Kawałeczek słońca na ziemi

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Kawałeczek słońca na ziemi

Post »

I u nas niebo zaciągnięte, zanosi się , zresztą zapowiadają ;:219 Pierwsza różyczka ma ciekawą kolorystykę, a ta żelazna różyczka mówisz nic sobie z deszczu nie robi, no, ciekawa, lubię takie ;:215
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Wandziu, Iwonko, Astrid kwitnie tak od połowy czerwca bardzo długo i obficie, tak do +/- połowy sierpnia. Potem ma chwilowy przestój i powtarza przełom wrzesień/październik. Czy słońce, czy deszcz nie ma dla niej znaczenia. Ja swojej wyginam pędy w poziom, wtedy ma ogrom kwiatów.
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Awatar użytkownika
Elwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2013, o 19:38

Post »

Zuziu cudne twoje ogrodowe plenery ;:215 No i fajnie, że róże udało się zidentyfikować :D Mam nadzieję, że pogoda się poprawi, bo róże ostro wyhamowały i nic nowego nie chce rozkwitać na rabatach :( Pierwszy kwiat Guernsey na medal ;:333 Ciekawe kiedy na mojej pojawi się pierwszy kwiatek??? :evil:
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

U mnie sucho, deszcz padał dwa, albo trzy dni temu...Nawet nie pamiętam, bo było go tyle , co kot napłakał. Trzeba będzie pewnie podlewać przez całe lato, tak jak w zeszłym roku :?
Moja Guernsey chyba się na mnie pogniewała ;:219 Wiosną przesadziłam ją z gruntu do donicy i widocznie jej się to nie spodobało. Bardzo długo zbierała się do kwitnienia i dopiero niedawno pokazały się pierwsze pączki. Dobrze będzie jak zakwitnie w połowie lipca :roll:
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

No tak , u Ciebie za dużo deszczu u mnie za mało, ale w tej chwili pada :) Masz przepiękne róże, znasz nazwy, jesteś niesamowita ;:138 Ja mam trochę róż, ale z nazwy znam chyba 3 ;:306
Ale co mi tam :wink: Piękne róże --raz jeszcze ;:138 ;:108
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

U mnie padało przez cztery dni. Cztery dni temu przestało i już jest suchutko. ;:222

Kochana muszę przyznać, że Astrid Lindgren jest piękną różą. ;:333 Bardzo mi się podoba.
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Zuza róże oczywiście cudne, ale powtórzę za Anią, Astrid Lindgren wyjątkowa. ;:oj Lawendy się też doczekałaś. ;:215 Anabelka już w przyszłym roku będzie Cię cieszyć burzą kwiatów.
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

:wit szaleństwo różane ogarnia Twój ogródek ;:215 . Guernsey niesamowita. Anabelka cudna. Twoja ma już pączki a moja nie chce zapączkować.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Zuza - cudne masz te róże. I bardzo się cieszę razem z Tobą, że kwitną aż tak obficie. ;:304
Awatar użytkownika
Pulpa222
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2010, o 08:45

Post »

U Ciebie mokro, a u mnie susza ;:145 . Nie mam już cierpliwości podlewać szlauchem ,ale szkoda róślin. Ustawić zraszacz, to podlewa liście, a ziemia dalej sucha - do niczego taka robota ;:185 .
Jest ciepło i słonecznie; temperatura przyzwoita, bo ja za upałami nie przepadam. No cóż, jest, jak jest ;:224 . Nie ma co narzekać, tylko 'grzać' do ogrodu i cieszyć się z lata :tan .
Miłej i cieplej niedzieli - u Ciebie bez deszczu; jakby co, wyślij go do mnie :D .
Pozdrawiam Ania
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Co do trawy - to dziękuję za odpowiedź, od razu ją stamtąd usuwam póki nie jest za późno. A ograniczę ją w pozostałych miejscach gdzie już sobie rośnie od ubiegłego roku.
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Różyczki robią wrażenie! ;:138
Deszczu zazdroszczę. U mnie ciągle sucho jak na pustyni. Tylko jeden dzień bez podlewania, a potem non-stop łażenie z wężem i wylewanie wody. Aż do znudzenia. ;:145
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2013, o 22:22

