Nasze 1500 m2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Nasze 1500 m2

Post »

Małgosiu ten czerwony kwiat z żółtym środkiem jak się nazywa. :?: Byłam przekonana, że to dzielżan. :oops:
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Soniu to gailardia ;:108 Ale masz rację, dzielżany są bardzo podobne, tyle że o póxniej kwitną

Przy tej temperaturze jakoś nie umialam się skusić na cięższe prace, więc jedynie co zrobiłam w ogrodzie to?kilka zdjęć :;230

Moje tawułki, wszystkie trzy :wink:
Obrazek Obrazek Obrazek

I kilka powojników
Błękitny Anioł wykorzystał niezdecydowanie kolegów i czym prędzej zajął trzy miejscówki ahh, gdyby wszystkie chciały tak rosnąć?
Obrazek Obrazek Obrazek

Etoile Violette też już zaczyna
Obrazek Obrazek

Andromeda nabrała trochę rumieńców, co niektóre próbują być nawet pełne ;:306
Obrazek Obrazek

Jedne roślinki dopiero zaczynają?
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

? inne kwitną cały czas?
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

?kolejne już powtarzają kwitnienie?
Obrazek Obrazek

?a pozostale dopiero mają zamiar?
Obrazek Obrazek

?jednym słowem ? ogród nigdy się nie nudzi :heja
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Małgosiu dziękuję, ;:196 już jestem mądrzejsza. Biały dzwonek skupiony piękny, miałam fioletowy, ale tak się rozrastał, ;:202 że wykarczowałam.
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Małgosiu jak ci pięknie rozrósł się Błękitny Anioł. Miał rację , koledzy nie zdecydowani to musiał nadrabiać za nich... :uszy
Cudnie....Niech reszta bierze z niego przykład i też tak następnym razem daje czadu....
Wszystko super rośnie i kwitnie. Popadało ci choć trochę?
Masz rację że nic się nie chciało wczoraj robić. Ja za to siedziałam z mineralką w ręku cały dzień.
Dziś zapowiada się powtórka z rozrywki... ;:129
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

:wit
Masz cudny duży, kwitnący krzaczek Anabelki.
Moja jeszcze młoda, mniej okazała.W ubiegłym roku miała dwa kwiaty.W tym widzę z 6 gałązek z kwiatostanami :)
Powojniki śliczne. I Błękitny Anioł ;:167
mój jeszcze młody( ubiegłoroczne, jesienne nasadzenie.) i jeszcze nie kwitnie :roll:
wszystkie twoje rośliny, kwitnienia wyglądają pięknie ;:63 ;:63
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

Małgosia, ależ się u Ciebie dzieje ;:oj Powojniki szaleją, dają cudowne widoki ;:215
Hortensja cudowna, jak długo już ją masz? Moja w tym roku pierwszy raz będzie kwitła, ale ma już kilka kwiatostanów. Nie mogę się doczekać ;:65
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Soniu ja uwielbiam wszelkie dzwonki, więc mi nie przeszkadza, że się rozrastają 8-) Ale ten biały aż tak nie szaleje :wink:
Olu jeszcze bardziej polubiłam Aniołka, bo dzięki niemu wreszcie coś widać na kratkach ;:108 Gdyby pozostałe choć w połowie tak kwitły to pewnie nie oderwałam bym oczu od tej rabaty ;:224 Dzisiaj mi ślicznie wreszcie podlało i ochłodziło się zdecydowanie, uff co za ulga :heja Ja muszę poprzesadzać kilka roślinek, bo porozrastało się wszystko i niektóre mają zwyczajnie za ciasno, ale w ten upał nie chciałam niczego ruszać... Może ochłodzenie utrzyma się trochę, to bym wprowadziła nowe pomysły w czyn :wink:
Aniu Anabelka szaleje tak co roku, choć ma naprawdę kiepską miejscówkę, uwielbiam ją za to :D U ciebie też się rozrośnie, choć sześć tych ogromniastych pomponów to też już śliczny widok ;:333 Jak już pisałam wyżej, Anioł stał się moim ulubieńcem, jeszcze nigdy biedak nie kaprysił, co roku stara się na maksa ;:167
Zuziu powojniki wreszcie się zabrały za siebie :wink: Hortensja rosła już, gdy kupiliśmy dom, więc z 10 lat ma już z pewnością. Tyle że rośnie w byle jakiej ziemi, przy wejściu do szopki, gdzie często jest szturchana, przepychana, zaczepiana przez rowery i inne maszyny :wink: a i tak niezmordowanie co roku obdarza mnie takimi widoczkami ;:173 I jak tu jej nie kochać...

