Kropelka zaprasza cz.3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Kropelka zaprasza cz.3

Post »

Cztery lata temu...

Obrazek

i teraz

Obrazek

Cztery lata temu

Obrazek

i wiosna tego roku ;:oj
Obrazek

wiosna 2012

Obrazek
lato 2016
Obrazek

Kamienie biorą górę

Obrazek
To samo miejsce 2016, perukowiec z tych maleńkich sterczących gałązek
Obrazek

Stał sobie basen

Obrazek

Jest hostowy pagórek (ujęcie z drugiej strony)
Obrazek

Obrazek
Obrazek
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Cześć Mariola. :wit
Świetnie trafiłam. Uwielbiam takie porównawcze zdjęcia, jak było a jak jest. ;:215 I muszę stwierdzić, że kawał dobrej roboty zrobiłaś. Ogród pod Twoją czujną ręką i okiem pięknie się rozrósł.
Nie zazdroszczę natomiast przeprawy z przesuwaniem skalniaka i wybieraniem perzu. :oops: Mam nadzieję, że dasz rade i efekt nas powali. ;:215 Trzymam kciuki.
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu, dzięki za dobre słowo, przyda się! Na tą chwilę skalniak przerasta mnie dosłownie i w przenośni... Ale jak patrzę na takie porównawcze fotki, to jednak widać różnicę kolosalną:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Noooo! :roll: :roll: Jestem pod wrażeniem! ;:111
To niesamowite, jak można zmienić otoczenie w ciągu zaledwie czterech lat! ;:138
Oczywiście na korzyść. ;:108
Ogrom pracy, Mariolko! ;:433 ;:433 ;:433
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziękuję Lucynko, czasami sama jestem pod wrażeniem, tym bardziej, że tak naprawdę największą harówkę to odbyłam z 4 malutkich dzieci przy zrywaniu darni, perzowiska porośniętego mleczem :;230
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jak długo masz już swojego pierisa? Mój em kupił mi go wiosną (bez konsultacji :wink: ), poczytałam o nim trochę i obawiałam się samych problemów z nim... Twój wpis o nim trochę mnie uspokoił :D
Ciekawe czy kotek pilnuje, czy zastanawia się jakby to się do nich dobrać? :;230
Kamienny krąg bardzo fajnie wyglądał, szkoda go trochę, ale chwasty potrafią narobić zamieszania ;:134
Ja też uwielbiam takie porównawcze zdjęcia, na nich najlepiej widać ile pracy wkłada się w nasze hobby ;:oj
Awatar użytkownika
FRAGOLA
1000p
1000p
Od: 4 cze 2010, o 09:34

Post »

Mariolciu,masz rację smutno tak jakoś gdy się wspomina ulubione ogrody i osoby....zagląda się a tam ciągle cisza :(
Super fotki porównawcze.....widać jaką metamorfozę przeszedł ogród....ile pracy musiałaś włożyć żeby z niemal pustego pola zrobić taki cudny,przytulny ogród.Brawo kochana i gratulacje ;:215 I z perzem sobie też poradzisz....przy takich osiągnięciach przecież nie dasz się jakiemuś perzowi pokonać....wierzę w Ciebie ;:196 ;:196
FRAGO-linki
w 'powężowym'
Pozdrawiam-Grazia
Awatar użytkownika
Dorota71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2011, o 14:15
Kontakt:

Post »

Oj podziwiam Cię za tę pracę w ogrodzie. Teraz ogród jak z bajki. A jeszcze robienie go z czwórka małych dzieci to dopiero wyzwanie!
Pozdrawiam cieplutko -Dorota
Zapraszam serdecznie- Spis moich wątków.
Aktualne: Ogród Dom Hobby
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj. Wspaniałe są takie zdjęcia porównawcze, cztery lata to dla ogrodu bardzo dużo ;:333 . Miejsca przeobraziły się a rośliny podrosły. Oczywiście to Twoja zasługa bo samo się nie zrobiło ;:108 . Na prawdę podziwiam Cię za trud jaki włożyłaś w swój ogród. Trzymam kciuki za przesunięcie skalniaka . Pozdrawiam :wit .
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Mariolko uczta dla oczu ogrodników, o my bardzo lubimy takie porównawcze zdjęcia ;:63 Rewelacja ile zmian, ile pracy, a ja mam skalniak na kupie poremontowego gruzu, na gruzie jest folia z paroma dziurkami, na folii kilka worków ziemi z piachem i kompostem, a na tym kamienie. Chwasty też się sieją, ale wierzchem to łatwo je wyjąć. Nic mi od spodu nie przerasta. Jeden mądry miłośnik skalniaków tu na FO tak mi poradził ;:215
Najbardziej spodobała mi się Twoja słodka gromadka ;:167 Gratuluję i niech się dobrze chowają ;:4
Awatar użytkownika
Sasanka18
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2010, o 19:25

