Ogród 100 róż cz. III

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
AnaAn
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 gru 2012, o 17:49
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród 100 róż cz. III

Post »

:wit

No widzisz Jagódko, czyli nie samymi pastelami człowiek żyje :;230 Ale chyba masz trochę racji... To te eklektyczne ciągoty...z jednej strony uwielbiam formalne proste formy, z drugiej zaś tęsknie za preriowymi krajobrazami :wink:
A co do pomarańczków, to tak mnie na nie bierze od jakiegoś czasu :lol: Zachwycają mnie wyraziste zestawienia ciemnych purpur lub fioletów z pomarańczem; cudo !

PS Moje byliny i hortensje też zdychają, a mój (nie-mój) trawnik dawno zdechł ;:108

Dorotko, na tej fotce z Larissą widać tylko właściwie jedną jej gałązkę. Burzę kwiatów daje tu The Fairy. Na brzegu rabatki rosną w kolejności: 2 Larissy, 2 Fairy, 1 Larissa.
Larissa tak ma, że zrzuca nadmiar pąków, ale i tak nie skąpi kwiatów. U mnie jest drugi sezon. Pewnie u Ciebie na drugi rok da czadu :D

Kochana Alexio, nie mogłaś widzieć liliowców, bo nie byłaś u mnie jeszcze w porze ich kwitnienia :D

Monika, mam nadzieję, że jak róże na tej rabacie podrosną, to zrobi się większy ład. Jeżówki uwielbiam. Uprawiam je od wielu lat. To jedna z moich ulubionych bylin :)

Madżen, na Twojej ?kuchennej? też króluje żółty, prawda? Szkoda nie mieć takich róż :D

Jadziu, też mi się bardzo podoba Caribbean Green. Ma ciekawie wywinięte płatki i świetny kolorek.
Lady Gardener ma za każdym razem inny kolor kwiatów. Jestem z niej zadowolona :)

Majeczko, ale LFC nie ma dużych kwiatów.... :;230
St. Cecilii nie kulkowałam. Ona tak ma. Rośnie u mnie już czwarty sezon. Maju, ale chyba masz chociaż parę takich staruszek ? :;230
Dziękuję ;:196 To jednak trochę na wyrost komplementy. W tym roku ogród jest masakryczny; bez oprysków, zbyt rzadko podlewany...

Wandziu, dzięki :D Liczę jednak na to, że jak róże nabiorą trochę więcej ?ciała?, nie będzie taka rozczochrana :)

Dzięki Elu :) Ja tak naprawdę jestem zwolenniczką trzymania się jednej tonacji kolorystycznej, ale te moje żółtki rosną trochę z boku i chyba nie burzą koncepcji całego ogrodu, dlatego się na nie zdecydowałam :D Masz rację jednak każdy ogrodnik musi się czuć dobrze w swoim ogrodzie i przede wszystkim jemu musi się podobać :)
Ja swoją Bonicę tnę; po pierwszym kwitnieniu nawet dosyć mocno, bo tworzy duży krzaczor.

Monia, pisałam u Ciebie nt. przegorzanów. Są super. Zauważyłam, że to rośliny wybitnie światłolubne i nie lubią zbyt bliskiego sąsiedztwa innych bylin; muszą mieć miejsce, aby swobodnie się rozrastać.

Obrazek

Obrazek

;:100
Pozdrawiam, Ania
Ogród 100 róż cz. IV
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

Jaki słodziak z tego Twojego psiuńcia ;:167
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Fotka piesia cudna ;:138
Wygłaskaj ode mnie śliczną, psią mordkę :)
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Widzę realne zagrożenie dla ogrodu Obrazek Będziesz wychowywać maleństwo, a on się będzie cieszył i przynosił w pysiu wykopane DLA CIEBIE różyczki Obrazek
Zobaczymy która miłość wygra. U mnie ogród musiał zostać odgrodzony od piesków ;:306
Powodzenia. Piesio piękny ;:167

Znów przejrzałam całą masę (choć i tak za mało) pięknych zdjęć. Znów na karteczce sobie wypisałam pięknotki. I znów będę musiała karteczkę wyrzucić bo już nie ogarnę więcej różanych krzaczków Obrazek No chyba że coś podmienię Obrazek
Filemon24
1000p
1000p
Od: 1 sie 2014, o 14:59
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Piesio śliczny zakochać się można ;:167

Jola moja siostra też ma takiego pomocnika Misia robi regularnie podkop pod rododendronami a nie które kwiatki to tak posiekała że śladu po nich nie było.
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Anita, najgorsze to takie nadgorliwce, co to jak coś zakopiesz to sprawdzają co....bo może jakaś kość jest pod spodem...albo to taka zabawa typu znajdź piłkęObrazek
Filemon24
1000p
1000p
Od: 1 sie 2014, o 14:59

Post »

to zależy od psa jak lubi kopać to tego w nim nie zmienisz ;:219
Azalia
50p
50p
Od: 6 lut 2012, o 20:08
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witam Aniu. Ogród zachwycający, róże pięknie kwitną. Moje podlewane codziennie ledwo wytrzymują te
upały, słabo kwitną, a jak już która zakwitnie, to płatki zaraz więdną i opadają. U was chyba trochę chłodniej.
A co to za róża na ostatniej fotce z 9.sierpnia?
Pozdrawiam.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

