Siedlisko z sosnami
-
- 500p
- Od: 13 lut 2011, o 14:25
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Siedlisko z sosnami
Marzenko proszę zbieraj nasionka ze wszystkich roślinek, których ja nie mam, będę chętna.
- gajowa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 11 maja 2011, o 07:34
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Marzenko, paczka poszła dziś rano priorytetem, więc na jutro powinnaś ją mieć
Wysłałam Ci głównie kłącza kosaćców bródkowych - tak jak obiecałam - a ponieważ w pudle było jeszcze miejsce, to dołożyłam, co miałam
czyli dwie hosty, barwinek, biały bodziszek, lilak Meyera i milin; te trzy ostatnie już rosły w doniczkach, wyjęłam dziś rano, więc nie powinno być problemów z przyjęciem się.
Dopiero po zaklejeniu paczki przypomniałam sobie, że mogłam Ci jeszcze dołożyć bergenię...którą mam w ilościach hurtowych po prostu...
Mam nadzieję, że wszystko przygarniesz i niech Ci zdrowo rosną!

Wysłałam Ci głównie kłącza kosaćców bródkowych - tak jak obiecałam - a ponieważ w pudle było jeszcze miejsce, to dołożyłam, co miałam

Dopiero po zaklejeniu paczki przypomniałam sobie, że mogłam Ci jeszcze dołożyć bergenię...którą mam w ilościach hurtowych po prostu...

Mam nadzieję, że wszystko przygarniesz i niech Ci zdrowo rosną!

pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
Moje wątki
-
- 500p
- Od: 13 lut 2011, o 14:25
Marzenko pokaż nam roślinki jak dostaniesz i efekty prac w ogrodzie.
Lilak Meyera jest cudny i jak pachnie 

- chatte
- Przyjaciel Forum
- Od: 19 paź 2006, o 08:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Wszystkich kolorów tytoniu jeszcze nie masz, ale z czasem będziesz miała, bo jak mówiłam, on mutuje
Najbardziej podobają mi sie te kolory, które pojawiły się u mnie najpóżniej, tj. fioletowy i bordo 
No i oczywiście biały

No i oczywiście biały

- skorpion811-51
- Od: 21 lis 2009, o 17:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Marzenko relacja słoikowa bardzo dobra i smaczna
ładnie tytoń wygląda
jak Ci się kolory zmutują to będzie ładnie duże łany kwiatów wyglądają rewelacyjnie

jak Ci się kolory zmutują to będzie ładnie duże łany kwiatów wyglądają rewelacyjnie

Rzekła pszczółka do motyla nikt nie widzi więc zapylaj.
MOJE LINKI , Pusta miska -kliknij
SERDECZNIE ZAPRASZAM STASIA
MOJE LINKI , Pusta miska -kliknij
SERDECZNIE ZAPRASZAM STASIA
Ładny ten tytoń, Marzko, i chyba bardzo szybko przyrasta, prawda? Szkoda, że to roślina jednoroczna, bo ja w sianiu jestem noga
Miłego dnia Ci życzę!

Miłego dnia Ci życzę!
- malgocha1960
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Marzenko,tez wysiałam tytoń,ale mój jakiś mizerny strasznie.Nie wiem czy zbierać nasiona czy on sam się wysieje?
Mnie też się podoba ten tytoń i powiem szczerze, że pierwszy raz widzę jak kwitnie
Miłego dnia

Miłego dnia

- Sosenki4
- Od: 8 lut 2012, o 12:58
Na dzień dobry kwiatuszek

Halinko, pisz co mam dla Ciebie zbierać, zaznaczam teraz tytoń, ale co jeszcze? Staram się tak robić, że zdjęcie po rozpakowaniu paczki, a potem na rabacie. Niestety nie podpisuję roślinek która od kogo. Sadzę na rabatach i staram się pamiętać. Teraz np. Iza (Chatte) przyjęła na swoją rabatkę u mnie Lidzię (Slilę). Wcześniej doszły tam roślinki od Joli (April), a i Marysia (Maska) i Ewa (Bina12) znalazła tam swoje miejsce. Muszą się jakoś roślinki od dziewczyn mieścić i polubić
. mam nadzieję, że dziewczyny nie pogniewają się, że tak robię?
Ewo
za kosaćce i inne skarby
. Na pewno je wykorzystam. Na szczęście jutro wolne, to będę sadzić
Edytko, wiem jaki skarb do mnie idzie od Ewy. Miałam lilaka Meyera siać i hodować od nasionka, a tu taka niespodzianka i gotowiec. Niesamowita dziewczyna z Ewy. Zresztą milin też śliczny. Muszę mu solidna podporę wymyśleć, a M będzie musiał zrobić
Iza, wczoraj znalazłam kolejny kolor tytoniu. Skoro tak się podoba, to kolejne zdjęcia proszę

