"Ładne kwiatki"... spod wiejskiej chatki

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
RomciaW
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 gru 2008, o 20:58
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: "Ładne kwiatki"... spod wiejskiej chatki

Post »

Ja nie miałam i nie znałam babć ani dziadków ;:145 Ostatnia babcia zmarła jak miałam cztery latka :( Ale mam za to przykre wspomnienia jak po ślubie poszliśmy na swoje , to znaczy na stryszek do domu mojego chrzestnego i nie mam miłych wspomnień........... kiedy w domu było czarno a obiad w lesie .............później się wycwaniłam i zaczynałam po powrocie z pracy wstawiać obiad na maszynkę i dopiero w piecu paliłam ;:224 Wstawanie w nocy i dokładanie w piecu, dziecię małe ,wnoszenie i wynoszenie wody po schodach .............i bieganie do kibelka na dół ;:223 ;:223 Nie są to miłe wspominki ;:185
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Basiu u mnie w mieście i to w dużej kamienicy też taki był piec i kaflowe tyż...
a rozpalałam oj rozpalałam jako najstarsza z sióstr a węgla nadźwigałam się nie mało najpierw na pierwsze piętro a potem drugie...a potem już jak byłam dużo starsza zrobili kaloryfery ale piec kaflowy został jako ozdoba i na wszelki wypadek... :)
i po latach znowu dźwigałam jak przenieśliśmy się do naszej wsi -miastowej he, he ...
a zapomniałam tez taki stół był nawet chciałam go ściągnąć teraz ale mój eM nie chciał a że uległa czasami ja kobita jestem to się zgodziłam...a stół powędrował na działkę do siostry...nawet spotkanie forumkowe przy nim było... :)
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
ElleBelle
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 paź 2009, o 15:36
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ja mam trochę prawie wiejskich doświadczeń bo niby miasto ale dziadków dom poza miastem i było gospodarstwo piec duży chlebowy i świeże ciepłe mleczko ale nie było prądu i była lampa naftowa ale wtedy to była dla mnie frajda jak jeżdziłam do dziadków na mazury bo w tym domu urodziłam się ;:180 Jak byłam parę lat temu to ryczałam jak bóbr nad tym domem bo to już prawie ruina.Tu jak się sprowadziłam to dopiero było tragicznie wszystko trzeba było zrobić zaczynając od wody a urodziło się dziecko oj lekko nie było i teraz cenię to co mam a mam dość remontów przez 30 lat i zmian nie chcę oj nie ;:108
Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
Awatar użytkownika
zuzanna2418
1000p
1000p
Od: 15 maja 2013, o 09:59

Post »

Oj, te piece! Ja i w miastowym domu nie mogłabym się bez nich obejść, pomijam oszczędności na gazie z rurociągu, ale to ciepło, ten klimat i te chwile z odwłokiem przytulonym do ciepłych kafelków :D A po szafie nic nie widać, że pomazana!
Zuzanna Ten, kto się śmieje, ten ma nadzieję :) Nie porzucaj, nie rozmnażaj - sterylizuj
moje wątki miastowe i wiejskie
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Keetee pisze:Basiu...pamiętam u mojej babci Karoliny zimne pierzyny
....ja też pamiętam zimne pierzyny puchowe nabąbane w wykrochmalonej białej poszwie - dlatego najbardziej lubiłam pościel zmiętą po przylegała do mnie i była ciepła, a babcia też miała na imię Karolina i zawsze chciała mi nieba przychylić :lol:
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37

Post »

......ale nam się zebrało na wspominki....ale toć przecież listopad miesiąc wspomnień.....ja podobnie jak Wy po zimną pierzynkę wchodziłam i butelkę z gorącą wodą tam miałam wkładaną......jakie szczęście że korek był szczelny :;230 :;230 .....ale wam powiem, że białą wykrochmaloną pościel uwielbiam do dziś.....pierwsza noc jest przechlapana ale następne sama rozkosz.....

