Jesień życia wśród kwiatów,zwierząt i ptaków cz. 5

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Jesień życia wśród kwiatów,zwierząt i ptaków cz. 5

Post »

Lucynko nalewką się poczęstowałam, bo zimno dzisiaj. :) Jakie u ciebie rozchodniki jeszcze ładne. ;:oj Szałwii trójbarwnej nie mam, ale wszystkie pozostałe wysiewają się u mnie. ;:108 Mamy ogródek jeszcze też ładnie kolorowy. ;:215 Dbasz o mamę, ;:167 wieczory długie, to telewizor trochę wypełni czas. Zdrowia dla niej, niech szybko wydobrzeje. ;:168 Świetnie, że jeszcze słońce pozwoliło w jeden dzień pobyć na działce i pocieszyć nas kolorami i zwierzakami. ;:215 Zima jaka będzie zobaczymy, też bym wolała trochę śniegu i trochę mrozu. Ciepłych dni i dobrych nocy. ;:196
Awatar użytkownika
rafik5678
500p
500p
Od: 15 wrz 2012, o 21:07
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ooooo ten sam powojnik kwitnie u mnie też teraz, przynajmniej jakiś kolorek o tej porze. ;:108
Moja przygoda z roślinami Zapraszam.
  • "Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!"-
    Helen Mirren
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Lucynko mimo jesieni piękne kolorki znajdujesz na swojej działce ;:215 listeczki cudnie się przebarwiają .
Zwierzyniec - kotek , piesek , gołąbki ładnie pozują ;:333
Ja jeszcze nie chcę zimy dziewczyny ;:185 o czy wy mówicie ?? może za dwa miesiące :D
Pozdrawiam ;:196
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj Lucynko. Na Twojej działce nadal jest bardzo ładnie i kwitną rośliny ;:138. Masz rację, fajnie pracuje się w ogrodzie gdy świeci słoneczko ;:108. U mnie dzisiaj bardzo słonecznie więc troszkę korzystam. Niestety zima zbliża się wielkimi krokami i z dnia na dzień robi się coraz chłodniej ;:222 . Twoja jesień jest bardzo ładna i te przebarwiajace się listki dodają jej uroku. Pozdrawiam :wit.
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Nareszcie pada deszcz! :;230 :;230 Dawno nie padało, całe dwa dni, a wczoraj to nawet przez cały dzień słońce świeciło pełnym blaskiem... :uszy
Przez cały dzień czekałam na kuriera, bo zgodnie z informacją miały przyjechać róże. Nie przyjechały. Jeżeli jutro nie dowiozą, to po prostu nie przyjmę przesyłki. Niech się kurierzy martwią, co z tym fantem zrobić. Na szczęście przesyłka płatna przy odbiorze.
Tylko takie zamawiam od czasu, gdy kiedyś czekałam i się nie doczekałam zamówionego towaru.

Aguniu - tak, to jakiś klematis. Piszę "jakiś", ale on ma swoją nazwę odmianową, tylko kartka została na działce, a z pamięcią u mnie krucho. ;:7

Iwonko [00..] - dzisiaj u mnie tak samo jak u Ciebie. Chmury, mżawka i w końcu deszcz. ;:145
Jakie robisz winko: słodkie, półsłodkie czy wytrawne? Lubię wytrawne. Mniam, mniam...

Iwonko1 - no to już wiem, że koniecznie muszę zmienić miejscówkę sadźcowi, bo mi zadusi inne roślinki rosnące blisko niego. Skoro owady go lubią, to ja też polubię. Na pewno. ;:333
Zwierzęta teraz niełatwo sfotografować, bo chowają się po kątach przed zimnem, a ptaki boją się wychodzić po przygodzie z jastrzębiem i kuną. W ogóle to malutko ich zostało. Mam nadzieję, że wiosną się rozmnożą. ;:303

Soniu - Rozchodniki to i zimą ładnie wyglądają, zwłaszcza gdy mróz je oszroni, a śnieg okryje białymi czapeczkami.
Mama jest sama, to gadające głowy sprawiają wrażenie gości. A ona lubi wiedzieć, co się dzieje w kraju i na świecie.
Za życzenia dziękuję. ;:196 Przesyłam wzajemne. ;:97

Rafiku - fajny jest ten powojnik, bo pięknie powtarza kwitnienie. ;:333

Tereniu [TerDob] - szukałam tych kolorków niemal na czworakach, ale cieszę się, że coś się jeszcze znalazło. :tan
Z tym pozowaniem zwierząt to wcale nie jest teraz takie proste, zimno im. ;:7
A w sprawie zimy stulecia to do Marysi Maski proszę z pretensjami, bo to ona taką zimę wieszczy. ;:306 Ja też jeszcze nie chcę, jeszcze nie! ;:185

Ewelinko - dziękuję za dobre słowa, ;:180 ale zimy nie przywołuj, proszę! ;:113
W tym roku, niestety, moja jesień brzydka jest. ;:222 Wszystko przez te paskudne deszcze i chmurzyska. ;:60

