Namiastka ogrodu

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Namiastka ogrodu

Post »

Witaj. Kocham maj ;:138 . Jest wspaniały a u Ciebie tak bardzo kolorowy ;:138 . Piękne zdjęcia ;:108. Pozdrawiam :wit.
Pashmina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2016, o 15:37

Post »

ewelkacha88 pisze:Witaj. Kocham maj ;:138 . Jest wspaniały a u Ciebie tak bardzo kolorowy ;:138 . Piękne zdjęcia ;:108. Pozdrawiam :wit.

Ewelinko, ;:196

ciąg dalszy maja

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

I tak oto zakończył się maj :-)
Awatar użytkownika
Krychna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 mar 2010, o 19:27
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

:wit Ewuniu, masz śliczny ogród,tyle pięknych roślin,i piszesz,że to dopiero namiastka ;:oj Maj jest wspaniałym miesiącem,a u Ciebie po prostu boski ;:138 ;:138 Pozdrawiam ;:3 zimową porą.
Pashmina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Krychna pisze::wit Ewuniu, masz śliczny ogród,tyle pięknych roślin,i piszesz,że to dopiero namiastka ;:oj Maj jest wspaniałym miesiącem,a u Ciebie po prostu boski ;:138 ;:138 Pozdrawiam ;:3 zimową porą.

Witaj Krysiu w moich progach. Ogród dopiero tworzę i jeszcze to potrwa parę lat

Ja też pozdrawiam i ściskam Cię mocno ;:196
Pashmina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

gosiak132 pisze:Witaj Ewuniu ;:196 . Podpisuję się pod tym co pisze Ula. Pozostało nam tylko podziwianie takich pięknych widoków kwiatów ,to może nas ominie depresja ;:108 .
Trzeba teraz myśleć o przyszłym sezonie ,zająć myśli o przyszłych rabatach i planować , na razie tylko na papierze. :;230

Małgosiu, ja tez planuję sobie i właśnie zrobiłam wizualizację tego miejsca nazwanego przeze mnie " hortensjowym przesmykiem" Właściwie to hortensjo-różano-jeżówkowy przesmyk :-)

Obrazek

Obrazek

Tym przesmykiem będzie się dochodziło do mosteczka obok którego będzie oczko wodne. Z przodu po prawej stronie będzie ściana z cisów a lewej ściana z pnących róż ( już są posadzone) Z murka będą zwisały liście liliowców, cały szpaler. Liczę na to, że uda mi się w przyszłym roku zrobić oczko wodne ;:134

Mosteczkiem dojdziemy do tego miejsca - tak ma wyglądać wiosną. Kwitnące rodki, trawy i liliowce

Obrazek

Mostek ma być jeden ;:306
rikkuu
200p
200p
Od: 26 gru 2013, o 16:23

Post »

Ewuniu, mam nadzieję, że swoje plany zrealizujesz, a my będziemy tego świadkami ;:162 twój wątek śledzę na bieżącą, chociaż rzadko się wpisuję. Za każdym razem ogromną przyjemność sprawia mi spacer po twoim pięknym i kolorowym ogrodzie ;:167
Ula
Pashmina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

rikkuu pisze:Ewuniu, mam nadzieję, że swoje plany zrealizujesz, a my będziemy tego świadkami ;:162 twój wątek śledzę na bieżącą, chociaż rzadko się wpisuję. Za każdym razem ogromną przyjemność sprawia mi spacer po twoim pięknym i kolorowym ogrodzie ;:167
Ula, dziękuję ;:196 ;:196 ;:196

Do oczka wodnego będzie mozna jeszcze dojść od tej strony.

Obrazek

A takie mam plany związane z tym miejscem.

