Ogród w cieniu dębów
- dorcia7
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 lip 2011, o 13:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród w cieniu dębów
Beatko,pięknie się wszystko budzi z zimowego snu , oby tylko ciepło się utrzymało
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 31 lip 2014, o 21:16
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Beatko - u Ciebie floksy już takie duże, u mnie jeszcze nie wychyliły nosków.Znaczy: u Ciebie cieplejszy klimat. 

Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
- anastazja B
- 1000p
- Od: 3 mar 2013, o 09:44
Lucynko Ty jesteś bardziej na zachód więc u Ciebie powinno być cieplej. U mnie floksy wychyliły sie spod ziemi już 2 tygodnie temu. Może Twoje też już na wierzchu tylko nie zwróciłaś uwagi, albo masz inną odmianę 

Ale fajnie, że coraz więcej roślinek wychodzi z ziemi. Robi się już coraz piękniej, krokusy niezawodne na każdej działce i w ogrodzie.
Ślicznie wygląda skalnica.

Ślicznie wygląda skalnica.
- Kasiula17
- Od: 18 lis 2013, o 22:22
U mnie również wiaterek powiewał chłodem ale dało się pracować na słonecznym stanowisku.
Przebudzenie roślin przepiękne

Przebudzenie roślin przepiękne

-
- Od: 12 kwie 2012, o 18:56
Liliowce takie duże już masz, a moje niektóre nawet z ziemi nie wylazły
. Floksy pojawiły się trzy dopiero. Reszta albo zginęła albo jeszcze śpi. Liście to moja zmora. Zgrabiłam cały trawnik jesienią, teraz już tak dużo pracy nie miałam. Ale jedno jest pewne- muszę zainwestować w odkurzacz do liści bo mnie krew zalewa z nimi.

- anastazja B
- 1000p
Makda krokusy to chyba najprzyjemniejsze z pierwszych kwiatków
Kasiula17 mimo zimnego wiatru jest bardzo sympatycznie , słońce tak daje czadu,że inaczej być nie może. A jak się jest w ciągłym ruchu to na pewno się nie zmarznie
Pashmina2006 ja na jesieni też sprzątnęłam bardzo dużo liści ale dużo zostało jeszcze na drzewach i przez zimę opadły. Zanim się z wszystkimi uporam to chyba lato nastanie

Kasiula17 mimo zimnego wiatru jest bardzo sympatycznie , słońce tak daje czadu,że inaczej być nie może. A jak się jest w ciągłym ruchu to na pewno się nie zmarznie

Pashmina2006 ja na jesieni też sprzątnęłam bardzo dużo liści ale dużo zostało jeszcze na drzewach i przez zimę opadły. Zanim się z wszystkimi uporam to chyba lato nastanie

Witaj Beato
Wpadam do ciebie z rewizytą
Twój ogród jest niesamowity, wspaniałe połączenie z lasem za sprawą tych dębów, których szczerze ci zazdroszczę
a liśćmi nie masz się co przejmować, bo dodają naturalności w Twoim ogrodzie tak blisko lasu 
Wiosna również u Ciebie się rozkręca

Wpadam do ciebie z rewizytą

Twój ogród jest niesamowity, wspaniałe połączenie z lasem za sprawą tych dębów, których szczerze ci zazdroszczę

Wiosna również u Ciebie się rozkręca

- beacia0088
- Od: 25 lis 2013, o 20:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Beato wiosna u ciebie już bardzo widoczna .Z porządkami na pewno zdążysz ,tylko gorzej z tą pogodą.U mnie dzisiaj i zimno i strasznie wieje a na dodatek ma padać.Miejmy nadzieję,że to ostatnie takie podrygi .Twoje kwiatuszki większe od moich,chyba masz cieplej i więcej słońca niż ja.Dzisiaj odpoczywaj a od jutra życzę ci miłej pracy :)Spokojnej niedzieli 

-
- Od: 12 kwie 2012, o 18:56
Wsxystko rośnie u Ciebie jak na drożdżach. Zdjęcia słoneczne i takie przyjemne dla oka. U mnie dziś śnieg padał
. A jeszcze wczoraj było tak pięknie.

