Dorotko 
...dziękuję ...jest już następny

.
Jatro - Tereniu ...jakie tam arcydzieło ...zwykłe malowanie wełną na jedwabiu ...nie mniej dziękuję - miło ,że Ci się podoba
Tereniu...jak milo ,że nawet na zdrowotnych wczasach myślisz o mnie i dziękuję w swoim i Ewki imieniu za pochwały naszej ostatniej przyjemności , jaką jest filcowanie .
Jadzieńko...a mój syn teraz sobie pluje w brodę , że mógł iść na kucharza , a nie na elektryka . Jak głosi plotka /fama ...najlepsi kucharze , to mężczyźni ...będziesz miała z wnuczka pociechę ...zobaczysz .
I Tobie również zdrówka i sił ...byle do wiosny

.
Aguś / aage ...i bardzo dobrze , że masz sporo pasji - wszak jesteś młoda ...więc rozwijaj je , poszukuj nowych wyzwań ...
Gosieńko...oj , mam z niego pociechę ...ale już najwyższa pora , by się ustatkował i znalazł swoją przystań ...a chłopak na schwał ...ma śliczne błękitne oczy ...jak Jego Tata - Dorotka może potwierdzić ...prawie się w nich zakochała

.
Tez uważam ,że gdy ma się wspólne tematy do rozmów , pasje i zamiłowania , to różnica wieku nie gra żadnej roli .
Panie i Panowie ...oto kolejne moje wypociny ...na bladym turkusowym jedwabiu ...
Przedstawiam ...'' Irysowe marzenie " ...