zbyszko46 pisze:ela151
Smaczek malinowy w ubiegłym roku miał nie za wiele owocków.Ale za to polecam RADANA dzieci go uwielbiają.
Radana jest smaczna i bardzo podobna do Megagrona, tylko ma małe gronka. Po zerwaniu nie potrafię ich rozróżnić. Do tego dość zdrowa, nie łapała zbyt ochoczo grzyba.
Zadziwia mnie, że Indigo Rose jest koktajlowy(?), bo u mnie był średnioowocowy. W tym roku wszystkie koktajlówki idą do gruntu, bo pod folią rosną takie wielkie konie, że to nie ma sensu, w końcu taki ich urok, że mają być malutkie. Do tego robią busz w tunelu.
W tym sezonie postanowiłam nie robić konkurencji ogrodnikom produkującym rozsadę (w końcu to ich źródło utrzymania) i jestem siebie dumna, że tak wyliczyłam rozsady, że obyło się bez rozdawnictwa (tylko tata i miła sąsiadka - 10 sadzonek, to się nie liczy). Koktajlówki jeszcze siedzą w "sanatorium", czyli tunelu, bo aura taka, że jeszcze trochę się wstrzymam, tym bardziej, że siane w kwietniu, mają się dobrze.
Na koniec turnusu podfoliowego czekają: Ola Polka, Koralik, Green Grape Cherry, Indigo Rose ( jeden w tunelu, jeden pod chmurką, dla porównania), Snow White, Banani, Michael Pollan, Chocolate cherry.