Majkowy zielony dom i różane szaleństwo.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Elwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2013, o 19:38
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Majkowy zielony dom i różane szaleństwo.

Post »

Maju, jak pięknie wyglądają te znajome widoki :D Bujnie, kwietnie, romantycznie ;:167 Przez twoje pochwały Mary Rose znalazła się na kolejnej mojej liście chciejstw ;:224 Z tym, że jest to lista pod znakiem zapytania, bo róże mają duże gabaryty a ja nie mam pomysłu na miejscówki dla nich :(
Po Twoich zdjęciach widzę, że u Ciebie jednak cieplej niż u mnie. Moje Róże mają tylko pojedyncze kwiaty a dzwonki (u Ciebie kwitnące) u mnie nadal w pączkach. Nawet piwonie jeszcze do końca się nie rozwinęły :( Przez zimno i deszcze wszystko zatrzymało się w rozwoju... Ciągle zachwycam się wielkością Twojej hortensji pnącej :D
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Majka na pewno jesteś zachwycona kwitnieniem swoich królowych .Widoki na mały ogródek czy duży już są imponujące ;:180
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

:wit Majeczko cudowne kwiaty ;:180 ;:170
Jak dla mnie możesz pokazywać szersze ujęcia zakątków w ogrodzie. :D
lubię oglądać róże w całej okazałości :;230
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Kolejny dzień pada i leje i mży na przemian ;:222 nawet nic nie dało się zrobić w ogrodzie ;:223

Aniu Oczęta mają bardzo dużo pączków, te pierwsze kwiaty już obrywałam,
tak wyglądała wczoraj

Obrazek

Na Edenkę nie umiem się doczekać, już powolutku rozchyla płatki ;:65

Monia małe sprostowanie, kwitło lub kwitnie dopiero tylko 140 róż, a mam ich 296 nie licząc podwójnych egzemplarzy ;:306 Jakby Petrovic się wywiązał z wiosennego zamówienia to przekroczyłabym 300 odmian różanych :;230
Przekwitły poparzone rugosy choć niektóre chyba wytwarzają kolejne pączki. No i prawie zakończyła kwitnienie Poppius bo wczoraj widziałam ostatnie małe kwiatuszki. Teraz będzie dojrzewała owoce i rosła

Obrazek

Elwi były gorące dni a w pełni kwitnienia są te zasiedziałe bo młódki dopiero zaczynają.
Mary Rose rośnie szeroko i dość wysoko, moja choć ma już czwarty rok ciągle ma zbyt wiotkie gałązki jak dla takiego ciężaru kwiecia, pod naporem deszczy ciągle się wykłada :cry:
A byliny przeróżne już zaszczycają swoją asystą królewny różane, np goździki

Obrazek

Jadziu ja ciągle czekam aż róże zrównają się wzrostem bo te dosadzane między te kilkuletnie to ciągle są mikrusy. Szkoda że nie można zdobyć wszystkich jakie się pragnie w jednym czasie. ;:173

Obrazek

Majeczko teraz najkorzystniej wyglądają róże z daleka bo z bliska kwiaty są w bardzo złym stanie, znowu będę musiała je wszystkie zrywać.Ale masz rację, ładna róża to nie tylko pojedynczy kwiat do tego zestawiony sztucznie z jakimś tłem. Krzak różany sam w sobie powinien zachwycać swoją budową. Niestety młode róże mają tendencję do wykładania się, zwłaszcza angielki dość długo mają zbyt słabe pędy w stosunku do wielkości kwiatu, np Barbara Austin rozłożyła się na wszystko w koło i przygniotła jarzmiankę :wink:

