Ogród Ali -> alana cz.1

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
alana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2007, o 22:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Madziu dzięki, że przejęłaś pałeczkę pod moją nieobecność i pomogłaś Jadzi ;:168
Jadziu już zagłosowałaś? Chyba bez problemów się obyło? A prymulką jestem zadowolona, tak ładnie kwitnie i tyle pąków jeszcze ma, tylko czy one dadzą rade w warunkach domowych zakwitnąć.
Wiolu nie musisz mnie nawet dręczyć, już piszę co zamówiłam :D

Dzisiejsze zakupy:
- DALIE - 7 szt. Akita, Gallery Singer, anemonowe Jive oraz Guinea, Unwins Centential, Perfection, oraz miniaturka jasnoróżowa z ciemniejszym środkiem;
- hosta albopicta
- irys pumila cherry garden
- czosnek neapolitański
- mak wschodni pinnacle
I to na razie wszystko ;)
Awatar użytkownika
judyta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2008, o 14:08

Post »

Znowu kuszenie daliami i hostami ;:112 Szkoda, że fot nie ma-ale jak przyślą-to pstryknij fotki opakowkom.
Czosnek neapolitański..hmmm..muszę gdzieś oblukać co to :roll:
jol_ka
1000p
1000p
Od: 27 lip 2007, o 12:01

Post »

ja też pierwsze słyszę o czosnku neapolitańskim :shock:
Ala napisz u kogo te zakupy, od kiedy wysyłają?
Pozdrawiam Jola
jo_linki
Awatar użytkownika
tulipanka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 20 kwie 2007, o 12:37

Post »

Alu, tak czułam, że uderzyłaś w dalie :D
Długo musisz czekać na przesyłkę ?
Awatar użytkownika
alana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Przesyłkę nadają teraz, tzn. w kilka dni po wpływie pieniedzy na ich konto. A zakupów dokonałam u Bogdan-BK ;) zobaczymy jak zamówienie zostanie zrealizowane.
Jolu, czosnek neapolitański kwitnie w postaci baldachów na biało, wyrasta na wysokość ok. 35 cm.
Wiolu, a poluję na fioletowe dalie, a tu żadnych fioletów nie zamówiłam, tylko inne kolorki :oops:
Awatar użytkownika
Comcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 maja 2008, o 14:28

Post »

Boguś wysyła szybciutko, chyba że poczeka do poniedziałku żeby paczka nie leżała przez weekend na poczcie.
Kupowałam u niego już kilka razy i zawsze szybko dostawałam :D
Awatar użytkownika
judyta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aluśka-jeszcze będą fioletowe!!! Trzeba zamawiać na raty, żeby się listonosz nie przedźwignął..jak bidulek będzie dźwigał paczki w takim śniegu :roll: :D
A jak Ci zimują zapiwniczone karpy? Moje kanny ;:24 ;:144 ;:199 ;:222 chyba wyzionęły ducha.
Aaa....i robię patent żeglarza...więc kupmy zamiast czołgu amfibię...mam od wczoraj wody po kostki w piwnicy...przeprowadzam ewakuację zapiwniczonych :?
Awatar użytkownika
alana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

coma95 pisze:Boguś wysyła szybciutko, chyba że poczeka do poniedziałku żeby paczka nie leżała przez weekend na poczcie.
Kupowałam u niego już kilka razy i zawsze szybko dostawałam :D
Mariolu, dzięki za info, a co u niego kupowałaś juz? Ja chciałam jesienią zrobić zakupy, ale zanim usiadłam przy kompie na spokojnie, to asortyment u niego był ubogi :D
Dzisiaj z powodu mrozów, zaproponowano mi przesunięcie przesyłki na poniedziałek :P i to lubię.
Judyto, mam ogromne problemy z zimowanie wrażliwych bulwek :( Wiadomo jak jest w piwnicach w blokach, nie dosć, że ciepło i sucho, to jeszcze w naszej biegnie jakaś gorąca rura kanalizacyjna. Jak jesienią przeniosłam do piwnicy dalie na kilka dni, juz wtedy trochę podeschły. A na dodatek nas tez zalewa, też niekiedy można pływać ;) Dalie i mieczyki wywożę do rodziny na wieś, rok temu u wujka niestety wiele mi zgniło, w tym Elga do forumowej wymiany :( W tym roku są u dziadków ;)

Teraz obiecywane pączki i róże karnawałowe :D Częstujcie się, bo narobiłyśmy ich duuuuuuuuuuuuuużo :P Tłusty czwartek raz do roku w końcu.

- róże z konfiturą śliwkową i truskawkową
Obrazek
Obrazek
- tutaj z malinami
Obrazek

- kilka pączków z czekodżemem ;)
Obrazek

- pączki z powidłami śliwkowymi
Obrazek
- i z truskawkowym dżemem
Obrazek

Trochę za dużo nam tego wyszło :roll: :D
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
HalinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 paź 2008, o 11:27

Post »

Alu, te róże karnawałowe z konfiturą śliwkową, truskawkową i malinami bardzo oryginalne !!!
Dla mnie to nowość - super :P
Cieplutko pozdrawiam, Halina ;:194
W moim ogródeczku :wink: HalinaK-linki :D
brunetka2
1000p
1000p
Od: 24 wrz 2008, o 13:19

Post »

Kurcze dziewczyny ale poszalałyście co jedna to lepsza
ale apetyczne ....mniam
Awatar użytkownika
judyta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No cudnie..wszędzie częstują,,chyba mój M będzie musiał warsztat i otwory drzwiowe powiększyć po dzisiejszym "tuczeniu" :;230 :;230 ;:224 cienko to ja tego nie widzę :lol:

Z przechowywaniem jest problem..ja mam trzy piwnice..i żadna się nie nadaje, w budynku gospodarczym też mroźno, bo jest nieogrzewany. Strych-mroźno. Muszę coś z tym zrobić, ale z przechowywania roślin nie potrafię zrezygnować. :roll:
Awatar użytkownika
alana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziewczyny częstujcie się do woli i nie martwcie się o kalorie ;) swoje paczki nie są tak tłuste jak kupne, bo przede wszystkim smażone w oleju :D To tak na zachętę ;)

Judyto, właśnie, gdyby nie potrzeba zimowania w pomieszczeniu, to byłoby zbyt idealnie ;) U wujka było zbyt mokro, u dziadków trochę za ciepło ;) nie trafi się niestety :(
Awatar użytkownika
basow@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 gru 2007, o 21:03

Post »

Alu Twoje słodkości wyglądają bosko!!!!Smakują pewnie tak samo! :lol: :lol:

O przesyłkę możesz być spokojna!Na pewno będziesz zadowolona!Pan pakuje wszystko w woreczki z trocinami ,każdy woreczek jest zgrzany i ma naklejkę z podstawowymi informacjami o roślinie i jej zdjęciem.
Mówię Ci Alu , pełen profesjonalizm![/b]
Pozdrawiam,Małgorzata
Awatar użytkownika
alana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Małgosiu, własnie 100% pozytywów królika zadecydowała o zakupach ;) To się rzadko zdarza, żeby sprzedawca, zwłaszcza roślin miał same pozytywy.
Awatar użytkownika
basow@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 gru 2007, o 21:03

Post »

Sporo kupowałam u niego też jesienią.Z ogromną ciekawością czekam na kwitnięcie cebul , czy wszystko będzie zgodne z zamówieniem.Prawdę powiedziawszy byłabym zdziwiona ,gdyby coś się nie zgadzało , choć wiadomo ,że wszystko może się zdarzyć...
Pozdrawiam,Małgorzata
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”