Ach jak mi pięknie dzisiaj podlało ogród Obrazek :heja ;:138 Zanosiło się na jakąś straszną burzę, ale na szczęście skończyło się porządnym długim deszczem :tan Niektore roślinki nagięło co prawda do ziemi, jednak obyło się bez żadnych szkód, za to wszystko podlane na maksa, normalnie tak mi się japka cieszy :D

Ogród nie byłby sobą, gdyby nie miał dla mnie choć kilka nowości :wink:

Tak marudziłam na to, że kwitną mi same pomarańczowe lilie, a tu dzisiaj czekały na mnie w ogrodzie takie niespodzianki
Obrazek Obrazek

Lolly pop ledwo od ziemi odrosła i już kwitnie
Obrazek

Pierwszy niebieski dzwonek karpacki
Obrazek

Do białego ślazownika powoli dołącza różowy
Obrazek

Róża Kronenbourg ma fajne dwukolorowe płatki
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Kontakt:

Post »

Gosiu a jaką masz miejscówkę dla Anabellki?
Rośnie u ciebie w słońcu czy w cieniu? ;:173
U mnie z dwa razy już tak dziś polało....Super. ;:333
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
iwek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 cze 2014, o 14:05

Post »

Małgosiu ależ u Ciebie kolorowo jak ja tak lubię ;:167 powojniki Ci szaleją dobrze im u Ciebie i brawo za deszcz bo będziemy oglądać szczęśliwe roślinki u Ciebie ;:108
Pozdrawiam Iwona
Moje kwiatki
Awatar użytkownika
Ann_85
1000p
1000p
Od: 26 mar 2010, o 14:00

Post »

clem3 pisze: Aniu cieszę się ogromnie ;:138 , nawet nie wiesz jak miło się czyta takie słowa ;:168 A może skusisz się na założenie własnego wątku? ;:183

Jakoś wstydliwe podchodzę do tematu, bo to moje maleństwo szumnie zwane ogrodem, jakieś takie skromne przy tych wszystkich tu pokazywanych :lol:
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Olu Anabelka rośnie wciśnięta między szopkę a różę Westerland, blisko wejścia do szopki, więc ciągle jest czymś potrącana, myślę że to miejsce można nazwać półcieniem... Była już tam, gdy kupiliśmy dom. U nas powtórzyć podlewania nie chciało, ale i tak jestem szczęśliwa :D
Iwonko ja też lubię ten czas w ogrodzie, gdy roślinki wręcz prześcigają się w kwitnieniu :wink: Deszcz uszczęśliwił mnie na maksa, bo przecież żadne podlewanie go nie zastąpi... I nawet wybaczyłam mu to, że powoli przekwitająca pnąca róża straciła na raz większość płatków ;:218
Aniu wierz mi, że pewnie większość osób na tym forum miało na początku takie obawy... Ja też zwlekałam cały rok. Tyle tu pięknych wymuskanych ogrodów, a mój ciągle jeszcze tworzę, poprawiam... Ale pomyślałam sobie, że przecież każdy kiedyś zaczynał :wink: A fajnie tak podzielić się wrażeniami z takimi samymi zapaleńcami :wink: Poza tym każdy ogród jest najpiekniejszy, bo to nasz własny ;:333 Śmiało otwieraj wątek, będę pierwszy gościem :D
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2011, o 16:48

Post »

Gosiu, ogród masz zadbany i na maxa wypieszczony, to teraz widać efekty i ten fantastyczny kwiatowy przepych. ;:215 ;:215
Powojniki mówią same za siebie, że jest im dobrze u Ciebie, a wielu zniechęca się po jednym niepowodzeniu, tak trzymaj. ;:138 ;:138
Awatar użytkownika
Ann_85
1000p
1000p
Od: 26 mar 2010, o 14:00

Post »

clem3 pisze: Aniu wierz mi, że pewnie większość osób na tym forum miało na początku takie obawy... Ja też zwlekałam cały rok. Tyle tu pięknych wymuskanych ogrodów, a mój ciągle jeszcze tworzę, poprawiam... Ale pomyślałam sobie, że przecież każdy kiedyś zaczynał :wink: A fajnie tak podzielić się wrażeniami z takimi samymi zapaleńcami :wink: Poza tym każdy ogród jest najpiekniejszy, bo to nasz własny ;:333 Śmiało otwieraj wątek, będę pierwszy gościem :D
Hmm... ;:218 Zaczynam się zastanawiać... :wink:
Awatar użytkownika
witch
1000p
1000p
Od: 9 cze 2013, o 10:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ależ kolorów ;:oj
Pięknie, powojniki robią duże wrażenie ;:108
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj. Masz fajnego nowego pupila ;:138 . Krata powojnikowa wygląda świetnie i na takim metrażu możesz sobie pozwolić na sporo powojnikow ;:108. Lilie i róże masz bardzi ładne a i pozostałe rośliny nie są wcale gorsze . Brawo ogród tryska życiem ;:138 . Pozdrawiam :wit .
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”