Familokowego ciąg dalszy

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Familokowego ciąg dalszy

Post »

Ja na razie obrywam pojedyncze listki z plamistością.
Mączniaka mam w tym roku tylko na floksach, chociaż w zeszłym roku opryskałam.
Teraz wycięłam floksy do zera i opryskam czosnkiem karpy, powinno wystarczyć.
Niech Amelcia rośnie zdrowo. ;:167 :wit
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
eukomis
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Jadziu życzę zdrówka Amelce,oby pokochała kwiaty jak babcia. ;:167 ;:167 ;:167
pozdrawiam Halina

*spis wątków
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

GRAŻYNKO dzisiaj ścięłam zamączniakowane młode przyrosty róż nie pomógł oprysk Bioseptem .Jednak teraz już kończy się sezon wiec nie warto rozpaczać .Jednak tylko parę listków z plamistością ma Ascot ,która wybywa ode mnie .Dzisiaj przesadziłam na nowe miejsce Klosterrose ,Chopichona i Old Porta teraz będą obie niebieskie przed Klosterrose, a w nogach mają siwego przetacznika .Za nimi na wyżynach króluje LL, ale najpierw będzie im towarzyszyć Alpenfee.Robię roszady, bo muszę pomieścić nowe róże :wink: Amelcia ;:167 ładnie przybiera na wadze ma już 3,5 kg ciekawe czy jej imienniczka też tak będzie ładnie przybierać :wink:
IWONKO masz rację 4 dni, a taki duży człowieczek, teraz ma już prawie 2 tygodnie
MARYŚ, a może być brzusio :wink: Fajnie tak obserwować rozwój nowego człowieczka i oby życie nie płatało jej figlów
TOLINKO śliczniusia ta mała ,ale przecież wszystkie maluchy są śliczne gorzej jak już sie z nami przegadują :D
TERENIU myślę ,że i róża z jej imieniem będzie cudnie kwitła .Wczoraj spotkałam ją w Auchanie i miałam nawet okazję ,żeby ją powąchać ;:224
JOLU mam nadzieję ,że różyczka mnie nie zawiedzie i będzie rosła zdrowo i kwitła obficie na cześć swojej imienniczki ;:180 w imieniu malutkiej różyczki
HALINKO dziękuję, ale raczej to moja prawnuczka ;:224 Też jestem ciekawa czy pokocha te kolczaste panienki

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Czas leci Jadziu, na lato, już będzie śmigać mały, kochany brzdąc, a i na ogrodzie jeszcze kolorowo ;:215
Awatar użytkownika
Sasanka18
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2010, o 19:25

Post »

Jadziu nie zaglądałam do Ciebie a tu taka piękna różyczka ;:1 całusy dla szczęśliwej prababci ;:cm

Jadziu a czy mówiłaś ile masz róż w ogrodzie ,bo nie można nadążyć -ciągle masz jakiegoś asa w rękawie.
może przypomnij ile ich rośnie w Twoim ogrodzie -jestem ciekawa.
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Jadziu, najcudniejsza jest ta mała różyczka - Amelka ;:167 Niech rośnie zdrowo i dobrze się rozwija.
Chciałam Cię zapytać jak się sprawują Muzykanci z Bremy? Jesteś zadowolona z tej róży? I ciekawi mnie jak wysoko urosła w tym sezonie?
Rose des Cisterciens zapowiada się ciekawie. Będę ją u Ciebie obserwować ;:108
Awatar użytkownika
mar33
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2012, o 16:35

Post »

Jadziu masz rację, że fajnie jest przeżywać razem z rodzicami rozwój dzieciątka ale niezapomniana chwila widzieć rodzącą się wnusię, beczałam jak bóbr jak się Karolcia urodziła i byłam przy tym ;:167
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

MARYSIU [mar] nie miałam takiej okazji być przy narodzinach ,ale nie wiem czy by mnie czasem nie musieli zbierać :;230
DOROTKO dzisiaj ścięłam młode przyrosty Muzykantów calutkie zamączniakowane ,ale tylko z jednej strony .Jednak tylko młode przyrosty mają jak na razie tę tendencję reszta listków zieloniutka bez uszczerbku.Na jaką wysokość wyrosła 120 ,ale nie mierzyłam tak pi razy oko :wink: Sama jestem ciekawa tej róży oglądałam ja na HMFie i Rosebooku i raczej mi się podobała szczególnie te jej wyszczerbione płatki http://www.rosebook.ru/roses/modern-shr ... sterciens/ długa i chuda
MARYSIU ;:196 ;:180 ostatnio straciłam rachubę, bo jedne wybyły niektóre sie wprowadzą :wink: ale na pewno około 100 będzie może mniej
IWONKO no jestem ciekawa czy nie będę latem bardziej zajęta :wink: i odbije się to na ogródku ,ale niech tam .Myślę ,że dam radę oby tylko zdrowie dopisało

