Mój ci on 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Mój ci on 2

Post »

Mirko, ale dostałaś zimowe, nastrojowe widoki. ;:138 Masz rację, że potrzebny oddech od ogrodu, czasem bardziej psychiczny niż fizyczny. U mnie ani grama śniegu, a w nocy była taka wichura, ;:202 że rano zbieraliśmy spore gałęzie brzóz, które lądowały u nas.
Awatar użytkownika
RomciaW
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 gru 2008, o 20:58

Post »

Piękne zimowe fotki ;:138 Wspaniały pomysł Mireczko ;:63 ;:63 ;:63
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lip 2011, o 12:31

Post »

Dziękuję Romciu i bardzo żałuję,że ze swojego ogrodu nie podeślesz mi zimowego zdjęcia ;:185 Ale masz zaprzyjaźniony,pamiętam.
Soniu(piękne imię ;:333 ) ciebie też proszę o czujność w razie powrotu zimy ;:108 Dobrze,że nie ponieśliście większych strat po tej wichurze.U nas nieprzyjemnie wiało,było trochę przerw w dopływie prądu,ale naprawdę krótkich,więc nie ma powodu do narzekań.
Wierzę Karolciu,że i ty coś podrzucisz do oglądania :D Nawet,jak zimę mniej lubisz :D
A ty Tadziu w sprawie zimy jakie masz zdanie?Lubisz ją,tolerujesz czy nienawidzisz? Pogoda,jaką opisujesz u siebie na pewno nie cieszy.Deszcz jak najbardziej,ale w sezonie...
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
Awatar użytkownika
miwia
500p
500p
Od: 2 gru 2007, o 22:46
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Mireczko :wit

Uwielbiam zimowe widoki, chociaż samą zimę już trochę mniej. Zwłaszcza, jak muszę jechać samochodem :D Co nie zmienia faktu, że zima musi być. Wyobrażam sobie takie osoby, jak my, po piątym roku uprawy ogrodu bez przerwy zimowej :;230
Takie spracowane, zmęczone, wysuszone szczypiorki :wink: A jak by ucierpiały nasze zielone raje. Nie byłoby czasu planować nowych rabat, oglądać forum, chorować na nowe choroby. Jakbyśmy posadziły pierwsze rośliny, tak by już rosły cały czas. I żadnych by nie załatwiła zima ani wczesnowiosenne przymrozki, a my w życiu byśmy ich nie eksmitowały, bo jak, takie piękne i zdrowe roślinki na śmietnik? Nuda, monotonia i przyspieszone starzenie z przepracowania. Brr ! :;230 Zima jest nam niezbędna :wink:
Pozdrawiam serdecznie
Mirka
Zapraszam do mojego ogródka
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Święte słowa,święte słowa ;:306
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci on cz. 3
Awatar użytkownika
Ma-Do
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lut 2010, o 20:29

Post »

Mirko,u mnie zamiast zimy,pora deszczowa ;:222 Nie służy to większości roślin,jedynie tylko rododendrony są zadowolone.
Ja zdecydowanie wolę śnieżną zimę,bo po takiej wiosna bardziej smakuje. :D

zdjęcie archiwalne z grudnia 2012 roku-dzięcioł tłuścioch

Obrazek
Pozdrawiam , Małgosia
Moje wątki
Awatar użytkownika
Margita
500p
500p
Od: 21 kwie 2012, o 19:37
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Świetnie Mirka/miwia przerwę zimową opisała.
U nas najpierw halny, a w południe 13*C. Ziemia pachnie wiosną!
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

I u mnie wiosna na całego. Gdy tak krzątałam się w ogródku, towarzyszył mi śpiew ptaków. Po prostu nieprawdopodobne. Zaczęłam już nawet przesadziać to i owo, żeby mieć potem mniej pracy. A ty Mireczko, działasz już na rabatach?
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

U Was wiosna, a u mnie znowu zima :D I chyba dobrze, bo styczeń to przecież stanowczo za wcześnie :D
Dzięcioł Ma-Do ma cudny brzuchol ;:167
Awatar użytkownika
Bufo-bufo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2009, o 20:31

Post »

Zima nie jest taka zła, choćby dlatego że można bliżej przyjrzeć się ptakom :)
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kochani(ne) bardzo dziękuję,że zaglądacie,szkoda,że bez zimowych zdjęć,ale, jak to mówią,z pustego i Salomon nie naleje... ;:185 Chociaż Ania-sweety zimę posiada a przyszła bez dokumentu ;:302
Olu jak poznawałam twój wątek wiele razy doznawałam zawstydzenia.Z powodu nieznajomości ptaków.Mieszkam na wsi i większość powinnam znać ;:131
Wandziu nie ma zimy,więc i ja wykorzystuję to przede wszystkim pieląc zapuszczony ogród.Ale na krótko wychodzę,bo pogoda okropna,boję się przeziębienia.Ty też uważaj ;:196
Margito mimo wysokiej temperatury ja jeszcze wiosny nie czuję.No co ja zrobię, już tak mam,że jak nie stracę ziemi z oczu choćby na krótko,trudno mi wykrzesać entuzjazm na nowy sezon ;:222 Liczę jeszcze na warstewkę śniegu ;:108 miwia trafnie to ujęła,podpisuję się pod tym :D
I chyba Ma-Do też :D Podpierajmy się zdjęciami archiwalnymi póki co.Dzięcioł zahaczał pewnie o nieźle zaopatrzoną stołówkę ;:215
Nie zaglądałam na wątek z powodu awarii komputera.Panu naprawiaczowi zeszło dłużej,niż obiecywał,ale był tak sympatyczny,że nawet nie zdenerwowałam się :wink: Tylko do was mi sie tęskniło ;:196
Mój ci on cz. 3
Awatar użytkownika
Bufo-bufo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2009, o 20:31

Post »

Mirko spokojnie z czasem człowiek może się wszystkiego nauczyć, ja też nie od razu je znałam i musiałam szukać ich w książkach i w internecie. Teraz też mam ptaki za oknem ale i brak możliwości technicznych dokumentowania ich obecności.
Awatar użytkownika
ra_barbara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2010, o 10:51
Kontakt:

Post »

Mirusiu To ja też się ujawnię u Ciebie zimowo rok 2012 widok za oknem z werandy
Obrazek
W moich okolicach teraz prószy sobie śnieżek z deszczykiem, temperatura plusowa niestety ;:131
Abyście tylko potrafili położyć kwiaty pomiędzy smutnymi liśćmi życia! aktualny Co w trawie piszczy-2014-2017
Cz.1. cz.2. cz.3.Dziergam...bo lubię
Awatar użytkownika
mewa
1000p
1000p
Od: 25 paź 2009, o 17:13

Post »

U nas tez pomalutku robi się biało , ale na jak długo? :roll:
Pozdrawiam. Ewa
akl62
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 cze 2011, o 19:53

Post »

ra_barbara, nie wiem kiedy ostatni raz widziałam mrozy na oknie ?
No piękne.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”