Ogródek AGNESS cz. 11

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek AGNESS cz. 11

Post »

Wandziu oczywiście , ze od Ciebie ;:196 Jest prześliczny, zakwitł 2 łodygami :tan

Olgo cieszę się bardzo i zapraszam jak najczęściej :D Moje piwonie już niestety przekwitają, właśnie wróciłam z ogródka, większość już ogłowiłam, na kilku krzaczkach zostało już może z 10 kwiatów....

Lidko dziękuję za tyle miłych słów ;:196 Ja bardzo lubię intensywne kolory i kontrastowe połączenia., Chcę, żeby mój ogród był wesoły i dynamiczny :D
Posłonki bardzo mi sie podobają, moje poza białym to jeszcze maluchy, jakoś słabo się rozrastają, ale kwitną bardzo ładnie :D
Z miecznicy będziesz zadowolona, ma śliczne malutkie kwiatuszki a i jak nie kwitnie to fajnie wygląda- taki jeżyk :D

Witaj Zenku :wit
Ja mam sporo krzaczków piwonii majowych, innych niestety niewiele i te co są bardzo e. Sadziłam w roku i niestety większość nie przetrwała zimy....najbardziej mi żal właśnie białej, bo była moją wymarzoną.....będę zaglądała do Ciebie i podziwiała jak kwitnie :D
Awatar użytkownika
IWONA1311
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 mar 2011, o 12:10

Post »

Agnieszko czy ten malutki dzwoneczek Ci zimuje bo ja kupiłam w zimie podobny w kauflandzie i trzymam go w domu właśnie zastanawiałam się czy go nie wysadzic do ogródka. Piwonie juz u Ciebie przekwitaja a u mnie dopiero zaczynają kwitnąć, przekwitła jedna ale to taka najwcześniejsza.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iwonko u mnie same takie najwcześniejsze, majówki. Te późniejsze niestety w większości zmarzły :?
Dzwoneczek pięknie zimuje :D Ja bym zaryzykowała i wysadziła do ogródka :D
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Agness, pięknie wygląda zestawienie liliowców z chabrami ogrodowymi - niesamowita gra kontrastów, piękna kompozycja ;:180
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Dziękuję za tak piękne zdjęcia piwonii na dobranoc, Aguś - jestem w niebie ;:167
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Aga,czy zdjęcie tej piwonii oddaje jej faktyczny kolor?
Wrócę do irysów,nie potrafię zapałac miłością do nich i albo z nich zrezygnuję albo przesadzę w jakieś miejsce mniej eksponowane.Zdecydowanie wolę hortensje ,bo kwitną 3-4 miesiące ,a nie ledwie tydzień czy dwa jak irysy.
Awatar użytkownika
patkaza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 cze 2010, o 23:13

Post »

od piwonii aż mi zapachniało :wit
Opowieść o moim miejscu...cdnn
"Opowieści są jak ludzie z upływem czasu stają się coraz lepsze"pozdrawiam Aga
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kasiu, miło mi, ze podoba Ci się, to jedna z moich ulubionych kompozycji :D

Aguś , jak zawsze przemiła ;:196 Dziś piwonie to już tylko wspomnienie, pod zielonymi krzaczkami leżą bordowe dywany z płatków....

Małgosiu , tak, to bordowe piwonie majowe, już niestety przekwitły....
Co do irysków to zgadzam się , ze kwitną zbyt krótko....chociaż powiem szczerze, że w tym roku bardzo mnie uradowały, kwitną i kwitną, już naprawdę długo, ale to przez ten chłód jaki przyszedł.
Małgoś ja je sadzę pomiędzy innymi bylinami i krzewami, wiec ciągle coś kwitnie, jedne rośliny zastępują drugie i nie ma kolorystycznej pustki. Problemem jest, gdy jest jednorodna rabata irysowa, wtedy jak przekwitną, to jest smutno.....u mnie one przekwitają, to zakwitają róże, dzwoneczki, lilie, floksy i wtedy one są pięknym zielony tłem :D

Aguś piwonie niestety już dziś przekwitły, aż szkoda....poszło to błyskawicznie....nawet nie zdążyłam zrobić zdjęcia całego piwoniowego szpaleru :?
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Właśnie zrobiłam błąd,że jak robiłam w ubiegłym roku stronę od lasku przesadziłam wszystkie irysy w jedno miejsce.Muszę coś pomysleć,tylko,że po przesadzeniu one znowu rok wypadną z kwitnienia pewnie?
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Małgosiu ja myślę, że nawet jeśli w przyszłym roku słabiej zakwitną, to warto je poprzesadzać......Jeśli wkomponujesz je w inne bylinki i krzewy, to będziesz zadowolona , bo będą Ci naprzemiennie z innymi kwitły. A to takie piękne kwiaty, ze szkoda z nich zrezygnować....Ja kiedyś je pooddawałam, bo mi się znudziły......ale szybko tego żałowałam i od nowa nasadzałam :roll: :lol: Teraz bardzo się cieszę, że je mam , kwitną mi akurat w czasie, kiedy na tej rabacie nic innego nie kwitnie, a jak skończą, to inne bylinki już czekają w kolejce w pąkach :D

Widoczki :wit

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
izabella1004
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 kwie 2008, o 08:57

Post »

Agnes czy podlewasz trawnik bo taki piekny zielony ? Moj wyschniety :evil:
Pozdrawiam Izabella

Ogród Izabelli
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Izuś tak, jak podlewam rabaty, to ustawiam spryskiwacz, który podlewa wszystko wokół.....
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03

Post »

Dla takich widoczków warto żyć ...kolorowo , soczyście zielono , więc pełnia szczęścia .

A co Ci rośnie przy tych kratach , na siatce rozpostartych ...powojniki ?

Pięknie pachnie ten żółty liliowiec , prawda ?
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jagódko ten liliowiec pachnie bardzo delikatnie, ale mam taki cytrynowy, który pachnie zabójczo, aż trudno koło niego przejść obojętnie :D Właśnie też teraz kwitnie ....obok huśtawki 8-) :lol:
Na drewnianych pergolkach rosną po środku róże, a po bokach powojniki. Niestety i jedne i drugie bardzo źle przetrwały zimę, więc musi minąć trochę czasu, aż kratki się zazielenią :?
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03

Post »

Dziękuję za info Aguś...i moje róże diabli wzięli , a najbardziej mi żal tych ponad czterdziestoletnich , były takie piękne ;:145 . I nic to , że tylko dwie ...ale za to jakie to były róże ... ;:224 . Pozostałe ledwo zipią , opuszczając się powoli , a czy zakwitną i czy to nie dziczki będą ? - czas pokaże .
Powojniki ...ech ...Multi Blue ma pąki , Kiri Te Kanawa wyzionął ducha , Asao ma same liście , podobnie i Proteus , reszta dopiero się zbiera i zebrać nie może ;:185 .
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”