Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 12

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 12

Post »

Jadziu, dobry wieczór :) Ja też lubię ten zakątek, tyle że teraz przebudowa kaskady i nierozwiązany problem przesiąkania wody, poza przyjemnością obcowania z tym miejscem, tworzy pewien kłopot... Ale, wiosną damy radę jakoś go rozwiązać.
Edytko, kupiłam go będąc na majowym kiermaszu w Nowym Dworze (Kawęczyn), w sąsiadującej z KZD szkółce. To są dość drogie krzewy, chyba zapłaciłam za niego ok. 100zł, ale w naszej okolicy +50%. Wybieram się tam znowu w maju...
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aguś, zdjęcia soczystej zieleni to dawka ogrodowej adrenaliny, tego mi było trzeba :D
Princess cudna!Posadziłam PoW tej jesieni z myślą o tej białej... ale moja serbka inna niż Twoja... wyczytałam, że są dwie: Harknessa i Laxtona (historyczna), którą posadziłam :?
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
Edyta1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 paź 2011, o 00:06

Post »

aguniada pisze: Edytko, kupiłam go będąc na majowym kiermaszu w Nowym Dworze (Kawęczyn), w sąsiadującej z KZD szkółce. To są dość drogie krzewy, chyba zapłaciłam za niego ok. 100zł, ale w naszej okolicy +50%. Wybieram się tam znowu w maju...
Bardzo dziękuję za info ;:196 . Pomyślę, gdzie bym go upchnęła :wink: ...
Pozdrawiam - Edyta
Zapraszam do mojego ogrodu
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Aga :wit
Zaintrygował mnie widok Twojego derenia cousa. Jak to jest, że kwitnie. Czy kupiłaś go z kwiatami :?: Pytam, bo mój gamoń siedzi już szósty rok, urósł w potężne krzaczysko, ale ani razu nie widziałam jego kwiatów, na które, jak głupia, ciągle liczę ;:219 . Czy zasłużył już na czerwoną
kartkę :?:
I śniegu nie ma, tylko zdrętwiałe i sztywne od mrozu paskudztwo ;:145.

Spokojnej nocki - Jagoda
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Znów słońca nie widać, ale chmury nie takie ciężkie, może się rozwieją. Zaczynam z niepokojem czekać, kiedy zima da mi w kość, bo na razie wciąż jest bardzo łagodnie :roll:
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
x-ag-a
---

Post »

Dzień dobry miłym gościom! Chmury wiszą dziś nisko, prószy i znowu zanosi się na senny dzień... ja wstałąm połamana - wszedł mi jakiś ból między karkiem a łopatką i ledwie się poruszam górną częścią ciała... musiałam się skręcić w chińskie S we śnie :roll:

Ewa, zaraz zaraz, ja miałam przeczucie, że ta zima letką nam będzie, zatem może tęgie mrozy w ogóle Ci nie dokuczą?
Jagi, dzieńdoberek :wit Szczerze mówiąc nie pamiętam czy kupiłam swojego derenia kousa już kwitnącego, chociaż najprawdopodobniej tak, bo jego kwiaty rozwijają się w kwietniu/maju przed rozwojem liści... a ja go właśnie w maju kupiłam. W tym roku zakwitł znowu, jak gdyby nigdy nic... One lubią mieć wilgotne podłoże, może Twojemu coś nie pasuje w stanowisku/glebie? Swoją drogą, sześcioletnie krzaczysko obsypane kwiatami wyglądałoby bosko! Napisz coś więcej o warunkach, w których rośnie. Pozdrawiam!
Edytko, docelowo dereń kousa to niemały krzew, ale to przepiękny cukiereczek, zatem życzę powodzenia w poszukiwaniu dla niego miejsca w Twoim ogrodzie.
Robaczku, jak tam, wygrzebałaś się z zasp? :) PoW by Laxton jest faktycznie inna, jeśli dobrze pamiętam z lekkim różowawym nalotem? Swoją kupowałam we Floriall, więc jak zwykle służę pomocą gdybyś się zdecydowała. Miłego!
Awatar użytkownika
marzenaruda
200p
200p
Od: 7 paź 2012, o 11:29

Post »

Witaj Aguniu, przepraszam bardzo,ponieważ nigdy nie wpisywałam się w Twój wątek i tak od razu z pytaniem do Ciebie.
Przeczytałam kiedyś w czyimś wątku jak tłumaczyłaś co zrobić jak aparat wyświetla"pamięć pełna" a wiem ,że tak nie jest.
Niestety nie pamiętam gdzie to było. Czy mogłabyś mi to wytłumaczyć ;:88

Pozdrawiam serdecznie Marzena.
Pozdrawiam Marzena
Awatar użytkownika
variegata
1000p
1000p
Od: 24 sie 2012, o 13:45

Post »

Zimno... dla ogrzania się wchodzę w Twoje wątki i oglądam zdjęcia zieloności-piekności. Działa ;:108 polecam wszystkim.
Od razu cieplej :D

Ale z drugiej strony, jak już leży ciepła kołderka dla roślin, to też i zima mi się podoba ;:333
Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38

Post »

Witaj Aguś,
prószy cudnie za oknem, a Ty bidulo połamana jesteś ;:219
Zdecydowanie wolę taką pogodę niż szaro-bure widoki za oknem.
Co do odwiedzin, to serdecznie zapraszam na moją wioskę, nie koniecznie musimy czekać do wiosny, bo zimą jest tu równie cudnie (oczywiście jak jest śnieg). Miło słyszeć, że Kasia tak wychwala moje miejsce zamieszkania :lol:
Choina ubrana?
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18

Post »

Aguniu ale ta Princess of Wales pasuje do snieznej zimy ;:173 Pamietam jak mnie oczarowła u Ciebie.....sliczne ma te delikane falbanki ...miałam sie na nia skusic ...ale chyba juz mi miejsca braknie :roll:
Rozruszaj to to , moze jakis masazych Ci ktos strzeli w pracy......i smarowanko mascia rozgrzewajaca.... :wink:
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Agnieszko kiedy do Ciebie nie wejdę to piękności pokazujesz. Mnie znów czeka wizyta u okulisty, bo chyba mam coś innego niż zapalenie spojówek i oko czerwone jak u angora
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Agus wlasnie myslalam o srebrze i bialym. D. mnie uswiadomil ze w zeszlym roku nakupowalismy pelno srebrnych bombek, bialych koralkow, kokard i takich tam - tyle ze one leza gdzies w kartonach w gospodarczym :twisted: Ja przekladac kartonow nie dam rady a on ma na razie szlaban na podnoszenie czego kolwiek, tak ze zadowole sie tym co mam pod reka w cudownej skrzyni hihi, cos tam dokupie i bedzie git :wink:
Monikwiaty
1000p
1000p
Od: 27 lis 2011, o 23:59

Post »

Te soczyste kolorki to zaczarowana kraina a trawnik wygląda jak najbardziej puszysty dywan ,tak się zastanawiam co zimą poprawiało mi nastrój kiedy nie znałam Waszych ogrodów ,pozdrawiam:)
Pozdrawiam, Monika.
Wstążeczka
x-ag-a
---

Post »

Ogólne dziękuję za odwiedziny... jestem dziś pies Pluto, więc nie odpowiem, tylko pozdrowię - tylko na tyle wykrzesałam sił...
Czy Wy też jesteście tak padnięci? Niech się to ciśnienie podniesie ;:205
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Wieczorem (koło 15 :evil:) słońce kolorowo zachodziło-wróżba wyższego ciśnienia. Mróz się bierze chyba większy niż przez ostatnie dni-gwiazdy świecą :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”