Kwiat jest uśmiechem rośliny...Wiosna i lato z Annes 77

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Kwiat jest uśmiechem rośliny...Wiosna i lato z Annes 77

Post »

dorotka350 pisze:
Annes 77 pisze:Herzogin Christiana i mi wpadła w oko i co ja mam z tym fantem zrobić?
No jak to, co? Kupić, oczywiście :D Ja czaję się na nią od zeszłego roku i na pewno takiej okazji nie przepuszczę.
A u mnie Herzogin Christiana pierwszy rok (jak zresztą większość moich róż) i muszę powiedzieć, że ładny mały krzaczek zbudowała i jest chyba jedyną która plamistości nie złapała.
Co prawda jak bym się przyłożyła i poczytała więcej o opryskach i pielęgnacji pewnie była by większa i dorodniejsza, ale myślę że w Waszych rękach to będzie kwitnący potwór (w dobrym tego słowa znaczeniu oczywiście) ;:215
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aniu :wit
Widzę masz - Ciągłe i dalsze piękne kwitnienia różyczek ;:215
Nowa jeżówka śliczna. ;:108 ;:108
U mnie LO też powtarza kwitnienie, ale nie takie bujne.Susza doskwiera,a ja teraz mam mniej czasu na działkę i podlewanie :roll:
Filemon24
1000p
1000p
Od: 1 sie 2014, o 14:59

Post »

novalis to piękna róża w cudownym kolorze i tę pełne kwiaty ;:167
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Novalis śliczna ;:oj Jeżówka też kapitalna, a marmolady nie masz co żałować. Mam ją i uwierz, jej piękno to umiejętnie zrobione zdjęcie ;:224 Nie wiem czy taka już jej uroda, ale kolejny rok zamiast sztywno trzymać kwiatostany niesamowicie pokłada się i bez podpory nie ma szans wyglądać ładnie. Może jeszcze ktoś ją ma w ogrodzie i wypowie się jak to wygląda. Czy tylko moja taka wiotka ;:218
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

No widzicie,a u mnie Novalis też raczej wiotka,nie mówiąc o tym,że już dawno skończyła kwitnąć
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Anka, a lista różanych zakupów już poczyniona? :D
Cudne masz te różyce.
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Upały na dwa dni powróciły i wcale z tego faktu nie jestem szczęśliwa,przecież było już tak fajnie...
W sobotę mieliśmy dożynki, pogoda idealna, lekki chłodek wieczorem. Mąż z synem robili grilla, a ja latałam z telefonem, bo aparatu zapomniałam.
Róże tego dnia jak i inne byliny wyglądały na zdrowe, soczyste, widziałam ,że im dobrze przy lekkim ochłodzeniu.
Upajałam się ich urodą i dobrze ,że je uwieczniłam na fotkach, bo dziś już tak dobrze nie wyglądały ;:222
Gdy zajechałam po dwóch dniach na działkę zobaczyłam przypalone płatki wielu róż ,a jeżówki mają się tak jakby to już daleka jesień była, ciemne główki, ususzone jakby chciały wskoczyć do suchych bukietów. Zwiesiłam nos na kwintę ,zaczęłam coś do słońca gadać ,żeby tak nie smoliło ,by dało już spokój roślinom ,one już są opalone do syta ;:303
Wczoraj przyszła burza i to jaka ze sporą ilością deszczu, na to czekałam.

Aga susza niemiłosierna wróciła i to ze zdwojona siłą,rośliny niczemu niewinne znów poprzypalane...

Beatko niestety gorąc dalej trwa, rośliny suche jak wiór...nawet żurawki skąpo ubrane w liście ,co roku były takie dorodne ;:145
dziękuje za miłe słowa i zapraszam na spacerek ,kiedy tylko zechcesz:)

Maria Theresa ta to ma powera...

Obrazek

Grażynko Novalis dziś wyglądał jak ścierka...ech dostał mocno promieniami ,nie nasmarowałam go kremem i nie dałam parasola ,taka ze mnie niedobra właścicielka ;:303
Dzięki za kciuki, jeszcze jutro będą się zmagać ze zwiększonymi stopniami...

Tak kwitła Rosenfaszination kilkanaście dni wstecz

Obrazek

Ilonko Twoja różyczka to jeszcze młoda dama, z czasem się rozhula i uważaj,bo ona potrzebuje sporo miejsca ;:333
Hortensje mocno przycięłam na wiosnę, bałam się, że za bardzo, a tu proszę jakie wielkie mi porosły...diagnoza to ciąć w ładną bryłę:)

Artemis

Obrazek

Jadziu dziękuję za propozycję, ale mój wujo ma kilka nasionek to od niego przygarnę:) Miło,że zechciałaś się podzielić:)

Eden

Obrazek

Marlenko ciurkadełko i trawy to super widoczek, na pewno to zrealizujecie, aja z niecierpliwością będę czekała na końcowy efekt ;:333

Dieter muller,a za nią First Lady

Obrazek

Dorotko masz rację ,że kupić, przymierzam się do zakupu ;:333 Wyjazd nad morze zaliczam do udanych, tylko brak kąpieli i minus ...
Rodzinka najważniejsza to na pewno ;:333

Lacre coraz piękniejsza,a na początku była brzydkim kaczątkiem...