Obrazek
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Ewa piękne masz plany ogrodowe. Życzę CI ich spełnienia. ;:215
Bardzo ładnie wyglądają te projekty.
I wiosna u Ciebie taka radosna, kolorowa. Ach jeszcze trzy miesiące i będziemy z nosem przy ziemi przebiśniegów wypatrywać. ;:215 A potem, to już poleci...
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Pashmina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

aneczka1979 pisze:Ewa piękne masz plany ogrodowe. Życzę CI ich spełnienia. ;:215
Bardzo ładnie wyglądają te projekty.
I wiosna u Ciebie taka radosna, kolorowa. Ach jeszcze trzy miesiące i będziemy z nosem przy ziemi przebiśniegów wypatrywać. ;:215 A potem, to już poleci...
Aniu, bardzo dziękuję za miłe słowa ;:196

Zrobiłam kolejną wizualizację. Niedawno porobiłam sporo zdjęć żeby móc się w długie wieczory bawić robiąc wizualizację miejsc

Kolejne miejsce

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Na tym placyku latem będzie stał basen
Awatar użytkownika
gosiak132
100p
100p
Od: 21 wrz 2013, o 23:22

Post »

Witaj Ewuniu. Wow, aż mnie zatkało ;:oj będzie pięknie u Ciebie. Życzę spełnienia wszystkich planów ogrodowych. ;:215
Pozdrawiam Małgosia
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj. No sporo masz miejsc i możesz poszaleć. Ja nie umiem planować w taki sposób w programach graficznych. Z resztą z tym planowaniem to u mnie kiepsko ;:306 . Mam nadzieję, że Ty będziesz trzymała się koncepcji i planów bo zapowiadają się bardzo ładnie. Na pewno będziesz miała ładny ogród ;:108 już jest ładnie ale jak dolozysz architekturę, drewno , kamień, ścieżki to będzie super ;:333 . Trzymam kciuki i pozdrawiam :wit.
Awatar użytkownika
MoniaK
200p
200p
Od: 25 cze 2013, o 13:09

Post »

Wow! Wizualizacje powalają na kolana. ;:180 A zaczęło się tak niewinnie od nasadzeń pod płotem, jak widać temat ogrodu to nieskończona opowieść. Będzie pięknie. Zresztą masz rękę do tych wizualizacji, u mnie to ciężko z pomysłami jak rozplanować aby wyszło dobrze. Szczególnie że ciągle chce się coś nowego dokupić i zamiast spójności powstaje misz - masz. :D
Pashmina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ewelkacha88 pisze:Witaj. No sporo masz miejsc i możesz poszaleć. Ja nie umiem planować w taki sposób w programach graficznych. Z resztą z tym planowaniem to u mnie kiepsko ;:306 . Mam nadzieję, że Ty będziesz trzymała się koncepcji i planów bo zapowiadają się bardzo ładnie. Na pewno będziesz miała ładny ogród ;:108 już jest ładnie ale jak dolozysz architekturę, drewno , kamień, ścieżki to będzie super ;:333 . Trzymam kciuki i pozdrawiam :wit.

Ewelinko, miejsca nie mam dużo, działeczka raczej malutka. Plany powstały na kartce zaraz na początku i ich się trzymam. Rozrysowałam sobie działeczkę na kartce, co gdzie i ile miejsca na to przeznaczam. Póki co realizuję to z dokładnością do 1 m. Jest jedna zmiana, tam gdzie miał być mały warzywnik jest jagodnik, ale metry się zgadzają.
Bardzo fajny jest ten program do wizualizacji. Wklejasz zdjęcie i robisz sobie plany

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Marzy mi się trawnik ale póki co jest bałagan

Obrazek
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ja nie umiem tak planować jak Ty więc gratuluję konsekwencji w działaniu ;:138. Powoli będziesz miała piękny trawnik , zobaczysz ;:108 . Ogród z roku na rok będzie coraz piękniejszy i to Ci gwarantuję ;:224. Pozdrawiam :wit .
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

niestety nie mam domu z ogrodem. Domek się buduje a ogród to tylko namiastka :(

Mimo, że uparcie nazywasz swój ogród namiastką, to jednak chyba w konsekwencji będzie domem z ogrodem? Zapewniam Cię, że niejeden chciałby mieć taką namiastkę.Plany masz ciekawe ;:63 Jeżeli uda Ci się je zrealizować (czego Ci życzę), to będziemy miały co podziwiać w przyszłym roku :heja Powtórkowe zdjęcia dają dużo ciepła i energii. Miło się przy nich ogrzać ;:180
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”