Ruda2011 pisze:
a po drugiej stronie tego trejaża powstaje .....
akwen wodny
Jagódko "powstaje" oznacza, że jest w trakcie budowy. Gdy skończę i okaże się, że jest pułapką dla żabek (nie planuję robić pułapki) - wtedy możesz mnie zganić.
JagiS pisze:I nawet nie myśl o roślinach bagiennych, bo koło tej beczki żadnego bagna nie będzie, bo i skąd

.
Ruda2011 pisze:Ja się z nią zgadzam bo takich "bagiennych" roślin nie mam

Jak widzisz - "bagienne" są w cudzysłowie.
Naprawdę zdaję sobie sprawę z tego, że plastykowa kastra nie jest naturalnym zbiornikiem wodnym.
JagiS pisze: Wygląda to tak, że entuzjastycznie rzucasz pomysł, wszyscy Ci gratulują, wiwatują, po czym..., po chwili..., sama stwierdzasz, że pomysł okazał się do bani

.
Jestem, jaka jestem
Jagódko i sposobu prowadzenia mojego wątku nie zmienię.
Jeżeli mam pomysł - dzielę się nim. Realizuję go bo mnie to bawi, bo sprawia mi frajdę, bo nadaje trochę koloru bezbarwnemu życiu. Jeżeli przegrywam - nie ukrywam tego, piszę co sknociłam. Uczę się na błędach bo tak zostałam wychowana.
I tyle.
Bardzo dziękuję Ci za wizytę - miło, że znajdujesz czas na odwiedzanie innych ogródków mimo, że pewnie godzinami odpisywać musisz swojemu fanklubowi.
Elu, Iwonko miskant zostaje u mnie. W myśl przysłowia "jak się nie przewrócisz to się nie nauczysz"

. Obserwuję 2 bardzo już dorosłe kępy w okolicy. Jedna z nich rośnie na opuszczonej działce. Bambo rośnie w zwartej kępie i nie rozłazi się.
Wiem bo łażę tam po tyczki bambusowe wiosną i po orzechy dla ptaków jesienią (bo jest tam także orzech). Orzeszki rodzi małe ale zgniatam je tylko (młotkiem

) a ptaszki zimą wydłubują sobie pożywny miąższ .
Jak pisałam - błędem było posadzenie truskawek w doniczkach przechylonych na bok. Przy podlewaniu woda wraz z częścią ziemi wypływa z doniczki.
Zmieniły miejsce i teraz rosną tu
Dostały wody i papu do oporu i zaczynają dojrzewać
Zauważyłam też 2 poziomki samosiejki

. Rok temu miałam tu Rugię więc to pewnie ona
Ubiegły rok określony był na naszym ROD jako "różany"

. Działkowcy stwierdzają, że bieżący jest .... super różany

. Róże kwitną jak nawiedzone. Cały ROD wygląda jak z bajki. U mnie też fajnie zaczynają
Flammentanz
drugi krzew
Madame Knorr
Rhapsody in Blue.
CDN