Oj takszarotka66 pisze:Jolka coraz bardziej kolorowo u Ciebie i to jest to co lubię najbardziej. Kiedy się tak człowiek napoci, nawdycha tego ch.......o kurzu to na takie piękne kolory miło popatrzeć.

No i oczywiście weszłam na Fo ,zobaczyć co u Was.
Iza skula.Moje datury-te wieloletnie zaczynają mnie wkurzać

Chyba je postraszę kompostownikiem jak Kubasia hibiskusa

Ja nie mam miejsca,by wcześniej pędzić swoje datury.W piwnicy je podlewam,jak już wiosna blisko.Ale blade są i wyciągnięte.
Tesiu cieszę się,że trzykrotce spodobało się u Twojego taty

Mnie też się b.podoba to kosmidium(jeśli rzeczywiście tak się nazywa).Myślę,że trzeba je sadzić po kilka sadzonek w kupce.Ja sadziłam pojedynczo a lepiej by wyglądało w kępce.Postaram się zebrać nasiona.Na razie jeszcze nie widać.sylvi pisze:ale piękne!!! kosmidium mi się spodobałoa datura jaka delikatna... zazdroszczę zapachu, mak niezwykły
![]()
Jolu, a co do irgi, to moja się nie rozsiewała, ale tam gdzie gałązka dotknęła ziemi ukorzeniała się tworząc nowy krzaczek ( moja była płożąca, bo są chyba jeszcze wzniesione), po dwóch latach nie mogłam się z nią pozbierać, wychodziła między kwiatami, zupełnie nie tam gdzie chciałam
Ta datura z rocznych,chyba nie pachnie.Te wieloletnie tak.Zapach przyjemny,ale nie w nadmiarze

Aha.To już mam pojęcie o irdze.Widocznie ja mam tą wzniesioną,bo nic się takiego u mnie nie działo,a gałązki ma raczej do góry.
Czyli muszę się szybko pozbyć tej ''prezentowej '' irgi

Karolina__ pisze:Jolu, przeżyłaś nawałnicę???
Karolinko,była u nas wczoraj wieczorkiem burza,z silnym wiatrem.U nas szkód nie było(przewrócone kwiatki i krzaki z pomidorami-nie liczę).
Ale u sąsiadów,co mieszkają dalej-to zerwało kawał dachu z domu

Popadało fajnie.Jak wstałam rano,to nadal padało.Właściwie do teraz pada.
Przerwało nam żniwa

-- 7 sie 2012, o 09:40 --
nika28 witaj u mnie

Ewa 05 ,witaj.Dziękuję,napisałam pw.Zaglądaj czasem

Misiaczko,nie pamiętam,czy mikołajek kłuje

Maja