Wiosną w wiejskim ogrodzie cz.19

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Wiosną w wiejskim ogrodzie cz.19

Post »

Marys ;:196 obrywa się tylko płatki a jak zaparzysz same płatki kolor herbatki jest morski
nie czerwony. Matko to ja chyba cykorię wyrwałam nie wiedząc że to ona. ;:223
białe maki :?: ;:oj
miłej soboty
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Misiu to idę poobrywać samych płatków, ale trochę boje się pszczół bo jest ich tak dziesiątki ;:333
Ja dość długo próbowałam się dochować cykorii i nie szło, ale jak dostałam sadzonkę to i z siewu wyszła i już pojechała jedna do Kalwarii ;:215 Jak zbiorę nasiona to możesz spróbować, tylko oczywiście nie wyplewić, bo rozeta liściowa jest mało szlachetna ;:306 Powodzenia ;:196
Awatar użytkownika
gracha
1000p
1000p
Od: 23 maja 2012, o 21:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Spodobały mi się roztrzepane słoneczniczki,pewnie inaczej nazywają się ,dużo jeszcze muszę się nauczyć,
niebieskie kwiatuszki też sa mi nie znane a takie śliczniutkie ;:215 :wit Cieplutko dzisiaj ,nareszcie i oby jak najdłużej :wit miłego dnia
Pozdrawiam Gracha
Mój Raj cz.5
Moje wątki
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Marysiu, nie gniewaj się, bo wiesz jaka ja obeznana w klimatach :wink: , ale ta cykoria mnie zaintrygowała, a właściwie obudziła wspomnienia. W ogródku mojej babci, i wszędzie wokoło rosło tego pełno. Pamiętam że jako dziecko wykorzystywałam do bukietów i zabawy. I do teraz myślałam, że to chwast ;:oj
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23

Post »

eeee...u Ciebie szybciej jednak wszystko kwitnie - floksy mam ledwie w pąkach, niedobitki dalii niezeżarte przez ślimaki też...ale za to werbenę w tym samym stadium :wink: Lawenda niesłychanie Ci się rozrosła, moje 10 krzaczków razem, ma mniejszą objętość :wink:
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Grażynko słoneczniczki to oman wielki, a niebieskie to dzwonek Poszarskiego. Tak mamy nareszcie lato i dobrze w końcu lipiec, dzieci mają wakacje :heja
Małgosiu ja się za nic nie gniewam, bo ja też dużo nie wiem jakbyś czytała moje rozmowy o różach ze znawczyniami jeszcze rok temu...kompromitacja :oops: Bo w pewnym sensie cykoria to chwast albo może raczej roślina polna. Pewnie będą nasiona ;:215
Basiu szukałaś pod adresem który podała Lidzia? Strokrotki o rany Ty wiesz ile ja mam stokrotek wręcz je wyrywam jak chwasty ;:131
Pati ja też mam floksy co ani pączków nawet nie mają, albo mają zadatek pączków i te co kwitną :uszy
Dalie to absolutne fiasko ;:145 znowu będę musiała odbudowywać i mam nadzieję że Zosi urosną i po proszę o nasiona :oops:
Laweda którą pokazalam jest z własnego siewu. Trafiła na dobre środowisko, bo mam w paru miejscach i tak nie rośnie. A tą też regularnie tnę, a to ważne ;:333 werbeny patagońskiej mam miliony siewek ;:224 ale część będę musiała jednak zachować bo przyjdzie porządna zima i nie będzie nic.

Dzisiaj rano chodząc po ogrodzie stwierdziłam, że jest mało żółtego ale chyba trochę znalazłam ;:333

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

i polu!

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

I coś nieżółtego :D

Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek

O coś z niebem w tle :oops:
Obrazek
Miłego wieczoru i jeszcze milszej niedzieli!
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Wieczór jest miły, bo umilam go sobie oglądając żółte fotki, czyli w moich kolorach ogrodowych :D A ten mało żółty Mozart jest całkiem sympatyczną różą. To okrywowa??
Awatar użytkownika
zuzanna2418
1000p
1000p
Od: 15 maja 2013, o 09:59

Post »

Marysiu, słoneczna słoneczność u Ciebie! S. szorstki u mnie w pąku jeszcze. Tzn. Lorraine Sunshine, bo ten taki najzwyklejszy kwitnie już od dawna. Ta tojeść jest super!
Zuzanna Ten, kto się śmieje, ten ma nadzieję :) Nie porzucaj, nie rozmnażaj - sterylizuj
moje wątki miastowe i wiejskie
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Małgosiu M. to róża piżmowa :lol: i może być prowadzona jako okrywowa, ale u mnie rośnie w górę przy bambusowej konstrukcji. Bardzo mi się podoba ;:167
Zuziu u mnie zeszłoroczne słoneczniczki nie wyszły, mam jeszcze jeden od Michała ale nie kwitnie :D a te co rok temu kwitły zniknęły. Pstrokaty ładnie rośnie ;:333 od forumowego miko4 ;:215 Ta tojeść to jeden z pierwszych prezentów od forumek ;:167 W tym roku ładnie się rozrosła, bo wcześniej była w innym miejscu i widać jej pasuje bo ślicznie kwitnie ;:215
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

Maryś Tojeść Firecracker :shock: masz ją... oj to rarytas :)
nie wiem dlaczego dziurawiec zwykły nie chce rosnąc u mnie tak jak floksy, może były na patelni.
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Misiu tą tojeść dostałam w pierwszych miesiącach przygody z FO jako dodatek do paczki ;:223 ;:223 nie pamiętam od kogo. Nie zapisywałam początkowo teraz też się nieraz gubię. W pierwszą wiosnę i lato dostałam naprawdę dużo przesyłek ;:167 Dziurawiec przesadziłam z pola na ziołowy i teraz pewnie się wysiewa. W lecie mogę wykopać dla Ciebie, bo u mnie na łące dużo rośnie, może nawet już :?: W najbliższym tygodniu planuję spakować co obiecałam i wysłać, ale nie w poniedziałek, bo mam bardzo zajęty. Floksy rosną i w pełnym słońcu i w półcieniu i całkowitym cieniu... najgorzej kwitną te w całkowitym cieniu :?
Basiu
slila1 pisze: Podaję link, czy to właśnie tutaj dowiedziałaś się, że cykoria to Twoja roślina? http://kasikap.republika.pl/horoskop_ziel.html
iwonaPM
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 13 sie 2011, o 18:01

Post »

Maryś ale masz żółtego w ogrodzie :shock: u mnie jednej/setnej tego nie ma :D
Róża GT choć nie wiem co to za skrót - Golden Tower ? śliczna ;:173
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Iwonko wielokrotnie pokazywany Graham Thomas ;:306, ale widzisz że część to są rośliny łąkowe, nie licząc jadalnych. Żółtki są cały czas od wiosny do zimy ;:215
Basiu a horoskop się zgadza? to co kupujesz czy siejesz lawendę?
iwonaPM
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 13 sie 2011, o 18:01

Post »

Maryś no tak mi się skojarzyło :D Ale jak laik się naogląda w kilku wątkach pięknych róż to mogą się mu mylić :wink:
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Basiu to ją teraz przycinaj (w odpowiednim czasie) żeby się rozkrzewiła i urosła w duży krzak, a będzie Cię chronić ;:333
Iwonko oj mogą :lol: dlatego ja już coraz mnie oglądam (tzn nowych wątków) ;:306
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”