Obrazek

Soniu koło różyczek chodzę i doglądam ,ale one już są naprawdę umęczone i wtedy kiedy mogły odetchnąć i złapać wiatr to teraz znów zmagają się z paleniem ;:222 Cieszę się, że będziesz robić kolejną rabatę z różami ;:215

first lady

Obrazek

Lucynko kupuj kochana, będzie pani zadowolona ;:333

Chopin

Obrazek

Krysiu tak rzeczywiście Novalis w tym roku dała z siebie 100 %,jestem z niej po raz kolejny dumna.
Niestety dzisiaj kwiaty już tak ładnie nie wyglądają,spalone dwudniowymi upałami,wykończone...
Strasznie mi się podobają jeżówki,ale u mnie niestety nie tworzą bujnych kęp,mimo to od czasu do czasu kupuję kolejne...
Marmalade już sobie odżałowałam,może innym razem?

Sweet Juliet

Obrazek

Zuza Herzogin jest na liście,skoro taka chwalona ma plusa ;:215 Kwitnący potwór to do mnie przemawia ;:oj

Biedermeier

Obrazek

Aniu-anabuko tak różyczki kwitną,a to jedna ,a to druga i cieszą swoimi barwami i zapachami.
U mnie wczoraj popadało,na szczęście rośliny odsapnęły,spadek temperatury dość znaczny aż o 24 stopnie,rano było tylko 11 ;:303
Aniu podczytuję Twój wątek i gratuluję nowego domku,ale będziesz miała cudnie:)

Chippendale

Obrazek

Filemon dokładnie,lepiej bym tego nie nazwała...

White Meilland

Obrazek

Sabinko a to mi ją ostatecznie z głowy wybiłaś ;:oj Przynajmniej z jedną mam spokój.
Ja na własne oczy widziałam Marmalade w szkółce i tam mnie zachwyciła,może Twoja też się zbierze z czasem?

Pinky winky

Obrazek

Dorotko Novalis wiotka? Oj o mojej tego nie mogę powiedzieć,ale ona ma już kilka latek...

Polar Bear za to u minie się kłania

Obrazek

Małgośka a więc mam kilka na oku,ale czy teraz kupię to nie wiem...na razie książki spłukały mój budżet ;:303

Celebrating Life pierwszy rok u mnie,a już czaruje...

Obrazek

Obrazek

Pozdrawiam wszystkich odwiedzających:)
Awatar użytkownika
Mandragora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2008, o 16:18

Post »

Lacre i Sweet Juliet cudne kolory ;:138 Co możesz napisać o Sweet Juliet? Jest wigorna? Edenka u Ciebie kwitnie, a moja znów pracuje nad pędami, a ponowiła... 1 kwiatem i jeszcze czekam na drugi ;:224 :wit
Pozdrawiam - Milena
Kolejny sezon różany
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Moja Sweet Juliet wigorna i zdrowa,godna polecenia....a zapach jaki rozsiewa po ogrodzie to bajka ;:170
Eden się rozkręci to na pewno ;:108

Zapomniałam pokazać moje zdobycze z Auch...10 cebulek z serii Diamonds...

Obrazek

Dzisiaj w B dokupiłam jeszcze dwa opakowania jedne to Upstar i jakieś Pink.... ;:215
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

Lacre coraz piękniejsza,a na początku była brzydkim kaczątkiem...

Aniu, wiedziałam, że zmienisz o niej zdanie... :;230
Jesień ma być ciepła.... jeszcze róże nam zakwitną.
Wiesz, że ja dopiero teraz zauważyłam, że ty masz Maria Theresa, czy to jest ta sama róża co
Mariatheresia ?
x-ja-a

Post »

Ależ porcja piękna! Sweet Juliet jest naprawdę słodka, Dietera Mullera fajnie zobaczyć, bo mam go w koszyku i się głowię jaką sąsiadkę mu dobrać, myślę właśnie o Lacre, która cudna jest niewątpliwie i też mam ją zaklepaną :tan Twój ślicznie wygląda z First Lady, ale moja kurdupelka się nie nada ;:173 Tulipany będą czarowały wiosną, oj będą ;:167 U nas też nadal nie pada, ale liczę na coraz więcej deszczowych dni, czego i Tobie życzę ;:196
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Maju Lacre szybko wypiękniała,bym o niej miała lepszą opinię :D
Mariatheresia hodowca Tantau z 2003 roku ,to jest ta róża,dzięki za zapytanie...zawsze pisałam oddzielnie,a to zupełnie inna róża ;:oj
Awatar użytkownika
nena08
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 10:06

Post »

Zaglądam po urlopie, a u Ciebie szał ponownego kwitnienia, jakby suszy nie było. ;:138
First Lady miałam zamiar wyrzucić, a tu takie kwitnienie jak Twojej. Po raz pierwszy otworzyła kwiaty i pokazała co ma we wnętrzu. Daruję jej nawet tego grzyba co łapie co roku na wiosnę.
Byłam w Auch.. w ubiegłym tygodniu, ale czasu na cebulki nie było. :( Pięknie zapowiada się ten tulipan, będzie pasował do Flaming Flag.
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

A ja cały czas czekam na Lacre i na Celebrating Life
Idą w korzeń ;:306
Ciesz, że popadało, bo u mnie susza. Liczyłam na dzisiaj, bo chmury wszędzie chodziły, ale nic nie spadło
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Aniu i Ty uświadamiasz mi, że Maria Theresa to bardzo piękna róża. ;:215
A First Lady to kolejna ślicznotka. ;:333 I Pashminę jeszcze bym chciała...
Eden jak zwykle zachwyca. I Lacre też.
No Kochana masz naprawdę imponującą kolekcję ślicznotek. ;:180
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”