Obrazek
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Ja juz gdzies pisalam, ze bedzie jak w zeszlym roku - tydzien ukropu - miesiac deszczu - dwa tygodnie ukropu - miesiac deszczu i zima a u Ewy bedzie susza ;:306 normalnie wsciec sie mozna ... a co jest najsmieszniejsze, to na mojej stacji pogodowej ktora mam w kuchni, jak byk pokazuje sloneczna pogode - tylko pytam sie gdzie ona jest, jak u mnie wisza ciemne chmury z ktorych wilgoc leci :roll:
Awatar użytkownika
camellia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 mar 2010, o 16:00
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Cudnie... ;:167 ;:138 Zimą będziesz miała więcej czasu na pokazywanie zdjęć... Ja też się nie wyrabiam z niczym.
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Maju dziękuję za fotkę Eyes... ;:108 No nie mogę sobie darować,że jej jeszcze nie mam ;:224 Ale ona ma pąków ;:215
Awatar użytkownika
trzynastka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 paź 2009, o 18:42

Post »

O mój Boże jak pięknie u Ciebie ;:oj niesamowity ogród jak z Alicji w krainie czarów ;:108
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Alionuszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 cze 2009, o 23:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Majka gęstość kwiatów u Ciebie przypomina mi mój ogród,choć u Ciebie na pewno większy przewiew.Róże cudne,byliny widoczne jeszcze... :wink: Z ciekawością wpadam do Ciebie na ucztę Souvenirową... :D
Do Chorzowa się wybierasz w sobotę?
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Julek wilgoci to już mam aż w nadmiarze, nawet moje piski już nie chłoną ;:222 i gdzie jest to słoneczne prawie lato :? o takie jak było w maju

Obrazek

Asiu zbiór zdjęć na zimę powiększa się z każdym dniem, jeszcze miesiąc i pewnie mi dysk pęknie z nadmiaru zdjęć :;230

Obrazek

Aniu powiem Ci że nie warto pragnąć i mieć wszystkiego co inni pokazują. Eyes for You to róża jednodniowa, miejsca słonecznego. Kwiat otwiera tylko na słonko i dość szybko go zamyka, no i nie jest trwały. Jak Ty nie masz jej pod bokiem to się nią nie nacieszysz bo całe kwitnienie będzie w międzyczasie bytności na działce. No chyba że na balkon ;:173

Obrazek

Trzynastka cieszę się że mój ogród wydaje Ci się jak z krainy czarów ;:138

Obrazek

Nela gęstość nasadzeń wzrasta proporcjonalnie do wieku danego kawałka, im starsze róże tym gęściej a już w małym ogródku to ciężko przecisnąć się obok mokrych róż ;:306
Souveniry co niektóre bardzo ładnie sobie poczynają choć niektóre są ciągle mikroskopijne ;:218
Nowa rabat to jeszcze jest luz

Obrazek

A co to jest w sobotę w Chorzowie?
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Majka no jak to co Wystawa kwiatów nie wiedziałaś ;:oj od 6-9 Zbiórka o 11 przy kapeluszu. Cudne te syberyjskie irysy
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jadziu dopiero odrabiam zaległości ;:131 o 11 przy kapeluszu ale kiedy?

Irysy syberyjskie coraz bardziej mi się podobają bo choć dość szybko przekwitają to liście długo są ozdobne.

Obrazek Memphis Memory z bliska
Mam jeszcze takie

Obrazek stary nn

Obrazek
Goldziachowy biało-złoty
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

No właśnie susza ;:145 ;:145 ;:145 Niby rano pokropiło, ale ziemia szybko obeschła i nadal twarda jak skała. Chmurzy się cały dzień, więc i u mnie nie ma słonecznego lata, a podczas wczorajszego podlewania warzywnika ziemia aż cmokała-tak chłonęła wodę. Może róże rozwinęłyby się wcześniej, gdyby miały dosyć wilgoci, jednak konewką podlewam głównie warzywnik i świeżo posadzone rośliny.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewuś czasami tak bywa że parę kilometrów dalej jest ściana deszczu a u nas parę kropelek. Tak miałam w maju i już nawet wołałam o deszcz, no to teraz mam już kolejny dzień ;:222
Jutro muszę do weta z Edulem bo znowu się pobił z jakimś i ropą ocieka, ot głupie stare niby kocurzysko :(

Obrazek
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Majka sobota może być i szybciej o 10 .Nie chcesz czasem Werben, bo wysiały mi się okrutnie :;230 Dziewanna również urocza .Czy te syberyjskie trzymasz w mokrym miejscu czy normalnie rosną na grządce
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”