Kolejne lato w wiejskim ogrodzie
- Maska
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Re: Kolejne lato w wiejskim ogrodzie
Dobranoc Beciu u mnie burza i chyba na razie nie zasnę 

- lora
- Od: 25 maja 2010, o 13:43
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
..a u mnie nic nie pada...cisza nie można spać... 

niesamowite miejsce, szkoda, że nie mam ręki do kwiatów 

.....ojej Marysiu, Ty to ogród botaniczny masz, bo nawet kaktusy u Ciebie kwitną 

- Maska
- Kontakt:
Misiu jaka ciężka noc, a tak wzdychaliśmy do deszczu, rośliny powalone - nie tak miało być!
Dehaef witam Cię w moim wiejskim ogrodzie! to nieprawda że nie ma się ręki do kwiatów, trzeba próbować i coś na pewno uda się wyhodować, a jaka radość! Zapraszam !
Bogumiłko zapraszam coś może zawsze znajdziesz dla siebie!, a ogródek jest skromny, wierz mi
Dehaef witam Cię w moim wiejskim ogrodzie! to nieprawda że nie ma się ręki do kwiatów, trzeba próbować i coś na pewno uda się wyhodować, a jaka radość! Zapraszam !
Bogumiłko zapraszam coś może zawsze znajdziesz dla siebie!, a ogródek jest skromny, wierz mi

- sweety
- Od: 20 mar 2012, o 09:37
Czyli u Ciebie
w nocy było jak u mnie
Słabo przez to spałam, ale w ogrodzie nie jest tak źle.

- survivor26
- Od: 31 sty 2012, o 14:23
Marysiu, ja na ogród na razie nie patrzę, bo też solidnie lało, ale mimo ew. strat uważam, że to dla roślin lepiej...wieloletnie odbiją, jak nie w tym to przyszłym roku, a jakby zaschły totalnie, to już by się nie reanimowały...
- Maska
- Kontakt:
Aniu jak u kogo?
Oj też budziłam się parę razy, bo duszno było, a rano obudziłam się po 5 godzinach wyspana,.... teraz szkoda gadać - spać się chce
Pat słyszałam wczoraj te kawalkady deszczu i musiałam zobaczyć jaki skutek tej ściany wody. Hortensja jest do podniesienia bo nie wiem czy nie połamała rosnących koło niej czerwonych rudbekii, ale przez nadmiar na niej wody na razie zrezygnowałam

Oj też budziłam się parę razy, bo duszno było, a rano obudziłam się po 5 godzinach wyspana,.... teraz szkoda gadać - spać się chce

Pat słyszałam wczoraj te kawalkady deszczu i musiałam zobaczyć jaki skutek tej ściany wody. Hortensja jest do podniesienia bo nie wiem czy nie połamała rosnących koło niej czerwonych rudbekii, ale przez nadmiar na niej wody na razie zrezygnowałam

Bogumiłko Marysia się dziś nie wyspałaMaska pisze: Bogumiłko zapraszam coś może zawsze znajdziesz dla siebie!, a ogródek jest skromny, wierz mi

- malgocha1960
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Marysiu,burzy nie zazdroszczę,bo się jej boję.U mnie od nocy lekki deszczyk,taki bezpieczny na razie.
- becia123
- Od: 12 wrz 2012, o 18:21
U mnie jak u Małgosi nadal pada ale łagodnie.

- zielonajagoda
- Od: 4 lut 2011, o 10:12
- Kontakt:
Hej hej Marysiu, moja największa Anabelka to obraz nędzy i rozpaczy, żadne obręcze nie pomagają, w przyszłym roku muszę wymyślić jakąś sprytną konstrukcję, bo jak na nią teraz patrzę to mi się serce ściska, po kilku burzach to chyba mniej niż połowa z niej została, inne bukietówki są na tyle małe, że burze i ulewy kwiatom na razie nie szkodzą. Może ozdobna wysoka i odpowiednio szeroka spirala ładnie kuta by się sprawdziła, bo to by była i ozdoba i podpora? Pozdrawiam deszczowo 

- calka
- Od: 14 paź 2012, o 19:56
Witaj Marysiu. Mimo leżących roślin zazdroszczę wody z nieba. Mam co prawda niewielką powierzchnię i wąż jest w użyciu codziennie wieczorem ale i tak miejscami trawa żółknie.
Mam pytanie: co to za roślina na zdjęciu z 07. 08 w tle za werbeną (żółty kwiat)? Pozdrawiam
Mam pytanie: co to za roślina na zdjęciu z 07. 08 w tle za werbeną (żółty kwiat)? Pozdrawiam
Ewa
- ewa w
- Od: 13 sty 2012, o 14:01
Zgadzam się z przedmówczynią. Marysia ma prawdziwie piękny ogród z duszą iiwonaPM pisze:Bogumiłko Marysia się dziś nie wyspałaMaska pisze: Bogumiłko zapraszam coś może zawsze znajdziesz dla siebie!, a ogródek jest skromny, wierz miniejedna by chciała mieć taki "skromny" ogród

- Maska
- Kontakt:
Iwonko PM i Ewciu w macie rację że grzeszę, ale każdy ogrodnik chciałby mieć więcej i więcej i gdzie mi tam do nasycenia
I Ewciu zgadzam się z Tobą że moja dusza w ogrodzie widoczna taka bogatobałaganiarska
Małgosiu nie była to jakaś przerażająca burza
a teraz się przejaśnia i wygląda że jeszcze słońce może wyjść!
Beatko u mnie od 5 ani kropelki więcej deszczu
Iwonko Zielona jagódko moja Vanilla Fraise (pędy i kwiatem) też leży
ale najgorzej wyglądała piękna ogrodowa. Z pełnym poświęceniem obwiązałam ją sznurkiem, bo kwiatostany są tak ciężkie że bałam się wyłamania, część jest w wazonie. Deszczu już nie ma a wiatr suszy to co napadało. Takie kute podpory byłyby ładne i praktyczne, a poza tym niezbędne bo wszędzie Anabelki są pokładające.
Ewciu calko chyba chodzi Ci o słoneczniczek szorstki za werbeną hostatą. Masz rację żadna woda z węża nie da tego co z góry
życzę deszczyku orzeźwiającego!

I Ewciu zgadzam się z Tobą że moja dusza w ogrodzie widoczna taka bogatobałaganiarska

Małgosiu nie była to jakaś przerażająca burza

Beatko u mnie od 5 ani kropelki więcej deszczu

Iwonko Zielona jagódko moja Vanilla Fraise (pędy i kwiatem) też leży

Ewciu calko chyba chodzi Ci o słoneczniczek szorstki za werbeną hostatą. Masz rację żadna woda z węża nie da tego co z góry