Jeszcze odrobina resztek działkowych kolorków.
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
jagusia111

Post »

Lucynko u Ciebie jeszcze aksamitki kwitną. Moje już zakończyły sezon. Jutro muszę wyrzucić surfinie. Jeszcze troszkę kwitną, ale już brzydko wyglądają.
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Aguniu - aksamitki kwitły jeszcze w środę, ale mrozu nie było, to pewnie dalej kwitną. ;:218
Zostawiam je na zimę, to się rozsieją i wiosną będę miała gotowe sadzonki. :tan
Moje surfinie już na kompoście. ;:174

Za to szałwia powabna ma się ciągle bardzo dobrze.
Obrazek
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Lucynko :wit a mnie dzisiaj słonko budzi :tan
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Iwonko [00..] - witaj. ;:196
Mnie też słonko obudziło, a później zrobiła się kratka. ;:131 Kratka pogodowa.
Miałam na zmianę: słońce --- deszcz --- słońce --- deszcz --- słońce --- grad --- słońce --- deszcz .......... ;:7
Teraz mam dziwne niebo.
Ciekawa jestem, czego to jest zapowiedź.
Obrazek
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Witaj Lucynko :wit
U mnie pogoda podobna przez cały dzień z tym że teraz pada solidny deszcz .
Miedzy deszczami trochę popracowałam na działce a teraz odpoczywam .
Niebo masz rzeczywiście dziwne - ale nie wiem co zapowiada .
Pozdrawiam i ;:3 ;:3 na jutro życzę ;:196
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2013, o 22:22

Post »

A u mnie nie chcą sie aksamitki wysiewać ;:222 je mam zawsze marne przez ślimaki ;:124
Lucynko niebo cudowne ale i jakby mroźne.
ile czasu idą róże do ciebie bo zauważyłam ze poczta i kurierzy teraz sa opóźnieni ;:224
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Tereniu [TerDob] - witaj. ;:196
Okazuje się, że pogodę miałyśmy podobną. Ja porządnie dostałam po głowie ;:124 podczas gradobicia, bo w tym czasie nie miałam gdzie się schować. ;:306
Tak bym chciała, żeby moje niebo wróżyło słoneczną pogodę, nawet na mróz się zgadzam, byleby już nie padało. ;:108
Tobie również słoneczka życzę. ;:3

Kasiu [Kasiula] - na ślimory to ja sypię te niebieskie i aksamitki oraz inne smakołyki tych mięczaków w ten sposób ratuję przed zagładą. ;:333
Nie mam nic przeciwko mrozowi, ;:185 mam już dość wody z nieba. ;:145
Róże zostały wysłane w środę i miałam odebrać je wczoraj w godzinach przedpołudniowych. Niestety, dzisiaj jeszcze nie dotarły. ;:185
Z informacji wynika, że są w magazynie. Od wczoraj. Zastanawiam się, jak długo tam będą. Tak czy inaczej nie odbiorę przesyłki. Niech sobie zmienią firmę kurierską na bardziej solidną. ;:108
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2013, o 22:22

Post »

To co to za kurier że od środy nie dotarł ;:222 ja Cię mogę uspokoić, słałam byliny i szły 5 dni(wina nowego kuriera w danej miejscowości) dziewczyna mnie poinformowała ze wyglądają jakby były wsadzone co dopiero do paczki. Jest niska tem, wiec nie powinnaś się obawiać o sadzonki ale napisz do danej firmy ;:333
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Ja to mam dobrze! ;:oj Żadne kuriery mnie nie ruszają..ani róże...ani cebule.. :shock: wolny człowiek bez obciążeń ze mnie! ;:306
Nic nie sadzę ,troszkę sprzątam letnie urobki , podsypuję kompostem i powoli kończę ogrodowy sezon! :D
Miłej niedzieli Lucynko !

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Kasiu [Kasiula] - zrobiłam jak mi poradziłaś, ale nie wiem, co będzie dalej, bo muszę wyjechać.
Obawiam się, że róże zmarnieją. ;:174 Poinstruuję M, ale jak się nimi zaopiekuje... wielka niewiadoma. ;:218

Maryniu - faktycznie dobrze masz. ;:108 Ja nie przewidziałam sytuacji, którą ma aktualnie, ale trudno, ;:131 są rzeczy ważne i ważniejsze.
Dziękuję za dobre słowa ;:180 i wzajemnie przesyłam cieplutkie pozdrowienia. ;:196

Kochani - niestety zmuszona jestem wyjechać na kilka dni, podczas których nie będę miała dostępu do internetu. Zdrowie mamy znacznie się pogorszyło i muszę się nią zaopiekować.
Wyjeżdżam jutro skoro świt. Odezwę się po powrocie.
Życzę Wam dobrych dni, w miarę ciepłych i najlepiej słonecznych.
:wit Do miłego. ;:196 ;:196 ;:196
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”