Ogród Ignis05 cz4

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogród Ignis05 cz4

Post »

Róże pięknie wyglądają :D Moje dzisiaj deszcz podlewa :tan Ogromnie mnie cieszy ta pogoda, może ogród jeszcze się zazieleni.
Historyczne da się znaleźć z dobrą strefą, można je sadzić prawie bez lęku, że przemarzną. Dlatego ich tyle mam :wink: Do kwitnących raz już się przekonałam, że właśnie raz, a dobrze jest dobrze :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2009, o 14:08
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witam wszystkich ;:7

Wybaczcie przerwę ale jakoś ostatnio nie miałam czasu ani weny na pisanie. ;:131
Zaglądałam tylko czasami tu i tam, ale do pisania nie miałam nic sensownego.
Cieszę się , że tu zaglądacie i do tego piszecie miłe rzeczy, za co serdecznie dziękuję.

Jagódko ;:196 Może tak być, że ta Laguna nie lubi miejsca lub klimatu, który ma u mnie, a u Ciebie zachowywałaby się zupełnie poprawnie. Może tak od razu nie ma co jej skreślać. :?:
Alicjo :wink: w tym , co piszesz masz sporo racji, ale tak jest w przypadku, gdy w ogrodzie jeszcze jest sporo miejsca, gdzie można sadzić nowe rośliny. Gorzej już to wygląda, gdy chcesz w konkretnym miejscu posadzić konkretną roślinę i na tym koniec. Wtedy takie niespodzianki bywają dokuczliwe. :uszy
Agnieszko :) sama też kupowałam sporo roślin w marketach i nawet byłam zadowolona. Często lepiej się zadomowiały takie malutkie roślinki, niż dorodne okazy z renomowanych szkółek, które nie wytrzymywały w klimacie mojego ogrodu.
Dziękuję za miłe słowa o ogrodzie. Nie wszystko jest w nim takie ładne , jak na zdjęciach, ale miło mi będzie Ciebie gościć.
Szkoda tylko, że już teraz , po deszczu, niektórym różom kwiatki sklapciały, ale za to zaczynają kwitnąć kolejne.
Aniu - Taro ;:196 też jeszcze Avalonki nie mam, ale dziewczyny kuszą i trzeba będzie coś zorganizować. :lol:
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Asiu ;:196 dziękuję. Jednak , gdyby miały więcej przestrzeni mogłyby się lepiej rozwijać i prezentować.
A tak są trochę poupychane. ;:131
Kasiu ;:196 Tym bardziej cieszą, że nie są tak wrażliwe. Jednak czasami chce się popatrzeć na takie cudeńko, jak np Pashmina. :lol:
Justynko ;:196 zawsze Cię sedecznie zapraszam i tylko kwestia ustalenia daty pozostaje. :lol:
Może z Agnieszką razem ?
Avalonkę jeszcze kiedyś może dostanę, a może znajdzie się jeszcze inna cudowna róża. ;:170
Ewcia :D już tak pięknie nie wyglądają. Deszcz działa na nie zbawczo , ale też i kapciejaąim kwiatki. No, może nie wszystkim, ale taki Richelieu dużo stracił na urodzie. :wink:
:wit
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zdjęcia z ogrodu , jeszcze zanim nastała nam "pora deszczowa" :lol:

Obrazek

Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Te zdjęcia dedykuję sympatycznej parze moich sąsiadów Ewie i Pawłowi , którzy przebywają w dalekiej podróży i właśnie teraz obchodzą okrągłą rocznicę ślubu, z życzeniami dalszych szczęśliwych lat małżeństwa w miłości i zdrowiu.
Ewcia i Pawełku ;:167 ;:167 , to dla Was ta róża i buziaczki ;:196 ;:196

Obrazek

Obrazek Obrazek
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10

Post »

Krysiu, powiedz, ile lat ma Twoja "Muscosa" i czy rzeczywiście tak pięknie pachnie, jak mówią :?: A swoją drogą, jaki piękny wykonałaś gest w stosunku do młodych ludzi. Podziwiam.

;:196 Jagoda
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jagódko :wink: Muscosa rośnie u mnie trzeci sezon a sadziłam ją jesienią 2010 roku. Pachnie obłędnie i właśnie zaczęła kwitnienie. Na pewno znasz zapach rugosy. To tak , jakbyś zebrała wszystkie kwiaty rugosy w jednym .
Może chciałabyś osobiście ją powąchać ? :lol:
Zapraszam. ;:196
izaziem
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2008, o 16:08

Post »

Ksrysiu jak będziesz się pozbywała tego fałszywego Avalona[niby Grahama] to daj znać.. ;:3 zrobimy może jakiś interes :wit Moje z dobrej szkółki a też nie są takie jakich oczekiwałam 8-)
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Interesują mnie pachnące róże, zainteresuję się Muscosą :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iza :) na razie zostawiłam , niech jeszcze rośnie. Zobaczę następne kwiaty i może uda się określić , jaka to dokładnie róża. Jeśli zdecyduję się na zmianę róży , to mogę Ci ją odstąpić.
Ewcia, :wink: tę różę mogę Ci polecić na pewno. Mam ją z Rosarium.

Dzisiaj udało mi się zrobić takie zdjęcie, jak pleszka ( :?: ) karmi swoje pisklę. :heja

Obrazek

Dopóki małe jest w budce jest bezpieczne. Ale boję się o nie, kiedy już z budki wyfrunie.
Mam nadzieję, że moja kicia go nie złapie. Ale do mojego ogrodu przyłażą różne kocury, a do tego sroki wciąż przylatują w pobliże budki w porze śniadania i kolacji. :twisted:

Rozkwitają kolejne różane kwiatki :heja

Obrazek

Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Orpheline to sierotka? :D Tak mi się jakoś kojarzy. Do tej pory ją omijałam, ale kwiat ładny. Pewnie mnie zniechęciło, że tylko raz kwitnie-niepotrzebnie.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewcia , :lol: głowy nie dam. Dostałam ją zamiast zamawianej innej róży od Petrovica.
Po długim dochodzeniu pasuje mi na Orpheline. Mam nadzieję , że to ona. Kwitnie tylko raz.
I kwiat i wzrost mi pasują.
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Piękne te Twoje panny różane. Aż się oczy śmieją na takie widoki. Mam nadzieję, że i Ty się doczekałaś darmowego podlewania.
Gratuluję zdjęcia pleszki. I trzymam kciuki za młode. U mnie też działkowe koty mocno zainteresowane budkami, a raczej ich zawartością :roll:
Awatar użytkownika
justyna_gl
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2011, o 09:38

Post »

Przepiękne różyczki pokazujesz. Pięknie kwitną, jakby te ulewy im w ogóle nie zaszkodziły. Listki piękne, zdrowe ;:138
No i ptaszek ;:167
Jak rozkwitnie więcej kwiatków Avalon - nie Avalon to wklejaj zdjęcia - całego krzaczka też. :)
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”