Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 5

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 5

Post »

Kasiu, dzięki - fajnie, że Ci się te moje już donice podobają... One raczej nie będą stały wszystkie w jednej grupie - muszę pomysleć jak je skomponować z resztą. W tamtym sklepie wybór mają naprawdę duży, nie zwracałam akurat uwagi na brązy, ale na pewno są.
Ewa, bardzo mi miło, jeśli czymś mogę zainspirować :oops: Co do donic ceramicznych vs drewniane - ja idę w mieszanie obu stylów, zobaczymy czy jakoś uda się to ze smakiem zestawić... Mnie się jeszcze strasznie podobają te donice, widziałam je na żywo na placu = niektóre misy są ogromne, ładniejsze, bo mniej pomarańczowe, no przepiękne po prostu...
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2010, o 19:18
Kontakt:

Post »

Ja też mam sporo drewnianych, będę je renowować w tym roku, i też mieszanka u mnie powstaje :)
Awatar użytkownika
Ewa_tuli
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2012, o 22:03
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Też ładne (podglądam co piszecie) :wink:
Awatar użytkownika
Sure
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lip 2010, o 21:03

Post »

Trejaż i skrzynia bardzo dobrze się wpasowały w otocznie, a nowe donice u Ciebie wyglądają lepiej, niż na stronie sklepu. A ja nadal nie mam żadnych donic, ani pomysłu na nie. Pewnie skończy się tym, że odłożę zakup na kolejny sezon.. ;)
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Agus, donice calkiem, calkiem - wiesz nawet nie wiem czy nie bardziej bajerancko wygladaja niz te kwadratowe. Te kwadratowe, to takie tradycyjne, zawsze takie byly i pelno takich jest a takie walce, to calkiem co innego.
Ja bym je jednak w kupie potawila ;:108 Tak jak teraz stoja, z tylu hortensje a w dolnych partiach cos zwisajacego, tak-tak.... no ale na takie postawienie sporo miejsca trzeba, bo to trzeba byloby im wiecej miejsca zaproponowac.
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2010, o 19:18
Kontakt:

Post »

To prawda, walce są efektowne, Julka ma rację ja bym trzy postawiła obok siebie... :lol:
x-ag-a
---

Post »

Kasiu, Jule, Ewa, Su - myślałam o tym, by koło siebie postawić trzy donice (w układzie roślin jakie nakreśliła Jule) a czwartą (poza rabatem dostałam ją w gratisie!) niżej na schodach... Zobaczymy jak to wyjdzie.

U mnie właśnie sypie grad przy zacinającym ogromnym wietrze... Jest paskudnie, ale to chyba wiosna się przebija...

edit: przejaśnia się :)
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

Majeczko, dzięki za słowa uznania! Róże zamierzałam puścić po wszystkich trzech słupach - dzięki temu wszystkie powinny się spotkać górą, za jakiś czas... Na zdjęciu widać kosodrzewiny mugo pumilio.
Maju, też mi się wydaje, że trejaż udało się wpasować w naturalny dla tego miejsca sposób... Tak czy inaczej, miejsca dla róż będę potrzebować, więc na pewno wykopię zioła i przetrzebię krzewy. Oj, napracowałam się, czuję to w plecach.

:wit Aga, ja jeszcze w tym temacie. Pomysł, żeby róże pięły sie po wszystkich słupach bardzo mi się podoba. Jeszcze powojniki pamiętam, one maja również rosnąć w przy trejażu.
Czeka cię dużo pracy, wykopywanie krzewów, a pewnie przekopywanie to ciężka praca.
Będę się przyglądać jak ustawisz donice. Ciekawe rozwiązanie przyjęłaś z łączeniem donic drewnianych i kamiennych. :tan :tan
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18

Post »

piękne te donice Aga a przed Tobą huk miłej pracy :heja teraz tylko pogada niech się wyklaruje i nikt nas z ogrodu nie wyciagnie ;:108
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

Aga, tylko się nie przeforsuj, nie możesz sobie na to pozwolić mając tyle do zrobienia. ;:196
Piękne słonko wyszło. ;:3 Nie wiedziałam, że grad padał.
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 lis 2010, o 20:56

Post »

Aga , To jest właśnie to, szare donice ;:108 ;:108 Nie takie , które odwracają uwagę od tego co w nich rośnie. Szare myszki , które nie rzucają się w oczy. Pomarańczowe choć także kolorem wyróżniają się w tle , w niektórych aranżacjach mogą być efektowne. ;:108
x-ag-a
---

Post »

Majeczko, czeka mnie dużo pracy, dlatego też szkoda mi tracić czas gdy wyszlo słońce... Może coś dzisiaj zdziałam z prac porządkowych, powycinam trochę suchych gałęzi... Tak się zastanawiam, czy można kupić keramzyt (bo chyba on najlepszy jest jako drenaż?) w dużych workach... Będę potrzebowała go dużo, żeby wypełnić dno trzech ogromniastych skrzyń. Muszę zbadać temat.
Cieszę się, że spodobały Ci się moje donice! Te, które kupiłam wczoraj, staną przy wejściu do domu... Na tarasie poza skrzyniami mam donice w stylu bardziej śródziemnomorskim.
Keetee, czaruj tę pogodę :) Ponoć w czwartek ma być 14 stopni... Wezmę chyba urlop na piątek...
OK, skończy się Maja i śmigam na zewnątrz :)
Tadziu, super, że donice przypadły Ci do gustu! Ja bardzo lubię szaraki ;) Mam plan nasadzeń i wydaje mi się, że w całości, jak rośliny się rozrosną, będzie to ciekawie wyglądało a wejście nieco się uatrakcyjni :)
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Aguś w następną sobotę,niedzielę do 20 stopni ciepła,przed chwilą mówili w tvn 24,to bedzie się działo, wszystkie nasze zady w gorzę będą. :tan
x-ag-a
---

Post »

O kurczaki, ale mnie wszystko boli! Wróciłam właśnie z pierwszej partii dzisiejszych prac w ogrodzie... Cały wór kolejnych wyciętych badylków, liści i innych...
Wiatr hula okropnie, ale słońce przyświeca i aż miło wyjść... Czapka koniecznie! :)
Czekam aż M. się zdecyduje wyjść ze mną, a ja w tym czasie walnę sobie kawę...

Gosiu, to świetna wiadomość z tym ciepełkiem! :) :) :) Ww takim razie chyba za tydzień możemy kopczyki usuwać ;)
x-S-l
---
Od: 2 sie 2011, o 15:43

Post »

oj jak faktycznie bedzie tak ciepło to też będę mogla iść już na działkę by zacząć przygotowywać rabatkę pod róże......dziś chciałam sobie choć na chwilkę iść ale wczoraj cały dzień lało i jeszcze rano też.....dopiero od 3 godzin słońce świeci i mocno grzeje ;:3

donice Aguś bomba! pieknie bedą wyglądały w nich kwiaty.....a chyba nie doczytałam albo jestem ślepa....co bedziesz w nich sadzić? :oops: ;:196
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”