Tak ruszył się po ubiegłorocznej amputacji jednego członu...stał, stał...aż ruszył i to trzema członamimrooofka pisze:tefraczek fajnie rośnieMój wyprodukował jedną nową kulkę (która oddałam koleżance) i na razie sobie zastopował

Wiem o co chodzi...choć zawsze możesz wstawić zdjęcie poglądowepiasek pustyni pisze:Ja swoją - C. woodii 'variegata' - prowadzę na zwisająco, ale trochę stojąco...Nie, bez sensu, bez zdjęcia się tego nie wyjaśni. Chodzi o to, że nie lubię roślinek "wychodzących" czy zwisających bezpośrednio z doniczki. U mnie muszą rosnąć z czuprynką, czyli choćby przez malutką podpórkę, ale muszą mieć tę "górkę" w doniczce.
Ale co tam, najważniejsze że roślinki piękne!

Chciałam Wam dziś pokazać jak wykluwa się kosmita...jeśli to co widzę to jest to... ale tel odmówił posłuszeństwa

Żanetko zrobiłam je gdy zapytałaś mnie o gigantusa...czy ukorzeniam go w keramzycie...odpowiedziałam Ci że tak i chciałam dodać fotki, ale jakoś nie wyszło, więc dziś nadarza się okazja by pokazać wszystkie moje scindapsusy. Jak widać wszystkie siedzą w keramzycie i mam nadzieję że im to przypadnie do gustu...na razie nie protestują

NJOY VARIEGATA

LEMON NEON

AGRYREAUS GIGANTUS

i sadzonka z mojego starego nn

Wszystkie zasiedlą mój drugi stojaczek lub też będą wsadzone do jednej dużej osłonki by wisieć w oknie ...zobaczymy

Dziś był pierwszy raz podlewania i przy okazji weryfikacji samopoczucia ostatnich trzech Epi od Kasi ...wszystkie czują się dobrze i nie zgłaszają wielkich sprzeciwów co do miejscówek...no może tylko troszkę oxypetalum na dwóch liściach czubek leciutko przyschnięty...czyli za suche powietrze...zobaczyłam dopiero jak weszłam na parapet by podlać...nic to...u mojego też tak było gdy powiesiłam w oknie, z czasem się przyzwyczaił...będzie ok