Kocham każdą roślinkę:) Zakątek Annes 77 cz3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Kocham każdą roślinkę:) Zakątek Annes 77 cz3

Post »

Koniec lipca i jutro sierpień się zaczyna,jak to lato szybko leci....ale co jak co lipiec był przepiękny jak nigdy ;:224

Jadziu przytulasek bardzo lubi się tulić,mamy z niej pociechę ;:333

Annar obecnie kompozycja pusta,więc muszę coś innego wymyślić...może grzybki za jakiś czas?

Dorotka Jubilee Celebration mam drugi rok,na razie osiągnęła z 45 cm nie więcej.Kwiaty ma piękne,duże,ale niestety musiałam oberwać kilka listków z plamkami ;:108

Anabuko kwiatuszek już uciekł ;:306

Madziu rozczochrany kwiatuszek zwiał ;:306 Kompozycja pustawa jak na razie ;:108

Aniu Jubilee Celabration dostała sztywniejsze pędy,pierwszy kwiat smętnie wisiał,ale teraz to już dostojna dama ;:333
Przetacznik Weronica się mocno wykładał,więc dałam mu podporę od powojnika Roogouchi,który na całej swej długości dostał mega mączniaka.Obcięłam go do samej ziemi i po tygodniu znów się puszcza ;:333

Tulipanka dziękuję :D

Jubilee Celebration przypomina mi tęczę...

Obrazek

W promieniach słońca mieni się kolorami moreli,różu i żółtego...

Obrazek

Novalis zdrowy jak ta lala ;:333

Obrazek

I cały krzak

Obrazek

Stephanie Baronnie zu Gutenberg i drugi raz zaczyna...

Obrazek

Gertrude Jekyll ponownie zakwita ;:138

Obrazek

Larissa w tym roku długo kwitnie i wychodzi jej to całkiem dobrze...

Obrazek

Piano żelazna róża,co roku większa...

Obrazek

Aachener Dom ma sporo kwiatów sztywno wyprostowana...

Obrazek

Milkshake modelka jakich mało ;:333

Obrazek

Zakupiona tydzień wcześniej jeżówka nn posadzona...

Obrazek

Pozdrawiam wszystkich miłych gości ;:3
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Novalis ciągle za mną chodzi i boję się czy nie zmarznie. Ale chyba zachcianki okażą się silniejsze.

Od ciebie i przez ciebie zaczęła się moja nowa choroba :;230 Szukam jeżówek i ciągle myślę jakie i gdzie dosadzić ;:196 Twoja ciągle kwitnie i wypuściła dwa nowe kwiaty :tan
Awatar użytkownika
ann_30
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2012, o 10:36

Post »

Piękne róże ;:138 Z pewnością otaczają Cię niesamowite zapachy.U mnie też zbierają się do kolejnego kwitnienia.Niestety jedna z moich rabatowych niemal całkowicie pozbawiona jest liści.Na pewno zjadł je jakiś szkodnik tylko nie wiem jak z nim walczyć ;:223 Mam nadzieję,że uda się ją odratować.
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

Jubilee Celebration - cudeńko ;:oj Czy jest zdrowa? Kwiaty ma prześliczne ;:303
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Aniu czy nie kupowałaś przypadkiem jeżówki NN w LM? Pytam, bo wygląda identycznie jak moja, tam właśnie niedawno kupiona.
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

:wit pięknie kwitną różyczki ;:215 mam Aniu pytanie jak ocenisz różyczkę, która była w tym sezonie niespodzianką :D
nie umiem napisać jej nazwy ;:131 Jak masz jej zdjęcia, to poprosimy ;:108 Czas myśleć o zamówieniach jesiennych :lol:
Kudłaty kwiatuszek wie gdzie się posadowić.... oj fajna z niego spryciula :;230
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

U mnie dzisiaj znaczne ochłodzenie...na termometrze pokazuje 23 stopnie.Dwa dni temu była w nocy burza,super podlało,także na brak deszczu nie narzekam ;:224
Tak jak w czerwcu było super przedstawienie jeśli chodzi o róże,tak teraz raz jedna ponownie zakwita,tudzież inna i tak w kółko ;:333
Hortensje mają teraz swój czas,kwiatostany coraz większe,jeżówki popisują się jak mogą,zaczynają kwitnąć astry,które sama wysiałam.
Moja mamcia jest bardzo dumna w tym roku ze swoich pomidorów,które ominęła zaraza.Dbała o swoje skarby pieczołowicie,pryskała roztworem z drożdży i są efekty ;:108

Jolu Novalis warto zakupić,ciągle tworzy nowe pąki,wciąż praktycznie kwitnie,co za wigor ;:333
Cieszę się niezmiernie,że za moim pośrednictwem zaraziłaś się nową chorobą jeżówkomanią...czyż one nie są piękne?
Na bank będziesz kupowała nowe odmiany ;:215

Aniu większość róż u mnie zdrowa,jednak jest kilka,które złapały czarną plamistość.Do nich należy Bougle de Neige,niestety William Scheakspeare,troszkę Eden...ale ja się tym nie przejmuję nic a nic....

