Ogród w cieniu dębów

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród w cieniu dębów

Post »

Beatko,pięknie się wszystko budzi z zimowego snu , oby tylko ciepło się utrzymało
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Beatko - u Ciebie floksy już takie duże, u mnie jeszcze nie wychyliły nosków.Znaczy: u Ciebie cieplejszy klimat. ;:3
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
anastazja B
1000p
1000p
Od: 3 mar 2013, o 09:44

Post »

Lucynko Ty jesteś bardziej na zachód więc u Ciebie powinno być cieplej. U mnie floksy wychyliły sie spod ziemi już 2 tygodnie temu. Może Twoje też już na wierzchu tylko nie zwróciłaś uwagi, albo masz inną odmianę :D
pozdrawiam Beata

Mój ogród w półcieniu
Awatar użytkownika
Makda
200p
200p
Od: 30 sty 2015, o 00:10

Post »

Ale fajnie, że coraz więcej roślinek wychodzi z ziemi. Robi się już coraz piękniej, krokusy niezawodne na każdej działce i w ogrodzie. ;:333
Ślicznie wygląda skalnica.
Pozdrawiam serdecznie - Magda.
W cieniu wiekowej czereśni Zapraszam.
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2013, o 22:22

Post »

U mnie również wiaterek powiewał chłodem ale dało się pracować na słonecznym stanowisku. ;:138
Przebudzenie roślin przepiękne ;:215
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

Liliowce takie duże już masz, a moje niektóre nawet z ziemi nie wylazły :(. Floksy pojawiły się trzy dopiero. Reszta albo zginęła albo jeszcze śpi. Liście to moja zmora. Zgrabiłam cały trawnik jesienią, teraz już tak dużo pracy nie miałam. Ale jedno jest pewne- muszę zainwestować w odkurzacz do liści bo mnie krew zalewa z nimi.
Awatar użytkownika
anastazja B
1000p
1000p

Post »

Makda krokusy to chyba najprzyjemniejsze z pierwszych kwiatków ;:108

Kasiula17 mimo zimnego wiatru jest bardzo sympatycznie , słońce tak daje czadu,że inaczej być nie może. A jak się jest w ciągłym ruchu to na pewno się nie zmarznie :tan

Pashmina2006 ja na jesieni też sprzątnęłam bardzo dużo liści ale dużo zostało jeszcze na drzewach i przez zimę opadły. Zanim się z wszystkimi uporam to chyba lato nastanie ;:131

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
pozdrawiam Beata

Mój ogród w półcieniu
joe22
50p
50p
Od: 6 sty 2014, o 01:17

Post »

Witaj Beato :wit
Wpadam do ciebie z rewizytą :wink:
Twój ogród jest niesamowity, wspaniałe połączenie z lasem za sprawą tych dębów, których szczerze ci zazdroszczę :wink: a liśćmi nie masz się co przejmować, bo dodają naturalności w Twoim ogrodzie tak blisko lasu ;:138
Wiosna również u Ciebie się rozkręca ;:3
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
beacia0088
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lis 2013, o 20:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Beato wiosna u ciebie już bardzo widoczna .Z porządkami na pewno zdążysz ,tylko gorzej z tą pogodą.U mnie dzisiaj i zimno i strasznie wieje a na dodatek ma padać.Miejmy nadzieję,że to ostatnie takie podrygi .Twoje kwiatuszki większe od moich,chyba masz cieplej i więcej słońca niż ja.Dzisiaj odpoczywaj a od jutra życzę ci miłej pracy :)Spokojnej niedzieli :)
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

Wsxystko rośnie u Ciebie jak na drożdżach. Zdjęcia słoneczne i takie przyjemne dla oka. U mnie dziś śnieg padał :roll: . A jeszcze wczoraj było tak pięknie.
Awatar użytkownika
Michasia1
200p
200p
Od: 6 lis 2014, o 22:03

Post »

Beatko
Oglądając Twoje zdjęcia,myślę,że słusznie swój ogródek nazwałaś w Cieniu dębów ;:138 Listki dębowe pomiędzy roślinkami. Pod taką kołderką ciepło mają roślinki zimą :D
Ja mam klona i też pozwalam aby przez zimę liście leżały na kwiatkach i je przykrywały ale wiosną jest co robić aby wyzbierać te liściaste mrowie .
U Ciebie już wiosenka pobudziła roślinki do wzrostu, u mnie też liliowce postanowiły się pokazać inne roślinki idą w ich ślady i nieśmiały wyglądają z ziemi
Awatar użytkownika
amalia
500p
500p
Od: 15 lut 2011, o 16:32
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Beatko U Ciebie też widać piękną wiosnę ;:138 Nas roślino -maniaków każda wychodząca wiosną roślinka cieszy.. :D
Marusia.
Pozdrawiam miłego dnia wszystkim..
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=81576" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

Beato, ty z Warszawy, ja z okolic Poznania, więc teoretycznie u mnie powinno być cieplej :roll: a miodunka moja nadal w pączkach, skalnica też jeszcze takich soczystych kolorków nie przybrała.
No nic, jeszcze troszkę poczekam :wink:
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Beato, pozdrawiam :wit
Doczytałam że jesteś osobą zorientowaną w malinach. Ja mam sporo starych krzewów, owocujących właśnie od sierpnia. Są duże, pyszne i szaleją po działce. Ale chętnie dosadziłabym malin wcześniejszych. Może znasz jakąś odmianę godną polecenia?

U mnie też liście dębowe zaścielają działkę, początkowo mnie to irytowało ale teraz się cieszę w bezśnieżne zimy ;:333
Awatar użytkownika
anastazja B
1000p
1000p

Post »

joe22, beacia0088,Pashmina2006, Michasia1,amalia,sweetdaisy,
dziękuję Wam kochani za odwiedziny, ostatnio mam tyle spraw na głowie ,że ciężko przystanąć. No i zaczęła się przez nas wszystkich długo wyczekiwana wiosna.
Wypada zakrzyknąć HURRA!!! ;:138 ;:138 ;:138
Mimo zimnych nocy w dzień słoneczko daje czadu aż miło a ma być w tym tygodniu jeszcze cieplej.
Poza małym zimowym incydentem w niedzielę ( u mnie było biało i ziąb) wiosenkę czuć na całego.

Ja jak co roku robię pewne zmiany w ogrodzie : przesadzam , rozsadzam, tworzę lub zmieniam rabatki. Mam głowę pełną różnych :wink: planów i powoli wprowadzam je w życie.
To takie fajne uczucie ,że jeszcze trochę a wszystko się zazieleni, jakby dopiero się wszystko miało zacząć , ten cały piękny spektakl był dopiero przed nami a jednak już na wyciągnięcie ręki.

Pozdrawiam wszystkich cieplutko i życzę dużo zielonych radości :D
pozdrawiam Beata

Mój ogród w półcieniu
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”