No to jestem ogrodnikiem

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
edi13
1000p
1000p
Od: 14 maja 2007, o 13:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: No to jestem ogrodnikiem

Post »

Z OKAZJI ZBLIŻAJĄCYCH SIĘ ŚWIĄT WIELKANOCNYCH ŻYCZĘ WSZYSTKIM MOIM GOŚCIOM ZDROWIA, RADOŚCI, SMACZNEGO

JAJKA, WIOSENNEGO OPTYMIZMU, ORAZ RODZINNEJ ATMOSFERY PRZY ŚWIĄTECZNYM STOLE

I SPECJALNIE DLA WAS MOJA BABKA WIELKANOCNA
:wit

Obrazek
Pozdrawiam Serdecznie i zapraszam do mnie
Edyta
No to jestem ogrodnikiem
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Edytko po wielkanocnym ucztowaniu :wit
Powiedz jak kotecek?
Awatar użytkownika
edi13
1000p
1000p

Post »

Biesiadowania koniec i całe szczęście dziś jogurt i woda :;230 nie wiem kto zje Beze pavlova została większa połowa ja pasuje choć pyszna niesamowicie ;:124

dorcia7,magenta,Annes 77 dziękuję za życzenia ;:cm

julianna oj tam nie zauważyłam :)

Lulka koteczek lepiej śmiga , płacze za jedzeniem dosłownie płacze ma dostawać dziennie 60g dziennie , dzielę mu na trzy części bo mnie ta beksa wykończy . Ma sporo piasku w nerkach więc terapia długotrwała , konieczna zmiana karmy a mam zapas 10 kg ;:223 niedawno kupiłam ale co zrobić trudno Sunia nie pogardzi i tak im prewnie podbiera ;:218

Normalnie nie wierzę zobaczcie poniżej fotki zrobione 10 kwietnia zeszłego roku ,

Obrazek

Obrazek

ta zima zasiedziałam się na całego a 10 kwietnia tego roku to moje tulipki może ledwo podskoczą a gdzie takie kwiaty ;:202
Edyta
No to jestem ogrodnikiem
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38

Post »

hihi w tym roku jak nic w Boże Narodzenie będziemy mieli tulipanki w ogródku :;230, a bombki do koszyczków wilkanocnych będziemy wkładać ;:306
Awatar użytkownika
Francesca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:16

Post »

Ja myślę, ze jak buchnie wiosna to tak na całego, przecież Słońce robi swoje, dzień coraz dłuższy, tylko trzeba jeszcze ociupinkę poczekać... ;:219
Pozdrawiam - Agata :)
Mój ogród na mazowieckich piaskach część 1, część 2 - aktualna
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Edytko ja też wspominam fotki z zeszłego roku w tym okresie,18 marca było cieplutko,miałam już bratki i prymulki na balkonie,clemki przyjechały ....a potem w kwietniu przyszły zimne dni...mam nadzieję,że to ostatnie podrygi ;:224
Awatar użytkownika
julianna
1000p
1000p
Od: 21 gru 2011, o 21:22

Post »

Wszyscy mamy nadzieję,ze to ostatnie podrygi zimy, potem rzeczywiście wiosna wybuchnie na całego. U mnie słoneczko mocno świeci, topi śnieg, z dachów kapie.
Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga długiego czasu. Czas i tak upłynie.

H. Jackson Brown
Awatar użytkownika
KLEO1
1000p
1000p
Od: 12 paź 2011, o 08:36

Post »

U mnie dziś słonko nieśmiało próbowało przedrzeć chmury, ale słabo mu to wychodziło, no ale 5 na plusie było. Śnieg powoli topnieje, ale trochę dosypuje znowu, no i tym sposobem nie wiem kiedy on wreszcie się stopi. Obejrzałam wszystkie moje róże, bardzo dobrze, że je pookrywałam, bo tam gdzie nie były okryte pędy są poprzemarzane. A tak strat różanych chyba po tej zimie nie będzie. Boje sie tylko o magnolię gwiaździstą, pąki tak wyglądają jakby przemarzły. A tam gdzie śnieg trochę stopniał widzę narcyzy, tylipany i hiacynty - mają się bardzo dobrze. Moje 500 szafirków też powoli wychodzi.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
edi13
1000p
1000p

