiemy jak się zachowają lada moment.
A floksy Ci się tak ładnie same wysiały czy od razu sadziłaś ich więcej?
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Agnieszko no tak, byłam teraz konsekwentna i nawet na inne kolory nie patrzyłam ;:306 . Zobaczymy co mi z tego wyjdzie bo kupić to raz a posadzić w odpowiednim miejscu to dwa ;:224 . Mam nadzieję, że w tym sezonie rośliny mnie nie zawiodą i będą rosły oraz kwitły jak należy ;:108. Dziękuję i pozdrawiam :wit.

Lucynko sama jestem zadowolona z takiej zimy i pokrywy śnieżnej ;:333. Wszystko jakoś od razu lepiej wygląda no i nie ma chlapy, której tak nie znoszę ;:108. Tobie takiego śniegu życzę skoro tak tęsknisz za jego widokiem ;:168.

Beatko to jest lawenda ;:108 . Nie bardzo wiem o co chodzi Ci z tymi drogami leśnymi bo te wszystkie zdjęcia są z mojej działki a ślady są kocie ;:108 . Co do floksów to sadziłam takie malutkie sadzonki ale szybko mi przerosły ;:224 . Widać lubią mnie albo moją ziemię ;:306. Pozdrawiam :wit.
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Ewelinko - jak zauważyłaś odpisywałam na innym wątku Iwonce1, ale w części wskoczyło do Ciebie - czasami tak mam, że ciężki mam internet albo wcale. Przepraszam. To Iwonka1 ma piękną drogę przez las na działkę.
Dobrze, że chociaż floksów nie pomyliłam, bo patrzyłam - te są na pewno Twoje ;:172
A, to lawenda, wygląda ślicznie ;:167 Czy wiesz może jaka to odmiana?
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Ewelinko jaki błękit! u mnie niebo raczej zimowe jasne, ale też pogodnie ! Jakie śliczne te floksy a połączenie lawendy z różami mistrzowskie! czytam też o odwilżach ale i widzę opady śniegu to może nie stracimy okrywy śnieżnej. Żadnej z róż niestety nie mam, ale na pewno ładne wybrałaś. Pozdrawiam ;:168
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Beatko no właśnie tak się zastanawiałam czy to do mnie ten wpis ;:108 . Teraz rozumiem ;:168 . Co do lawendy to nie mam bladego pojęcia jaka to odmiana. Kupiłam tu na forum kilkadziesiąt sadzonek z gołym korzeniem po okazyjnej cenie i wszystkie się przyjęły ;:333.

Marysiu błękit miałam dzisiaj piękny to fakt ;:333 . Bardzo lubię połączenie róż z lawendą zwłaszcza tych różowych. Róże które zamówiłam są ładne i mają całkiem dobrą opinię więc mam nadzieję, że problemów z nimi nie będzie ;:108. Dobrej nocy :wit .
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Florian Silesia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lip 2016, o 19:56

Post »

Patrząc na zdjęcie z termometrem, to nie zdziwiłem się stanem temperatury -20st, bo u mnie było tyle samo ale po co robią skalę na termometrze do -60st? Przecież to nonsens! ;:223
A zima owszem ładna - tylko na zdjęciach ;:19
Awatar użytkownika
anida
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sie 2015, o 21:28

Post »

Bo te termometry idą na eksport do Ruskich ;:306
Pozdrawiam Anida

Nie należy mylić prawdy z opinią większości.
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Florianie no właśnie Anida ma rację ;:306 . U mnie dzisiaj znowu - 22 :shock: a myślałam, że to koniec tych mrozów ;:222 . Mówisz, że zimę z chęcią byś przespał ?? No ja jej może nie uwielbiam ale w takim wydaniu może być ;:108 . Czas szybko leci to i zima zaraz się skończy :wit .

Anido ja myślę, że one nie tylko tam idą ;:131 .
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Królewiczowi wcale się nie dziwię, sama najchętniej spędzałabym w ten sposób czas ;:306 Córci oczywiście współczuję :(
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

No racja, coś mi się kłosy nie zgadzały. To one serio maksymalne rozmiary po 3 latach osiągają ;:oj
Przezimuje na pewno, a ty się będziesz cieszyć gigantem ;:224
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Ewelinko, wpadłam z rewizytą ;:196 Muszę Ci uwierzyć na słowo, że Twój ogródek młodziutki. Zupełnie tego nie widać ;:oj Na razie upajam się zapachem lilii, masz je cudne. Również mam je u siebie, ale drzewiaste nie są takie dorodne jak Twoje. Pierwsze, które kupiłam, mam już ze trzy lata, a jeszcze im daleko do mojego wzrostu. A jestem tylko nieznacznie wyższa oo Ciebie. Co by nie mówić, masz ich sporą kolekcję i wszystkie śliczne. Ale tym co będzie mi spędzać sen z powiek, będą hortensje ogrodowe ;:131 Chyba będę je darzyć brzydkim uczuciem zazdrości, ale na osłodę połączonej z podziwem. I to takim przez dużeP :heja To jest moje niespełnione marzenie. Takie ogrodówki zawsze chciałam mieć. Niestety jest to marzenie niedościgłe. Niezwykle rzadko udaje mi się ochronić ją przed zmarznięciem i zazwyczaj niestety nie kwitnie. W tym roku wreszcie się z nią rozstanę i posadzę coś, co będzie u mnie kwitło. A może znasz jakąś odmianę, która nie jest tak wrażliwa na przymrozki? Wracam do Twojego ogrodu, czas ma powojniki :heja Te, które zobaczyłam do tej pory już mi się podobają, a spodziewam się jeszcze innych. Pozdrawiam :wit
Awatar użytkownika
Bufo-bufo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2009, o 20:31

Post »

Ewelinko ładną masz zimę, także lubię jak śnieg przykrywa szaro-burą o tej porze ziemię, sporo różyczek chcesz posadzić, ja chyba w tym roku to ani jednej, no może na jesieni, najpierw chcę zobaczyć jak przyjmą się sadzone kilka miesięcy temu.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”