Siedlisko z sosnami

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Ewa05
500p
500p
Od: 13 lut 2011, o 14:25
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Siedlisko z sosnami

Post »

Marzenko proszę zbieraj nasionka ze wszystkich roślinek, których ja nie mam, będę chętna.
Pozdrawiam Halina
Moje wiejskie rabatki
Awatar użytkownika
gajowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 maja 2011, o 07:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Marzenko, paczka poszła dziś rano priorytetem, więc na jutro powinnaś ją mieć :D
Wysłałam Ci głównie kłącza kosaćców bródkowych - tak jak obiecałam - a ponieważ w pudle było jeszcze miejsce, to dołożyłam, co miałam :;230 czyli dwie hosty, barwinek, biały bodziszek, lilak Meyera i milin; te trzy ostatnie już rosły w doniczkach, wyjęłam dziś rano, więc nie powinno być problemów z przyjęciem się.
Dopiero po zaklejeniu paczki przypomniałam sobie, że mogłam Ci jeszcze dołożyć bergenię...którą mam w ilościach hurtowych po prostu... :roll:
Mam nadzieję, że wszystko przygarniesz i niech Ci zdrowo rosną! :D
pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
Ewa05
500p
500p
Od: 13 lut 2011, o 14:25

Post »

Marzenko pokaż nam roślinki jak dostaniesz i efekty prac w ogrodzie.
Pozdrawiam Halina
Moje wiejskie rabatki
Awatar użytkownika
Edyś
500p
500p
Od: 28 cze 2008, o 00:07

Post »

Lilak Meyera jest cudny i jak pachnie :lol:
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Wszystkich kolorów tytoniu jeszcze nie masz, ale z czasem będziesz miała, bo jak mówiłam, on mutuje :D Najbardziej podobają mi sie te kolory, które pojawiły się u mnie najpóżniej, tj. fioletowy i bordo :D
No i oczywiście biały ;:108
Awatar użytkownika
skorpion811-51
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lis 2009, o 17:58
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marzenko relacja słoikowa bardzo dobra i smaczna ;:333 ładnie tytoń wygląda
jak Ci się kolory zmutują to będzie ładnie duże łany kwiatów wyglądają rewelacyjnie ;:oj
Rzekła pszczółka do motyla nikt nie widzi więc zapylaj.
MOJE LINKI , Pusta miska -kliknij
SERDECZNIE ZAPRASZAM STASIA
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ładny ten tytoń, Marzko, i chyba bardzo szybko przyrasta, prawda? Szkoda, że to roślina jednoroczna, bo ja w sianiu jestem noga :roll:
Miłego dnia Ci życzę!
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Marzenko,tez wysiałam tytoń,ale mój jakiś mizerny strasznie.Nie wiem czy zbierać nasiona czy on sam się wysieje?
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Edyś
500p
500p

Post »

Mnie też się podoba ten tytoń i powiem szczerze, że pierwszy raz widzę jak kwitnie :oops:
Miłego dnia ;:23 ;:23
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Na dzień dobry kwiatuszek
Obrazek

Halinko, pisz co mam dla Ciebie zbierać, zaznaczam teraz tytoń, ale co jeszcze? Staram się tak robić, że zdjęcie po rozpakowaniu paczki, a potem na rabacie. Niestety nie podpisuję roślinek która od kogo. Sadzę na rabatach i staram się pamiętać. Teraz np. Iza (Chatte) przyjęła na swoją rabatkę u mnie Lidzię (Slilę). Wcześniej doszły tam roślinki od Joli (April), a i Marysia (Maska) i Ewa (Bina12) znalazła tam swoje miejsce. Muszą się jakoś roślinki od dziewczyn mieścić i polubić :wink: . mam nadzieję, że dziewczyny nie pogniewają się, że tak robię?