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Ewakora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 maja 2010, o 14:13

Post »

Jadziu cudna ta Twoja prawnusia. Niech zdrowo wyrośnie na różaną panienkę. ;:108
Różyczki pięknie kwitną. ;:138
Mój młodziutki Monaco też jeszcze kwitnie. Bardzo się cieszę, że dzięki Tobie zdecydowałam się na niego. Ja niby nie różana, ale kolczastych królowych przybywa. :wink:
Mam ich około 60 i wcale ich u mnie nie widać. Pewnie jeszcze kilka dosadzę, ale z umiarem, bo moje możliwości przerobowe drastycznie maleją. ;:224
Pozdrawiam serdecznie ;:196 :wit
Pozdrawiam wszystkich zielenią natchnionych. Ewa
Wiejski ogród Ewy cz.1, cz.2, cz.3 cz.4- aktualna
Wspomnień nadszedł czas
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ja też zamówiłam Monaco ;:224
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Piękne masz róże! Zwłaszcza podobają mi się te z pojedynczymi płatkami, np. 'Bright as a button' ;:333
Awatar użytkownika
Yollanda
500p
500p
Od: 23 maja 2014, o 14:34

Post »

Jadziu, "pozazdrościłam" Ci nowych różyczek i nie wytrzymałam :D . Też sobie zamówiłam 3 nowe ;:306 , a co tam , raz się żyje ;:138 .
Są to: 'Ventilo' -Guillot; 'Soul' - Tantau oraz 'Minerva' - Vissers.
Dostawa z nagim korzeniem po 20-10-2015. Mam trochę czasu na przygotowania miejsca.
'Ventilo' - purpurowy karmin, pachnące cudo - posadzę obok dużego floksa , w tym samym kolorze. Wzór wzięłam od Twojej 'Raphsody i Blue' z floksem w parze.
3 stare róże oddaję w sobotę sąsiadce z działek. Wyrzucając 2 ogromne kępy przywrotnika ostroklapowego też uzyskałam dużo wolnego miejsca.

Twój - jego wysokość Austin wygląda jak mój ASL. Ma 5 pędów na 2,5 metra, a na końcu 3-5 kwiatki. Trudno go sfotografować bez drabiny.
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Jadziu-Twoja prawnusia śliczna ;:215 Taki malutki człowieczek a potrafi całe serce zapełnić miłością ;:79 Amelcia na pewno urośnie szybciej niż różane panienki :heja
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

IWONKO dzisiaj Amelcia ma 2 tygodnie i trochę marudziła mamie . Bawiłam się za nianię zanim rodzice pojechali na zakupy.Fajnie tak z takim malusim człowieczkiem się zajmować,pamiętam jak wnukowie byli tacy mali, a teraz,,,,, jeden już został ojcem jak ten czas szybko leci .Jestem ciekawa jak różana Amelcia będzie rosnąć i cieszyć kwiatami
JOLU witaj w klubie :;230 masz takiego lila floksa, bo jeśli nie to mam ich sporo to stare odmiany .Moje róże też dopiero po 20 będą wysłane, więc pracuję nad przygotowaniem dla nich miejsca .Chciałam obejrzeć jak wygląda Soul ,ale na HMFie nie ma fotki tylko opis czyli ona podobna do Minervy czy bardziej do Munstead Wooda.Jeśli chodzi o fotkę z wysokości to trzeba przybliżyć na Zoomie i wtedy wyjdzie fotka ja tak robię i nie trzeba wchodzić na drabinę :;230 .Pamiętasz jak pisałam o moim diabelskim młynie z Austinem w roli głównej i jeśli masz miejsce to możesz tak zrobić jak ja, a możesz tak poprowadzić jak Danusia kaskadowo wtedy nie ma gołych nóg http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... &start=714 Tak prowadzę moją LO
JACKU u Ciebie cudne dalie u mnie róże i dobrze ,ze w każdym ogrodzie jest co innego i możemy się wtedy nakręcać :;230
KAROLA kurcze mój Monaco robi furorę :heja bo to na prawdę śliczna,zdrowa i wigorna róża
EWUNIU ;:196 chyba tego nie doczekam czy wyrośnie na różaną panienkę ;:174 Nie wiem czy przy różach jest aż tyle pracy, a kwitną i cieszą nasze oczy swoimi kwiatami do mrozów.W Twoim wielkim ogrodzie róże się tracą po mimo ,że masz ich już aż tyle, ale dodają uroku Twojemu ogrodowi .Ja kopczykuję tylko nowe róże stare radzą sobie same ,bo zawsze jest możliwość kupienia ładne i bardziej wytrzymałej róży :wink:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11