Moje storczykowo - Jeanne

Zablokowany
Awatar użytkownika
Jeanne
1000p
1000p
Od: 21 gru 2007, o 16:08
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aniu dziękuję za odwiedziny :wink:
Fakt, w dużym mieście łatiwiej o jakieś nowe "zdobycze" ale prawdę mówiąc dość rzadko bywam w marketach, jak ktoś pisze na Forum że gdzieś jest promocja to zanim tam dotrę to już nie ma w czym wybierać :twisted:
Tym razem zdążyłam :lol:
A o czym pomyślałaś, może coś zaradzimy :wink:

Gelka dzięęęęęęki ;:171 :lol:
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Awatar użytkownika
AnnaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 lut 2008, o 14:45
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Asiu wiem jaką ten storczyk ma nazwę i szukam go od dobrych kilku miesięcy, niestety na allegro ani na innej stornie internetowej nie jest on dostępny. Nie mam nikogo znajomego w Warszawie, by mi kupił.
Początek mojej przygody.
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam :)))
Awatar użytkownika
pikasia
100p
100p
Od: 5 wrz 2007, o 23:09

Post »

Asiu wisienka jest suuuper :D A zwłaszcza te liście ;:85
Już jakiś czas jest na mojej liście marzeń :wink:
Pozdrawiam
Kasia

moje storczyki
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31

Post »

piękny Phalaenopsis z liśćmi w kropki. mó nie ma tak rozgałęzionego pędu. ale jest cudny. bardzo lubię takie Phalaenopsisy.
Awatar użytkownika
bobi
500p
500p
Od: 12 maja 2006, o 09:00

Post »

Jeanne pisze:Basiu - Bobi, "widowisko" będzie w kolorze kremu z czekoladowymi piegami :lol:
:shock: jejciu :!: to dopiero będzie widok ;:333
Jeanne pisze:Co do zakupów...nie będę oryginalna.... :oops:

Obrazek
R e w e l a c j a :!: Obrazek

Widzę, że podobnie do mnie, trafiłaś na rośline nietkniętą ręką sprzedawcy. Roślina ma ładne korzenie i wspaniałe liście Obrazek
Pozdrawiam, Baśka
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31

Post »

AnnaL pisze:Asiu wiem jaką ten storczyk ma nazwę i szukam go od dobrych kilku miesięcy, niestety na allegro ani na innej stornie internetowej nie jest on dostępny. Nie mam nikogo znajomego w Warszawie, by mi kupił.
a jaką ma nazwę??? (ten rozowy z liśćmi w kropki). bo mam takie ale nie znam nazwy. mi też było je ciężko zdobyć, po raz pierwszy zobaczyłam je na wystawie w kwietniu 2008, ale były tylko 2 na całej wystawie. jak kupiłam tego co mi teraz kwitnie byłam bardzo zdziwiona, widząc je w sklepie, bo zawsze myślałam, że to bardzo rzadkie storczyki występujące tylko na wystawach.
Awatar użytkownika
AnnaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 lut 2008, o 14:45

Post »

Nazwa tego storczyka to Phalaenopsis Go 'Philadelphia' jest to hybryda
Początek mojej przygody.
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam :)))
Awatar użytkownika
Jeanne
1000p
1000p

Post »

Kasiu, też marzyłam o nim od daaaaawna, i liczyłam że spotkam go na wystawie, a tu taki psikus :lol:
Też strasznie mi się podobają jego liście, będzie ozdobą parapetu nawet jak przekwitnie :wink:

Basiu, fakt, wygląda zdrowo, tylko jest jak zwykle baaaaaardzo solidnie podlany :twisted:
Co do kremowego pieguska, te piegi są takie bardzo drobniutkie, pokazywałam go kiedyś, już nie pamiętam na której stronie :oops: już zaczynają pękać "balony" więc niebawem go przypomnę :wink:
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
ariel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 paź 2006, o 22:46
Kontakt:

Post »

Aleś sobie cudeńko sprawiła :) Ja tam Japońskiej Wiśni nie widzę, tylko tiramissu :P Ale dzisiaj nic słodkiego nie jadłem i uzaleznienie daje znać :P
Awatar użytkownika
Jeanne
1000p
1000p

Post »

hehe, mojej mamie tak się skojarzyło :lol: że wygląda jak takie małe drzewko wiśni :roll:
Swoją drogą jest to pierwszy :!: :shock: storczyk który jej się naprawdę spodobał :shock:
a może już się przyzwyczaiła po prostu :lol:
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Awatar użytkownika
teresat
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 lip 2008, o 22:02

Post »

Uuuuuu, ale cudo :shock:
Wygląda na to ,że już wiem na co będę polować. 8)
Awatar użytkownika
Jeanne
1000p
1000p

Post »

Pewnie, trzeba mieć jakiś konkretny cel :lol:
Powiem szczerze że jak dziś weszłam do LM i zobaczyłam 3 wózki po 5 półek każdy, zastawione storczykami to myślałam że mi oczy z orbit wyjdą :shock: i gdyby nie to że skupiłam się na poszukiwaniu tegoż właśnie, to nie wiem z iloma bym stamtąd wyszła :lol: ciężko by było się zdecydować :roll:
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Awatar użytkownika
bobi
500p
500p
Od: 12 maja 2006, o 09:00

Post »

Jeanne pisze:Co do kremowego pieguska, te piegi są takie bardzo drobniutkie, pokazywałam go kiedyś, już nie pamiętam na której stronie :oops: już zaczynają pękać "balony" więc niebawem go przypomnę :wink:
Jeanne, obejrzałam cały Twój wątek - nie żałuję :!: 8) :D - i znalazłam jednego kandydata pasujacego do opisu ...

Obrazek

... jeśli to ten, to bardzo podobną ćmówkę sobie kupiłam :D
Pozdrawiam, Baśka
Awatar użytkownika
Jeanne
1000p
1000p

Post »

Taaaaak, to ten :lol:
już zapomniałam jak wygląda, gdzieś zapodziały mi się zdjęcia z poprzedniego kwitnienia :twisted:
hmmm, z tą czekolada trochę przesadziłam :oops: choć na brzegach faktycznie jest taki kolor piegów, wewnątrz malinki :lol: aż zgłodniałam na samą myśl...krem z malinami posypany czekoladą :roll: (Arielku to dla Ciebie ten opis :lol: )
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Awatar użytkownika
ariel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 paź 2006, o 22:46
Kontakt:

Post »

Oooooo, moje ulubione malinowe ciatooooo w ulubionej cukierni....... W domu nie ma nic słodkiego oprócz cukru, piję buliony grzybowe :lol: Proszę mnie nie męczyć :P
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”