.......stwierdzam, że my to dziewczyny rocznikowo bardzo bliskie......
Zuzanno....ja kaflak zostawiłam sobie w domu ogrodnika i często o tej porze sobie w nim napalę i wtedy część ciała między klatką piersiową a kończynami dolnymi wygrzewam ;:108 ;:108
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18

Post »

Basiu dzieńdoberek ;:3
Maska pisze:
Keetee pisze:Basiu...pamiętam u mojej babci Karoliny zimne pierzyny
....ja też pamiętam zimne pierzyny puchowe nabąbane w wykrochmalonej białej poszwie - dlatego najbardziej lubiłam pościel zmiętą po przylegała do mnie i była ciepła, a babcia też miała na imię Karolina i zawsze chciała mi nieba przychylić :lol:
To moja najukochańsza babcia była Marysiu.... wiesz ;:173
Krysiu...do dzis mam sentyment do termoforka ;:306
Awatar użytkownika
ra_barbara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2010, o 10:51
Kontakt:

Post »

Tak było w maju jakieś 8-9 lat temu :roll: i wszędzie piach....
Obrazek
i jak to wszystko sie zmienia....

Sąsiadki stodoła, której już nie ma, ale jest moja siatka...czyli płot niezgody...
Obrazek

remontyyyyy ;:oj
Obrazek

letnia łazienka ;:306
Obrazek

Obrazek
sobie powspominałam i fotosik nie chce na razie mi służyć, zasięg... ciulaty ;:222
My TU jesteśmy rówieśnice....wszystkie mamy po.....kończone...20 lat...dopiero, co ;:306
:wit ;:3
Abyście tylko potrafili położyć kwiaty pomiędzy smutnymi liśćmi życia! aktualny Co w trawie piszczy-2014-2017
Cz.1. cz.2. cz.3.Dziergam...bo lubię
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Basiu a siatkę założyłaś po pomiarach geodety?
Podoba mi się letnia łazienka, byłam kiedyś w Rumunii na wakacjach i taka sama była w ogrodzie :uszy, a jakie było lato 2005? ;:oj
Basiu to nie ten sam dom ;:204
A czy dom naprzeciwko (pierwsze zdjęcie) jest dalej taki jak na zdjęciu?
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

Basiu szalona różnica ...to znaczy masz swoje włości ogrodzone tak... :?:
bo na jednym wcześniejszym zdjęciu odniosłam wrażenie że nie...zdjęcie z eM...
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
Ruda2011
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 mar 2011, o 10:29

Post »

No właśnie, to jest to co czuję a co uświadomiły mi Misia i Marysia swoimi postami. Żadnego zdjęcia z panoramą ( a mówisz, że kochasz swój domek ) natomiast najprzeróżniejsze Banderasa (w ilościach hurtowych ) a mówisz, że nie lubisz .... dziada.
Czuję niedosyt domku i przesyt ...... innych ras ;:306
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23

Post »

To prawda, może już koniec wielbienia chłopa i pozachwycajmy się chałupą? :) A stodoła nie zniknęła...jest u mnie ;:306 Mam identyczną tylko mniej drewna i więcej spadniętych dachówek :wink:
Awatar użytkownika
Ruda2011
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 mar 2011, o 10:29

Post »

Pati, czy stodoła "pogniotła się trochę" w transporcie ? ;:306
henecio
200p
200p
Od: 16 lut 2012, o 13:51

Post »

Basiu :wit , ja też na działce nad morzem mam łazienkę pod chmurką, ale nie tak wypasioną jak Twoja. Zbiornik na ciepłą wodę mam turystyczny 20 litrowy, a ścianki to tylko zasłony uszyte ze starego pawilonu ogrodowego. Działka leży na terenie objętym ochroną konserwatorską i nic lepszego budować nie możemy ;:185 .
Z wcześniejszych zdjęć wydawało mi się, że Twój dom jest bardziej oddalony od drogi .Szkoda, bo przez to masz większy hałas i kurz. Dawaj więcej fotek jak było i jak jest teraz. Przecież masz ich dużo, więc nie bądż sknerą ;:306 ;
:196
ciocia Dorota
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37

Post »

BASIU....a gdzie Ty się podziewasz, chyba w lesie nie zakoczowałaś.....o B.....nic nie słychać...
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”