AnaAn pisze:
Lady Gardener ma za każdym razem inny kolor kwiatów. Jestem z niej zadowolona :)

Majeczko, ale LFC nie ma dużych kwiatów.... :;230
St. Cecilii nie kulkowałam. Ona tak ma. Rośnie u mnie już czwarty sezon. Maju, ale chyba masz chociaż parę takich staruszek ? :;230
:;230 Aniu mam staruszki.... ;:306 co nie zmienia faktu, że zaczynam brać przykład z Ciebie :;230 ćwiczę cierpliwość.... ;:108
Właśnie szukam info o Lady G....... :;230 i mam tylko jedno pytanie czy kolor tej róży przypadkiem nie przypomina tej
http://www.davidaustinroses.com/english ... Showr=6228
A, co do St. Cecilii ..... :;230 jak ona tak ma, to już ją chcę :;230
Piesio jest słodki.... ;:168
;:304 na ochłodę..... ;:196
Awatar użytkownika
alexia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lut 2011, o 18:19
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Czarna rozyczka na tle rozowej... ;:138 .
https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 96&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
AnaAn
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

:wit

Dziewczęta, piesio wygłaskany. Dziękuje w jego imieniu za wszystkie miłe słowa :D

Aprilku, ogród w najmniejszym stopniu nie jest zagrożony :uszy Moje psy zawsze wychodziły na spacery kilka razy dziennie i nie były już zainteresowane pracami ziemnymi w ogrodzie :) Ba, nie wchodziły nawet na rabaty, do czego Anton też zaczyna się przyzwyczajać ;:108

Cześć Azalko :) Upały dręczą i moje róże. Niestety podlewam je sporadycznie, a najczęściej te kilka nowo posadzonych i te, które rosną pod drzewami.
Róża z poprzedniego postu to Roseraie du Chatelet (NIRP).

Majeczko, Lady Gardener chyba najrzadziej kwitnie w takim właśnie kolorku :) Najczęściej jest kremowa, a jesienią wręcz różowa...
No, to jestem prawie pewna, że jesienią będzie już u Ciebie rosła Cecylka :D

U mnie nadal nudy... Czekam na drugie kwitnienie; póki co pojawiają się pojedyncze kwiatki.

Maid Marion i przypieczony słońcem Laurent Cabrol
Obrazek Obrazek

Obrazek

ostróżka i ... ciekawe, czy znacie imię tej roślinki?
Obrazek Obrazek

Rose de Resht
Obrazek

Hortensje ogrodowe bardzo ucierpiały przez te upały
Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

;:100
Pozdrawiam, Ania
Ogród 100 róż cz. IV
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Aniu śliczny pomocnik czarnej maści i myślę ,że psikusów nie zrobi w ogródku.Nasza Sisi [bigielka] potrafiła mi już wykopać piwonie gdy zwęszyła jakieś zwierzątka futerkowe pod ziemią .W Twoim ogródku nie widać ,że sa takie upały .Moje hortensje ogrodowe przybrały jesienne barwy ;:174 a każdego roku były moim oczkiem w glowie
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
justi177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 wrz 2011, o 17:42

Post »

Ania,
To Erodium variabile, iglica zmienna.... dowiedziałam się, że z tej samej rodziny, co popularne Geranium.... ;:196
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
AnaAn
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jadziu, tym swoim pupilom potrafimy jednak wiele wybaczyć :D
Upały najbardziej odczuł trawnik, którego nie pokazuję; pierwszy raz mam tak ohydny, żółty i zachwaszczony. Ze względu na psa nie mogę użyć chemii, a ze względu na kosmiczne rachunki ? wody do jego podlewania :;230 Nawadniam jedynie rabaty, a trawnik musi się sam odbudować.
A hortensje też mam zmarnowane, ale wiem, że dojdą za jakiś czas do siebie.

Kochana koleżanko Justynko, sorki, sorki, ale pytanko nie było do Ciebie :;230 To miała być taka zagadka :;230 Nie mniej jednak dziękuję :) Nawet Antona zaintrygowała ta roślinka; chętnie ją obwąchuje. Czyżby czuł jakieś znajome zapachy? ;:196
Pozdrawiam, Ania
Ogród 100 róż cz. IV
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

Majeczko, Lady Gardener chyba najrzadziej kwitnie w takim właśnie kolorku :) Najczęściej jest kremowa, a jesienią wręcz różowa...
No, to jestem prawie pewna, że jesienią będzie już u Ciebie rosła Cecylka :D

Aniu do Cecylki ślinię się i to jak..... :;230 lada dzień ma być chłodno więc zrobię rozplanowanie
i wtedy wyjdzie z czego mus zrezygnować... :;230 Z L.G. rezygnuję..... chyba, że kiedyś zmieni mi się upodobanie kolorystyczne :;230 to temat powróci.... ;:168
Czy troszkę wcześniej na zdjęciu są kwiaty Roseraie du Chatelet :D Zasilałaś ją już nawozem jesiennym? a... i kiedy? :;230
Bardzo mi zaiskrzyło na widok rabaty z pomarańczowymi jeżówkami.... no nie wiem czy tego nie ściągnę :lol: tylko gdzie ;:170
Jak, to dobrze mieć własne ujęcia wody..... ;:170
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”