Różane impresje 2
-
- 1000p
- Od: 9 mar 2010, o 10:35
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Różane impresje 2
Pięknie kolorystycznie skomponowane rabaty
Biel w ogrodzie robi piorunujące wrażenie. Ja też coraz częściej sięgam po ten kolor. Wprowadza do ogrodu spokój i elegancję.

Pozdrawiam Monika
Zapraszam do mojego ogrodu
Zapraszam do mojego ogrodu
- nena08
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 lut 2012, o 10:06
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Brakuje mi białych róż
Dwie to za mało.
Piękne widoki.
FL

Piękne widoki.
FL

- justi177
- Od: 22 wrz 2011, o 17:42
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
hej
wiesz Monika, jak się ma takie bździdło, nie ogród, to można się pobawić w myślenie o kompozycji do woli.....
biel też widać na ogrodzie, gdy jest już prawie ciemno
Fryderyki moje są po strasznym starcie, myślałam, że je stracę, a to jedne z pierwszych moich róż.....dlatego bardzo się z nich cieszę w tym roku, to róża, o której nie mogę złego słowa powiedzić, Moje F. kochane są, postarały się
specjalna sesja....
na początku były wyjątkowo żółte
teraz sa wyjątkowo wielkie

i rabata, patrząc w drugą stronę....innego dnia...

nenko, koniecznie coś z tym zrób;:oj masz gdzie posadzić, a białe róże często sie z lekka przypalają na słonku, więc, to jest dla Ciebie strzał w dziesiątkę

wiesz Monika, jak się ma takie bździdło, nie ogród, to można się pobawić w myślenie o kompozycji do woli.....

biel też widać na ogrodzie, gdy jest już prawie ciemno

Fryderyki moje są po strasznym starcie, myślałam, że je stracę, a to jedne z pierwszych moich róż.....dlatego bardzo się z nich cieszę w tym roku, to róża, o której nie mogę złego słowa powiedzić, Moje F. kochane są, postarały się

specjalna sesja....
na początku były wyjątkowo żółte

i rabata, patrząc w drugą stronę....innego dnia...

nenko, koniecznie coś z tym zrób;:oj masz gdzie posadzić, a białe róże często sie z lekka przypalają na słonku, więc, to jest dla Ciebie strzał w dziesiątkę

Pozdrawiam
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Justynko
Do czekoladowej kolekcji pasowałaby też pluskwica - http://www.futuregardens.pl/pluskwica-p ... mplex.html , ozdobna z liści i żurawki o czerwonych i czekoladowych liściach.
Dobra byłaby też róża Cinco de Mayo ze swoimi rudobrązowymi kwiatami.
Pięknie kwitną Ci róże a fotka Fryderyka z ostróżką ekstra.

Do czekoladowej kolekcji pasowałaby też pluskwica - http://www.futuregardens.pl/pluskwica-p ... mplex.html , ozdobna z liści i żurawki o czerwonych i czekoladowych liściach.
Dobra byłaby też róża Cinco de Mayo ze swoimi rudobrązowymi kwiatami.
Pięknie kwitną Ci róże a fotka Fryderyka z ostróżką ekstra.

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
U mnie Chopin nadal walczy o życie. Już wygląda o tyle dobrze, że ją widać, ale na kwitnienie jeszcze sobie poczekam. Znalazła się też uznana za straconą róża Casanova
Na razie niezbyt dobrze widoczna ponad ziemią, ale wiem, gdzie patrzeć
Chopin rozczarowuje-zima była jedną z łagodniejszych, a róża tak marnie ją zniosła. Co z tego, że kwiaty ma śliczne, skoro mogę ich nie zobaczyć
Zdjęcia rabat-przepiękne. Zazdroszczę widoków

Zdjęcia rabat-przepiękne. Zazdroszczę widoków

- Jule
- Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Ja mam i Edeny i FL - chociaz ta druga jakos nie zaszczyca mnie obfitym kwitnieniem wredota - miala jeden kwiat ktory sie nie rozwinal wcale, bo ciagle padalo. Teraz troche naprodukowala ale jak zakwitnie to sie zobaczy.
- gajowa
- Od: 11 maja 2011, o 07:34
Justi, przeczytałam właśnie Twoje posty wątku o chorobach róż...chyba mam to samo
; jeśli możesz, to zerknij tam - wstawiłam zdjęcia.

pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
Moje wątki
- Priam
- Przyjaciel Forum
- Od: 18 kwie 2007, o 15:30
Bardzo intensywny ten kolor tawułki. Moje są blado różowe ;)
- justi177
Dzień dobry
bardzo dobry nawet....iście wakacyjny i wycieczkowy
Przemku, witaj
dziękuję za poświęconą mi uwagę i czas
Moje tawułki, to odmiana....'Vision in Red', rośnie na stanowisku stale wilgotnym, w połcieniu, tak, jak lubi najbardziej. W tym roku było i jest wyjatkowo duzo wilgoci, będę zmuszona dzielić
Ewo, bylam, pisałam....
Julek,
A mnie zaszczyca FL kwitnieniem bardzo przeciętnym...ale jej się nie dziwię, nie rosnie na pelnym słońcu, pewnie by tak chciała. U mnie do tej pory robiła za terminatorkę, zimową i po przejsciach ze zmianą miejscowki, trzykrotnym już. Więc ja nie narzekam
Ewa, u mnie tez pewne manewry w odzyskiwaniu utraconych, to, bardzo cieszy. Ciekawe, czy Casanova zakwitnie, czy da radę? Nie wiem, o co chodzi z Fryderykami Ch. U mnie od początku "działają" bez szwanku, szkoda, ze nie jest tak u Ciebie, to naprawdępiękna róża o intensywnie cytrusowym zapachu
Grażynko,
Cinco juz mam, a za pluskwicą się rozejrzę, lubię bardzo tę roslinę...dziękuję Ci za wskazanie tego cuda

Przemku, witaj

Moje tawułki, to odmiana....'Vision in Red', rośnie na stanowisku stale wilgotnym, w połcieniu, tak, jak lubi najbardziej. W tym roku było i jest wyjatkowo duzo wilgoci, będę zmuszona dzielić

Ewo, bylam, pisałam....
Julek,
A mnie zaszczyca FL kwitnieniem bardzo przeciętnym...ale jej się nie dziwię, nie rosnie na pelnym słońcu, pewnie by tak chciała. U mnie do tej pory robiła za terminatorkę, zimową i po przejsciach ze zmianą miejscowki, trzykrotnym już. Więc ja nie narzekam

Ewa, u mnie tez pewne manewry w odzyskiwaniu utraconych, to, bardzo cieszy. Ciekawe, czy Casanova zakwitnie, czy da radę? Nie wiem, o co chodzi z Fryderykami Ch. U mnie od początku "działają" bez szwanku, szkoda, ze nie jest tak u Ciebie, to naprawdępiękna róża o intensywnie cytrusowym zapachu

Grażynko,
Cinco juz mam, a za pluskwicą się rozejrzę, lubię bardzo tę roslinę...dziękuję Ci za wskazanie tego cuda

Pozdrawiam
Justi, dzień dobry w nowym tygodniu
Podziwiam Twoje rabaty różane... Chopiny pokazują całą swoją krasę... mój też pięknie kwitnie - ciekawam, czy osiągnie rozmiar z ubiegłego roku...
Czy też uważasz że Vision in Red to najpiękniejsza tawułka? Moja w każdym razie ulubiona
Pozdrawiam Cię serdecznie,
A

Podziwiam Twoje rabaty różane... Chopiny pokazują całą swoją krasę... mój też pięknie kwitnie - ciekawam, czy osiągnie rozmiar z ubiegłego roku...
Czy też uważasz że Vision in Red to najpiękniejsza tawułka? Moja w każdym razie ulubiona

Pozdrawiam Cię serdecznie,
A
- justi177

Też tak uważam, a jakże

Rabaty różane powoli wchodzą w fazę pierwszego spoczynku

Dzięki za wizytę

Pozdrawiam
- Priam
- Przyjaciel Forum
- Od: 18 kwie 2007, o 15:30
To tym tym lepiej dla Ciebie. Podział tawułki to darmowe rośliny do zagęszczenia ogrodu ;)
- justi177
Przemku,
Tylko, że ja nie mam już jak zagęszczać, a od dwoch sezonów namiętnie rozdaję lub rozwożę swoje rośliny w dobre ręce....swoje tawułki może upchnę przy altanie.....
Tylko, że ja nie mam już jak zagęszczać, a od dwoch sezonów namiętnie rozdaję lub rozwożę swoje rośliny w dobre ręce....swoje tawułki może upchnę przy altanie.....

Pozdrawiam
- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
A u mnie własnie ta tawułka radzi sobie kiepsko. Pozostałe w miarę. Mam chyba za sucho.
- nena08
- Od: 8 lut 2012, o 10:06
Uśmiechnęłabym się do Ciebie o taka tawułkę
, ale u mnie miała by za sucho.
Dziś znów podlewałam cały wieczór, ziemia w niektórych miejscach jak popiół.

Dziś znów podlewałam cały wieczór, ziemia w niektórych miejscach jak popiół.