Nareszcie pada deszcz!

Dawno nie padało, całe dwa dni, a wczoraj to nawet przez cały dzień słońce świeciło pełnym blaskiem...

Przez cały dzień czekałam na kuriera, bo zgodnie z informacją miały przyjechać róże. Nie przyjechały. Jeżeli jutro nie dowiozą, to po prostu nie przyjmę przesyłki. Niech się kurierzy martwią, co z tym fantem zrobić. Na szczęście przesyłka płatna przy odbiorze.
Tylko takie zamawiam od czasu, gdy kiedyś czekałam i się nie doczekałam zamówionego towaru.
Aguniu - tak, to jakiś klematis. Piszę "jakiś", ale on ma swoją nazwę odmianową, tylko kartka została na działce, a z pamięcią u mnie krucho.
Iwonko [00..] - dzisiaj u mnie tak samo jak u Ciebie. Chmury, mżawka i w końcu deszcz.
Jakie robisz winko: słodkie, półsłodkie czy wytrawne? Lubię wytrawne. Mniam, mniam...
Iwonko1 - no to już wiem, że koniecznie muszę zmienić miejscówkę sadźcowi, bo mi zadusi inne roślinki rosnące blisko niego. Skoro owady go lubią, to ja też polubię. Na pewno.
Zwierzęta teraz niełatwo sfotografować, bo chowają się po kątach przed zimnem, a ptaki boją się wychodzić po przygodzie z jastrzębiem i kuną. W ogóle to malutko ich zostało. Mam nadzieję, że wiosną się rozmnożą.
Soniu - Rozchodniki to i zimą ładnie wyglądają, zwłaszcza gdy mróz je oszroni, a śnieg okryje białymi czapeczkami.
Mama jest sama, to gadające głowy sprawiają wrażenie gości. A ona lubi wiedzieć, co się dzieje w kraju i na świecie.
Za życzenia dziękuję.

Przesyłam wzajemne.
Rafiku - fajny jest ten powojnik, bo pięknie powtarza kwitnienie.
Tereniu [TerDob] - szukałam tych kolorków niemal na czworakach, ale cieszę się, że coś się jeszcze znalazło.
Z tym pozowaniem zwierząt to wcale nie jest teraz takie proste, zimno im.
A w sprawie zimy stulecia to do Marysi Maski proszę z pretensjami, bo to ona taką zimę wieszczy.

Ja też jeszcze nie chcę, jeszcze nie!
Ewelinko - dziękuję za dobre słowa,

ale zimy nie przywołuj, proszę!
W tym roku, niestety, moja jesień brzydka jest.

Wszystko przez te paskudne deszcze i chmurzyska.
Jeszcze odrobina resztek działkowych kolorków.