Post »

Piękny ogród ;:180 ;:215 a szpaler hortensji pasowałby jak ulał.
Możesz, żeby było taniej pozyskać hortensje z patyczków .
Przy, takich zdjęciach porównawczych widać jak ucieka czas ;:65
A szczególnie widać, to po dzieciach, czy ta czwórka, to Twoje?.
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie Kochane :wit
Polało przez dobę, wszędzie mokro, pełno błota, temp.12 stopni. Moje wykopaliska w kamiennym kręgu zamieniły się w gliniastą, uklepaną breję. Teraz nie ma szans się z tym siłować, pewnie mój kręgosłup zbuntowałby się bardzo szybko... Na poprawę humoru kupiłam kiedyś kilka powojników, które mają trafić pod płot przed domem. Głównie włoskie, żeby mieć pewność, że będą bezproblemowe ;:224

Marysiu,
tak to moje dzieci. Dwójka starszych to już nastolatki, nie do uchwycenia na zdjęciu razem :;230
Myślałam o patyczkowaniu hortensji, tylko ja taki narwaniec jestem, a jednak z patyczków to potrzeba czasu...

Obrazek

Marysiu-Maska,
dziękuję. Starsze dzieci wchodzą w trudny wiek, robią trochę zadymy ;:219 pocieszam się, że każdy był kiedyś dzieckiem, nastolatkiem i rodzice to przeżyli, to i my musimy :)
Też mam jedną kupę gruzu przykrytą dziurkowaną folią, potem ziemią, potem agrotkanina, na to drobne kamyczki... i tuz przy roślinach wiecznie coś wyjdzie... To na tej niewielkiej wysepce tuż za iglakami...

Obrazek

Dorotko, wierz mi, ze z czwórką maluchów było łatwiej niż teraz... Kiedyś baraszkowały po trawie na czworakach, bawiły się w piasku, na zjeżdżalni, zbierały dżdżownice, podlewały konewkami dla dzieci... Teraz tylko na chwilę wpadają, dziewczyny na trampolinę a syn z kolegami pokopać piłkę, ale wtedy zawsze coś złamią roślinnego, poturbują... I twierdzą, że no problem

Obrazek

Grażynko- mam nadzieję, ze Ty będziesz kontynuowała swój wątek. U Ciebie to dopiero super wszystko rośnie! Pracy zawsze dużo, ale efekty widać :D
Obrazek

Małgosiu,
nie masz się czego obawiać, pieris rośnie bezproblemowo. Z tym kamiennym kręgiem to rozważałam albo jego przesunięcie- co oczywiście w praktyce oznacza wybranie ziemi na głębokość 50-60 cm mniej więcej na metr szerokości i około 3 metry długości, przewiezienie gdzieś tej ziemi, a następnie rozwalenie kamieni, bo są na zaprawie i poukładanie ich na nowo...
Może lepsza byłaby wersja druga- czyli przesadzenie tych iglaków co rosną wokół???

Obrazek
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32

Post »

Z lubością oglądam Twoje zmiany ogrodowe na przestrzeni dziejów! Wszystko rośnie, dzieci też! Tak jakbym widziała swój ogród, który kształtował się powoli po budowie. Dzieci mi też urosły, wydoroślały i czekam aż się ożenią i wyprowadzą! ;:306 Moja tuja wsadzana przed budową o wielkości 20cm (synuś skakał przez nią, jak przez płotki) ma teraz 4 metry!
Kalina cudnie wygląda, koraliki pewnie jeszcze mocniej sczerwienieją. A hortensje - miód!
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
slanka-flora
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 3 gru 2011, o 09:38

Post »

MARIOLKA,pięknie dzieci pokazałaś na fotce ;:138
Ogrody nam obsychają,więc bierzemy się do roboty ;:108
Pozdrówki,
SŁA
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Miłko, czas biegnie do przodu, wszystko się zmienia, nawet my-choć mówią, że ludzie się nie zmieniają. Ale ja wiem swoje, widzę po sobie, że zmieniają się priorytety, potrzeby, pewne rzeczy w ogóle przestają być ważne- o które kiedyś zabiegałam. U mnie tuje Szmaragdy z żywopłotu mają już dobrze ponad 2 metry, a też sadziłam 7 lat temu maleńkie 20 cm sadzoneczki.

Sławku,
dzieciaki tak wyglądały 4 lata temu. Teraz nie mogę ich uchwycić na jednej fotce. Zresztą, nie ma zgody na publikację ich wizerunku :;230 Na razie nie myślę o pracy w ogrodzie, mogłoby mnie wsysnąć z gumiarami do środka kamiennego kręgu :;230

A to zdjęcie z 18.08.2011- pięć lat temu
Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”