Ewo
;:196 za kosaćce i inne skarby ;:167 . Na pewno je wykorzystam. Na szczęście jutro wolne, to będę sadzić :tan

Edytko, wiem jaki skarb do mnie idzie od Ewy. Miałam lilaka Meyera siać i hodować od nasionka, a tu taka niespodzianka i gotowiec. Niesamowita dziewczyna z Ewy. Zresztą milin też śliczny. Muszę mu solidna podporę wymyśleć, a M będzie musiał zrobić :wink:

Iza, wczoraj znalazłam kolejny kolor tytoniu. Skoro tak się podoba, to kolejne zdjęcia proszę
ObrazekObrazek Obrazek
Stasieńko, czyli tytoń sam się wysiewa? Tak czy inaczej będę zbierać z niego nasionka. Chyba wszystkie kolory razem, bo mnie najbardziej taki mix sie podoba. szystkie kolory są w tej samej tonacji , więc nie gryzą się.

Agnieszko, nie mów, że jesteś noga z siania. To nic strasznego, a efekty sama widzisz. Posiałam ten tytoń w czerwcu bez większej wiary w sukces. W piasek, a nie jakąś ziemię ogrodową. Wschody były bardzo gęste. Przepikowałam więc zbyt gęste wschody, a on się przyjął i rośnie dalej. Te popikowane siewki będą później kwitły. Akurat tytoń do siania mogę Ci z czystym sumieniem polecić, np. na rabatę koło murku. Elegancka roślinka.

Małgosiu, ten tytoń też nie wyglądał i mponująco, dopiero przed kwitnięciem ruszył z kopyta. Pachnie zniewalająco. Z daleka go czuć. Rośnie przy domku synka i jak siedzę z nim przy piaskownicy, to upajam się tym zapachem :)

Edytko, nasionka tytoniu kupił M, chyba mu się nazwa spodobała, bo popala i ciągle rzuca palenie. Posiałam bez przekonania, a on tak zachwyca i do tego pachnie. Teraz M jest rozczarowany tym tytoniem, a ja zachwycona
Awatar użytkownika
Edyś
500p
500p

Post »

Bo to pewnie ozdobny ten tytoń :D Ja niestety też popalam :(
U M w rodzinie, skąd pochodzi rośnie normalnego tytoniu masa. Kiedyś spróbowałam takiego papierosa. Po nim nie paliłam cały dzień i myślałam, ze płuca wypluję.
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ten tytoń ze zdjęć to ozdobny. Taki normalny to chyba trzeba jakoś suszyć, fermentować i w ogóle cuda z nim odczyniać przed zapaleniem.
Jestem chyba dziwna, bo jak wszyscy w podstawówce uczyli się palić, to ja nie nauczyłam się i mam tak do dziś. Nie umiem palić.
Chyba powinnam być za to wdzięczna tacie, bo jak chciałam spróbować, to tata palił taki szajs, że raz pociągłam i miałam dość. Poza tym nie chciało mi się kombinować, ukrywać, kłamać itp itd z paleniem i nie zaczęłam.
Cena tej beczki rzeczywiście z kosmosu. Znajdziesz pewnie inną tańszą. Może na all próbuj?
Awatar użytkownika
Edyś
500p
500p

Post »

A i owszem, Marzenko. Będę próbować i na all i w innych miejscach.
Na pewno coś trafię, bo jak mi się coś ubzdura to nie ma przebacz 8-)
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Uparta jesteś, ale czasem tak trzeba i warto postawic na swoim. Będę kibicować poszukiwaniom.

Niecierpek od Joli (april) wyrosły wielkie krzaki i zaraz będą kwitły
Obrazek

daliaObrazek Obrazek

ObrazekObrazek
Obrazek ostanie 3 zdjęcia to ta sama dalia, czyżby się tak zmieniał jej kolor czy to kwestia zdjęć?

dalia fascynation
Obrazek

nasturcja
Obrazek

odętka wirgilijska
Obrazek
Awatar użytkownika
mrinwestor
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2011, o 19:21