Post »

Kochana co do pogody to mam jak Ty nawet po 16,00 słoneczko pięknie świeciło./ ;:138 ;:138
Ale masz cudne zdrowe róże, moje już zaczęły chorować po tygodniowych deszczach.
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

Kochani, dziś u mnie pierwszy prawdziwy dzień ze słonkiem od ponad tygodnia ;:3 Obrazek
Wylazłam na ogród i widzę, że większość młodych różyczek jest już zapączkowana :tan
Mszycory szaleją, ponowiłam oprysk (zdjęcia niestety z przed więc będą z tym tałatajstwem :evil: )

Prym wiedzie Gaujard, a Edenka ma już trzy pączusie (przed deszczami był tylko jeden) :heja

Obrazek Obrazek

Zaczynają Beverly i Ascot.

Obrazek Obrazek

W najlepsze kwitną złocienie od Mewki.

Obrazek Obrazek

Przekwita dereń i zawiązują się "malinki", a bez czarny wciąż wytwarza kwiatostany

Obrazek Obrazek

Moje ukochane hosty Obrazek Przykładam rękę dla uwidocznienia ich wielkości

Obrazek Obrazek

Na różowo i niebiesko Obrazek

Obrazek Obrazek

I coś "na ząb" Obrazek

Obrazek Obrazek

Pomidorki sadzone z pestek i truskawki ananasowe "bledzioszki" ;:198

Obrazek Obrazek

------------------------------------

Elwi, wreszcie cieplej i słoneczko, teraz już tylko czekać na otwarcie pączusiów na różycach Obrazek
Dorotko, a dlaczego przesadzałaś Guernsey do donicy? Nie radziła sobie w gruncie? Moja jako pierwsza z 11 młodych pokazała i rozwinęła pączki. Teraz ma "już" trzy kwiaty :tan
Karolcia, lubię znać nazwy, aby wiedzieć co mam, co lubią i jak ewentualnie o nie dbać. A to takie zboczenie forumowe, bo wcześniej też nie przywiązywałam do tego wagi, więc wciąż mam jeszcze parę NN.
Aneczka, Astrid w tym roku dała taki super szał ciał. To pewnie po tym nawozie z Lidla ;:198
Soniu, lawenda na razie pierwsza taka wyrywna, na resztę wciąż czekam Obrazek A co do Anabelki, to właśnie taką mam nadzieję. Mam dwie sadzonki więc czekam na burzę kwiatów w przyszłym roku :heja
Madzia, tym szaleństwem różanym zaraziłam się tu, na Fo. Oby im było u mnie dobrze, a choroby niech je omijają szerokim łukiem, bo o powojnikach niestety tego powiedzieć nie mogę :evil:
Beata, Dziękuję ;:196 Co do trawki, bardzo ją lubię, choć taka ekspansywna. No nic, trzeba ograniczać.
Ania-Pulpa222, wysyłałam chmury według twojego przykazu ;:108 Doszły? Bo u mnie dziś wreszcie słonko ;:3 Dobrze, że choć gdzieś było ciepło i słonecznie, bo u mnie ostatni tydzień pod znakiem jesieni bardziej był niż lata ;:222
Lucynko, i jak tam, popadało coś u Ciebie? Ja to przez najbliższe dwa tygodnie chyba nie będę musiała podlewać. Ziemia mokra głęboko. Dobrze że mam przepuszczalną, bo bym tu pływała :lol:
Kasiu, Tfu, tfu, moje na razie nie złapały nic po deszczu. Dobrze, bo takie młodziutkie mogła by choroba wyniszczyć. Teraz czekam na rozwinięcie pączków i będę wypatrywać zgodności odmianowych ;:108
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Zuziu no pięknie, pomidorki już ładne, truskawki ciekawe, i słoneczko, a będzie go coraz więcej, aż się boje, zapowiadają u nas w weekend 35 stopni ;:oj
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”