'Koktajlówka malinowa' i 'Perła Małopolski' to jedna i ta sama odmiana... czy się mylę?tysonka pisze:Ja też w tym roku celowo, po doświadczeniach z lat ubiegłych, sieję nieco później pomidorki.
Lista na ten rok (jeszcze nie jest ostateczna, toczę boje sama ze sobą) koktajlówek:
K-16 truskawkowy X malinowa śliwka
truskawkowy
cherry truskawkowy
P-20 Blue
daktylowy
koktajlówka malinowa
Perła Małopolski
Megagroniasty
Malinowy Kapturek
Maskotka
Koralik
Black cherry
Sweet Orange
większość będzie wysiewana dopiero w tym tygodniu
No właśnie nie - ta pierwsza od nutki z akcji, druga od forumowicz (za pośrednictwem miłej forumowiczki), jeszcze się upewniałam pytając nutki. Przetestujemy obieanna_w pisze:'Koktajlówka malinowa' i 'Perła Małopolski' to jedna i ta sama odmiana... czy się mylę?tysonka pisze:Ja też w tym roku celowo, po doświadczeniach z lat ubiegłych, sieję nieco później pomidorki.
Lista na ten rok (jeszcze nie jest ostateczna, toczę boje sama ze sobą) koktajlówek:
K-16 truskawkowy X malinowa śliwka
truskawkowy
cherry truskawkowy
P-20 Blue
daktylowy
koktajlówka malinowa
Perła Małopolski
Megagroniasty
Malinowy Kapturek
Maskotka
Koralik
Black cherry
Sweet Orange
większość będzie wysiewana dopiero w tym tygodniu
Nie, "koktajlówka malinowa" jest z akcji od nutki1234, która otrzymała tę odmianę z poprzedniej akcji - nie wiem, od kogo (od Ciebie?). Druga odmiana to na pewno Twoja Perła od forumowiczki, która ją niedawno od Ciebie otrzymała i podzieliła się ze mną. Będę miała obie odmiany i zobaczymy, czy to są te same odmiany.forumowicz pisze:Jeśli nasiona są ode mnie w przypadku obu pomidorów, to jest to ta sama odmiana. Zresztą pomidor ten ma charakterystyczne liście.
Garden Perleanabelka23 pisze:evach, garden perle, czy gartenperle?