Moni Jubilee C śliczna,ale z lekka chorowita,oberwałam kilkanaście listków,mimo to polecam :)

Aneczka jeżówkę nn kupiłam na giełdzie,żałuję,że nie kupiłam dodatkowo takiej różowej jak truskaweczka:(

Maju róża niespodzianka Gertrude Jekyll spisuje się na medal,zdrowa do bólu,liśćie bez oznak chorób,kwiaty ładne i pachną niczym najlepsze perfumy ;:333 Zaczyna pomału rozwijać kolejne pączki:) Mało mam jej zdjęć,ale jak zakwitnie to nie omieszkam jej wstawić:)
Zakupowe szaleństwo już niedługo.Muszę zweryfikować moje chciejstwa...mam już kilka typów ;:108

Milkshake ;:167

Obrazek

Co za busz... ;:306

Obrazek

Hortensja Pinky Winky

Obrazek

Moja magnolia Yellow Bird coś mi choruje,nie mam pojęcia co to? Może jakiś grzyb? Może ktoś mi podpowie? Czym ją spryskać? Nie chcę jej stracić :(

Obrazek

Pozdrawiam :)
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Aniu, dołaczam się do zachwytów nad Jubilee Celebration. Ja dopiero czekam na jej drugie kwitnienie ;:108 To coś na magnolii wygląda bardzo podobnie do paskudztwa, które zaatakowało nasz winogron. Specjalista w ogrodniczym po okazaniu łodyżki oświecił nas, że to odmiana mączniaka i polecił Ridomil Gold. Póki co nie powiem czy zadziałało, bo od oprysku minął zaledwie tydzień i to taki z codziennymi deszczami :roll:
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Mandragora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2008, o 16:18

Post »

Aniu, cudna ta Milkshake ;:167 Aż żałuję, że skusiłam się na zwykłą Albę i nie polowałam skuteczniej na Milkshake. Ale wychodzę z założenia, że jeżówka zawsze gdzieś się zmieści (podobnie jak róża - póki co...) :lol: Na magnolii na moje laickie oko to może być grzyb, miałam coś podobnego na azalii, zniknęło w tym roku po opryskach bioseptem i octanem wapnia. Być może to tylko zbieg okoliczności. W każdym razie moja magnolia w tym roku wyjątkowo zdrowa, pryskana również tym samym :wit
Pozdrawiam - Milena
Kolejny sezon różany
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Sabinko dziękuję za szybką reakcję ;:108 Jutro zadziałam i pojadę ją opryskać,bo szkoda cudeńka ;:22

Milenko z Milkshake jestem bardzo zadowolona,mam dwie sztuki i mogę ją polecić ;:333 Jeszcze będziesz miała okazję ją zakupić.
Ja czaję się jeszcze na kilka innych i pewnie na jesieni kupię a co ;:306
Oj ta moja magnolia zmartwiła mnie bardzo ;:222 Muszę się za nią zabrać konkretnie.Możliwe,że zaraza przeszła z powojnika Roogouchi,który w tym sezonie złapał mega mączniaka ;:222

Jeżówka Green Jewel

Obrazek

Mam jeszcze taką jedną żółtą to jest Mac'N CHEESE

Obrazek

Pozdrawiam:)
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

U mnie róże też zaczynają ponowny spektakl, ale na niektórych pojawiają się ciemne plamki.., czyzby czarna plamistość? ;:145
Busz masz bardzo sympatyczny ;:333 , a jeżówki piękne.
Masz już jakąś kompozycję w koszyku?
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gosiu pewnie to czarna plamistość,w miarę możliwości oberwij zarażone liście i spal lub wywieź byle daleko ;:108
No niestety taki mamy klimat,gorąc,potem ulewne deszcze i tak w kółko...biedne rośliny ;:224
Kompozycji w koszyku brak,może poczekam na wrzosy aż będą dostępne w sklepach? Takie 3 kolorki kupię ;:333

Chluba mojej mamci ...pomidorki:)

Obrazek
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

:wit Ania :;230 :;230 ja nie o tej niespodziance tylko o tej "fascynującej róży" :;230 :;230
no, co Ty! Gertrudzia jest i u mnie :D
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

majka411 pisze::wit Ania :;230 :;230 ja nie o tej niespodziance tylko o tej "fascynującej róży" :;230 :;230
no, co Ty! Gertrudzia jest i u mnie :D
No ładnie ;:306 Zajarzyłam ...chodzi o Rosenfaszination ;:333
Fajna różyca,to jej pierwszy rok,kilkoma kwiatami zakwitła,kwiaty duże,po deszczu troszkę kropek dostały,ale w ogóle to ok ;:333
Zdrowe ma liściory :D
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

hihihi..hihi :;230 ja nie mogłam sobie przypomnieć jej prawidłowej nazwy i przeleciałam wczoraj
u Agel sporo stron i znalazłam :;230 http://www.agel-rosen.de/en/Garden-Rose ... ion-05010/
Ania czy kolor kwiatów jest w takim odcieniu jak na tym zdjęciu? i jeszcze chodzi mi jaki ona buduje krzaczek :D
i czy kwiaty utrzymują się długo ;:162
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”