Beatko
Oglądając Twoje zdjęcia,myślę,że słusznie swój ogródek nazwałaś w Cieniu dębów
Listki dębowe pomiędzy roślinkami. Pod taką kołderką ciepło mają roślinki zimą
Ja mam klona i też pozwalam aby przez zimę liście leżały na kwiatkach i je przykrywały ale wiosną jest co robić aby wyzbierać te liściaste mrowie .
U Ciebie już wiosenka pobudziła roślinki do wzrostu, u mnie też liliowce postanowiły się pokazać inne roślinki idą w ich ślady i nieśmiały wyglądają z ziemi
Oglądając Twoje zdjęcia,myślę,że słusznie swój ogródek nazwałaś w Cieniu dębów

Ja mam klona i też pozwalam aby przez zimę liście leżały na kwiatkach i je przykrywały ale wiosną jest co robić aby wyzbierać te liściaste mrowie .
U Ciebie już wiosenka pobudziła roślinki do wzrostu, u mnie też liliowce postanowiły się pokazać inne roślinki idą w ich ślady i nieśmiały wyglądają z ziemi
Beatko U Ciebie też widać piękną wiosnę
Nas roślino -maniaków każda wychodząca wiosną roślinka cieszy.. 

Marusia.
Pozdrawiam miłego dnia wszystkim..
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=81576" onclick="window.open(this.href);return false;
Pozdrawiam miłego dnia wszystkim..
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=81576" onclick="window.open(this.href);return false;
- sweetdaisy
- Od: 15 sty 2015, o 19:21
Beato, ty z Warszawy, ja z okolic Poznania, więc teoretycznie u mnie powinno być cieplej
a miodunka moja nadal w pączkach, skalnica też jeszcze takich soczystych kolorków nie przybrała.
No nic, jeszcze troszkę poczekam

No nic, jeszcze troszkę poczekam

-
- Od: 8 lut 2012, o 12:22
Beato, pozdrawiam
Doczytałam że jesteś osobą zorientowaną w malinach. Ja mam sporo starych krzewów, owocujących właśnie od sierpnia. Są duże, pyszne i szaleją po działce. Ale chętnie dosadziłabym malin wcześniejszych. Może znasz jakąś odmianę godną polecenia?
U mnie też liście dębowe zaścielają działkę, początkowo mnie to irytowało ale teraz się cieszę w bezśnieżne zimy

Doczytałam że jesteś osobą zorientowaną w malinach. Ja mam sporo starych krzewów, owocujących właśnie od sierpnia. Są duże, pyszne i szaleją po działce. Ale chętnie dosadziłabym malin wcześniejszych. Może znasz jakąś odmianę godną polecenia?
U mnie też liście dębowe zaścielają działkę, początkowo mnie to irytowało ale teraz się cieszę w bezśnieżne zimy

- anastazja B
- 1000p
joe22, beacia0088,Pashmina2006, Michasia1,amalia,sweetdaisy,
dziękuję Wam kochani za odwiedziny, ostatnio mam tyle spraw na głowie ,że ciężko przystanąć. No i zaczęła się przez nas wszystkich długo wyczekiwana wiosna.
Wypada zakrzyknąć HURRA!!!
Mimo zimnych nocy w dzień słoneczko daje czadu aż miło a ma być w tym tygodniu jeszcze cieplej.
Poza małym zimowym incydentem w niedzielę ( u mnie było biało i ziąb) wiosenkę czuć na całego.
Ja jak co roku robię pewne zmiany w ogrodzie : przesadzam , rozsadzam, tworzę lub zmieniam rabatki. Mam głowę pełną różnych
planów i powoli wprowadzam je w życie.
To takie fajne uczucie ,że jeszcze trochę a wszystko się zazieleni, jakby dopiero się wszystko miało zacząć , ten cały piękny spektakl był dopiero przed nami a jednak już na wyciągnięcie ręki.
Pozdrawiam wszystkich cieplutko i życzę dużo zielonych radości
dziękuję Wam kochani za odwiedziny, ostatnio mam tyle spraw na głowie ,że ciężko przystanąć. No i zaczęła się przez nas wszystkich długo wyczekiwana wiosna.
Wypada zakrzyknąć HURRA!!!

Mimo zimnych nocy w dzień słoneczko daje czadu aż miło a ma być w tym tygodniu jeszcze cieplej.
Poza małym zimowym incydentem w niedzielę ( u mnie było biało i ziąb) wiosenkę czuć na całego.
Ja jak co roku robię pewne zmiany w ogrodzie : przesadzam , rozsadzam, tworzę lub zmieniam rabatki. Mam głowę pełną różnych

To takie fajne uczucie ,że jeszcze trochę a wszystko się zazieleni, jakby dopiero się wszystko miało zacząć , ten cały piękny spektakl był dopiero przed nami a jednak już na wyciągnięcie ręki.
Pozdrawiam wszystkich cieplutko i życzę dużo zielonych radości