Datura - pielęgnacja/porady praktyczne - 3cz.
-
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 23 mar 2013, o 12:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Datura - pielęgnacja/porady praktyczne - 2cz.
MagdaB2701 napisał(a)
We wrześniu na tym małym drzewku było ponad 30 kwiatów.Mam nadzieję,że w tym roku będzie jeszcze więcej.Oczywiście wstawię zdjęcia.
[/quote]Felek superanckiego okazu doczekałeś się we wrześniu,pewnie w tym roku pod koniec sezonu będzie jeszcze większa,koniecznie wstaw fotkę jesienią.
We wrześniu na tym małym drzewku było ponad 30 kwiatów.Mam nadzieję,że w tym roku będzie jeszcze więcej.Oczywiście wstawię zdjęcia.
Pozdrawiam Robert.
- Norbitka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 lip 2012, o 14:01
felek1 to jeszcze powiedz co Ty za dopalacze jej dajesz. Ja leję, sypię, boje się, że spalę a one (szczepki ukorzenione w wodzie i sadzone wiosną) jakoś powoli mi rosną.
-
Norbitka podlewam je nawozem do datury "Biopon".Tylko trochę większą dawką niż zalecana przez producenta.
Pozdrawiam Robert.
- Norbitka
- Od: 7 lip 2012, o 14:01
Moje dostają i Biopon i Yara Mila complex i kurze g... granulowane. Raz były też podlane Plantonem
ja swoje podlewam codziennie nawozem do datur ,zaczynają już kwitnąć
ciesze sie bardzo bo w tamtym roku kwitły pod koniec października ,ale to pewnie dlatego że nikt o nie za bardzo nie dbał ja w mieście one na wsi.W tym roku ja też na wsi więc cieszę się tym co mam na tarasie .Przeczytałam własnie że trzeba poobrywac troszkę liści ,nie robiłam tego i wyglądają jak gąszcz.

i moje jednoroczne fioletowe skarby

i moje jednoroczne fioletowe skarby

-
iwona150 twoje wyglądają świetnie. Ja u siebie największe liście obcinałem,zgodnie ze wskazówkami bardziej doświadczonych forumowiczów.
Pozdrawiam Robert.
Dzięki wielkiefelek1 pisze:iwona150 twoje wyglądają świetnie. Ja u siebie największe liście obcinałem,zgodnie ze wskazówkami bardziej doświadczonych forumowiczów.
własnie wróciłam z tarasu porozstawiałam ten gąszcz i ściełam liście które przeszkadzają kwiatom.Oprócz tych dużych mam jeszcze 4 mniej więcej 70 cm ,które w tym roku dostałam ,były bardzo biedne ,praktycznie same badyle z pojedyńczymi liśćmi,ponoć w śród nich jest i różowa ,ale na razie ani jednego pączka

-- 2 lip 2013, o 21:28 --
zapomniałam dodać że nie widziałam żeby datury wypuszczały pędy od korzenia ,moje takie maja i mnóstwo maleńkich listków na łodygach które były jak zdrewniałeiwona150 pisze:Dzięki wielkiefelek1 pisze:iwona150 twoje wyglądają świetnie. Ja u siebie największe liście obcinałem,zgodnie ze wskazówkami bardziej doświadczonych forumowiczów.
własnie wróciłam z tarasu porozstawiałam ten gąszcz i ściełam liście które przeszkadzają kwiatom.Oprócz tych dużych mam jeszcze 4 mniej więcej 70 cm ,które w tym roku dostałam ,były bardzo biedne ,praktycznie same badyle z pojedyńczymi liśćmi,ponoć w śród nich jest i różowa ,ale na razie ani jednego pączka
co to za odmiana ta z prążkowanymi liściami ? przesliczne są wszystkieadrianic pisze:Zjawka - super kwiaty
Ja dzisiaj miałem cięcie liści i oprysk na przędziorka - przy okazji też jakieś 30 min temu zrobiłem kilka zdjęć - niestety światło było kiepskie i zdjęcia robiłem telefonem...
Theas Liebling też już ładnie zapączkowana
-
iwona150 napisał(a):
Mi bardziej podobają się w formie drzewka i dlatego wszystkie dolne odrosty obrywam.zapomniałam dodać że nie widziałam żeby datury wypuszczały pędy od korzenia ,moje takie maja i mnóstwo maleńkich listków na łodygach które były jak zdrewniałe
Pozdrawiam Robert.
- zjawka
- Od: 28 paź 2010, o 20:12
To chyba Katrin Bonte... 

-
- 200p
- Od: 10 maja 2013, o 14:12
Zjawko mogłabyś dodac zdjecia sunbeam ( o ile ja masz) ?? Proszeee
możesz nawet zeszłoroczne.

- MagdaB2701
- 200p
- Od: 26 cze 2013, o 16:34
iwona150 pisze:co to za odmiana ta z prążkowanymi liściami ?
Maya ma też zielono-białe liście.zjawka pisze:To chyba Katrin Bonte..
-
- Od: 11 gru 2009, o 12:07
-
- 200p
- Od: 10 maja 2013, o 14:12
U mnie nawet się nie zapowiada, żeby któraś miała zakwitnąć