Stasieńko, czyli tytoń sam się wysiewa? Tak czy inaczej będę zbierać z niego nasionka. Chyba wszystkie kolory razem, bo mnie najbardziej taki mix sie podoba. szystkie kolory są w tej samej tonacji , więc nie gryzą się.
Agnieszko, nie mów, że jesteś noga z siania. To nic strasznego, a efekty sama widzisz. Posiałam ten tytoń w czerwcu bez większej wiary w sukces. W piasek, a nie jakąś ziemię ogrodową. Wschody były bardzo gęste. Przepikowałam więc zbyt gęste wschody, a on się przyjął i rośnie dalej. Te popikowane siewki będą później kwitły. Akurat tytoń do siania mogę Ci z czystym sumieniem polecić, np. na rabatę koło murku. Elegancka roślinka.
Małgosiu, ten tytoń też nie wyglądał i mponująco, dopiero przed kwitnięciem ruszył z kopyta. Pachnie zniewalająco. Z daleka go czuć. Rośnie przy domku synka i jak siedzę z nim przy piaskownicy, to upajam się tym zapachem
Edytko, nasionka tytoniu kupił M, chyba mu się nazwa spodobała, bo popala i ciągle rzuca palenie. Posiałam bez przekonania, a on tak zachwyca i do tego pachnie. Teraz M jest rozczarowany tym tytoniem, a ja zachwycona
Halinko, pisz co mam dla Ciebie zbierać, zaznaczam teraz tytoń, ale co jeszcze? Staram się tak robić, że zdjęcie po rozpakowaniu paczki, a potem na rabacie. Niestety nie podpisuję roślinek która od kogo. Sadzę na rabatach i staram się pamiętać. Teraz np. Iza (Chatte) przyjęła na swoją rabatkę u mnie Lidzię (Slilę). Wcześniej doszły tam roślinki od Joli (April), a i Marysia (Maska) i Ewa (Bina12) znalazła tam swoje miejsce. Muszą się jakoś roślinki od dziewczyn mieścić i polubić

Ewo

Edytko, wiem jaki skarb do mnie idzie od Ewy. Miałam lilaka Meyera siać i hodować od nasionka, a tu taka niespodzianka i gotowiec. Niesamowita dziewczyna z Ewy. Zresztą milin też śliczny. Muszę mu solidna podporę wymyśleć, a M będzie musiał zrobić

Iza, wczoraj znalazłam kolejny kolor tytoniu. Skoro tak się podoba, to kolejne zdjęcia proszę
Stasieńko, czyli tytoń sam się wysiewa? Tak czy inaczej będę zbierać z niego nasionka. Chyba wszystkie kolory razem, bo mnie najbardziej taki mix sie podoba. szystkie kolory są w tej samej tonacji , więc nie gryzą się.
Agnieszko, nie mów, że jesteś noga z siania. To nic strasznego, a efekty sama widzisz. Posiałam ten tytoń w czerwcu bez większej wiary w sukces. W piasek, a nie jakąś ziemię ogrodową. Wschody były bardzo gęste. Przepikowałam więc zbyt gęste wschody, a on się przyjął i rośnie dalej. Te popikowane siewki będą później kwitły. Akurat tytoń do siania mogę Ci z czystym sumieniem polecić, np. na rabatę koło murku. Elegancka roślinka.
Małgosiu, ten tytoń też nie wyglądał i mponująco, dopiero przed kwitnięciem ruszył z kopyta. Pachnie zniewalająco. Z daleka go czuć. Rośnie przy domku synka i jak siedzę z nim przy piaskownicy, to upajam się tym zapachem

Edytko, nasionka tytoniu kupił M, chyba mu się nazwa spodobała, bo popala i ciągle rzuca palenie. Posiałam bez przekonania, a on tak zachwyca i do tego pachnie. Teraz M jest rozczarowany tym tytoniem, a ja zachwycona
Bo to pewnie ozdobny ten tytoń
Ja niestety też popalam
U M w rodzinie, skąd pochodzi rośnie normalnego tytoniu masa. Kiedyś spróbowałam takiego papierosa. Po nim nie paliłam cały dzień i myślałam, ze płuca wypluję.

U M w rodzinie, skąd pochodzi rośnie normalnego tytoniu masa. Kiedyś spróbowałam takiego papierosa. Po nim nie paliłam cały dzień i myślałam, ze płuca wypluję.
- Sosenki4
ten tytoń ze zdjęć to ozdobny. Taki normalny to chyba trzeba jakoś suszyć, fermentować i w ogóle cuda z nim odczyniać przed zapaleniem.
Jestem chyba dziwna, bo jak wszyscy w podstawówce uczyli się palić, to ja nie nauczyłam się i mam tak do dziś. Nie umiem palić.
Chyba powinnam być za to wdzięczna tacie, bo jak chciałam spróbować, to tata palił taki szajs, że raz pociągłam i miałam dość. Poza tym nie chciało mi się kombinować, ukrywać, kłamać itp itd z paleniem i nie zaczęłam.
Cena tej beczki rzeczywiście z kosmosu. Znajdziesz pewnie inną tańszą. Może na all próbuj?
Jestem chyba dziwna, bo jak wszyscy w podstawówce uczyli się palić, to ja nie nauczyłam się i mam tak do dziś. Nie umiem palić.
Chyba powinnam być za to wdzięczna tacie, bo jak chciałam spróbować, to tata palił taki szajs, że raz pociągłam i miałam dość. Poza tym nie chciało mi się kombinować, ukrywać, kłamać itp itd z paleniem i nie zaczęłam.
Cena tej beczki rzeczywiście z kosmosu. Znajdziesz pewnie inną tańszą. Może na all próbuj?
A i owszem, Marzenko. Będę próbować i na all i w innych miejscach.
Na pewno coś trafię, bo jak mi się coś ubzdura to nie ma przebacz
Na pewno coś trafię, bo jak mi się coś ubzdura to nie ma przebacz

- Sosenki4
Uparta jesteś, ale czasem tak trzeba i warto postawic na swoim. Będę kibicować poszukiwaniom.
Niecierpek od Joli (april) wyrosły wielkie krzaki i zaraz będą kwitły

dalia

ostanie 3 zdjęcia to ta sama dalia, czyżby się tak zmieniał jej kolor czy to kwestia zdjęć?
dalia fascynation

nasturcja

odętka wirgilijska

Niecierpek od Joli (april) wyrosły wielkie krzaki i zaraz będą kwitły
dalia
dalia fascynation
nasturcja
odętka wirgilijska
- mrinwestor
- Od: 24 mar 2011, o 19:21