Post »

Zima za oknem a mi po głowie chodzą kolejne zakupy Czy ktoś ma może Clematisa Słowianka

http://e-clematis.com/userdata/gfx/902b ... 137dd2.jpg
Zamówiłam 5 zwykłych drabinek z pręta stalowego i szukam jeszcze Clemka , który kwitnie już od dołu aby zasłonił by dół aby uzyskać taki efekt

Obrazek
Edyta
No to jestem ogrodnikiem
Awatar użytkownika
julianna
1000p
1000p

Post »

Edytko, a gdzie Ty takie drabinki zamówiłaś?Zainteresowana jestem , bo dzięki Twojemu wątkowi kupiłam swoje pierwsze clemki. Mój zakup:Sir. Trevor Lawrence,Ville de Lyon, Arabella,Beautifull Bride PBL, Jerzy Popiełuszko, Princess Diana, Królowa Jadwiga,Kardynał Wyszyński. Co o nich sądzisz? Które mogą rosnąć obok siebie?Dużo pytań, ale ja jestem nowicjuszka. W miarę możliwości proszę o radę. :wit
Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga długiego czasu. Czas i tak upłynie.

H. Jackson Brown
Awatar użytkownika
edi13
1000p
1000p

Post »

julianna drabinki zamawiam u zaprzyjaźnionego pana co robi ogrodzenia ale podeśle CI linka gdzie mają również dużo metaloplastyki do ogrodu

Co do Clemków ;:168 miło mi , że moje clematiski Ci się podobają :tan

Sir. Trevor Lawrence i Princess Diana są bardzo podobne do siebie i bardzo ekspansyne bylinowe pnącze . U mnie Sir. Trevor Lawrence zdominował trzy inne clematisy musiałam go przesadzić. Fakt , że długo i obficie kwitnie ;:215 posadź osobno

Ville de Lyon piękny kształt kwiatów i kolor

Arabella nie mam

Beautifull Bride PBL teraz zamówiłam

Jerzy Popiełuszko bardzo niziutki , pierwsze kwiaty wielkie kolejne mniejsze jest na fotce powyżej na dzwonku nadaje się w nogi do wyższego np do Ville de Lyon ten jest późny i wysoki. Popiełuszko wczesny ale powtarza kwitnienie w sierpniu .

Królowa Jadwiga,Kardynał Wyszyński nie mam ale taż możesz posadzić razem Jadwiga wczesna , Wyszyński późny.

Ja z reguły sadzę po dwie sztuki a nawet po trzy . Przy dzwonku rosną aż 4 szt w tym roku okaże sie jaki zrobiłam miszmasz ;:306
Edyta
No to jestem ogrodnikiem
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ale fajne podpory, muszę sprawdzić czy z wikliny mi coś podobnego wyjdzie :wit
Awatar użytkownika
julianna
1000p
1000p

Post »

Edytko za linka pięknie dziękuję.Zapisałam sobie Twoje sugestie , jak przyjdą zamówione clemki będę miała zapiski pod ręką.
Cieszę się, że trafiłam do Twojego wątku i tutaj na Forum, gdzie można znaleźć pomoc i radę od bardziej doświadczonych osób. ;:196

H. Jackson Brown
Awatar użytkownika
abcd
1000p
1000p
Od: 15 kwie 2010, o 11:12
Kontakt:

Post »

Edytko też dostałam podpórkę (taką jak Twoja ) ;:138 będzie dobra do powojnika bylinowego ? Tulipanki śliczne , chyba w tym roku też w końcu się takich doczekamy .
Zapraszam do mojego ogródka
Azyl Elki
Azyl Elki cz. 2
Awatar użytkownika
KLEO1
1000p
1000p
Od: 12 paź 2011, o 08:36

Post »

Edi - mówi Ci coś clematis Viennetta? Właśnie takiego nabyłam, na zdjęciach kwiaty wyglądają super, ale zastanawiam się jakiej są wielkości. Mam dla niego miejsce obok takiego z małymi kwiatami, dobrze by wyglądał gdyby miał kwiaty duże. Lubię takie połączenia, clematis z małymi dzwonkowatymi kwiatami i drugi z dyżymi płaskimi. U mnie w ogrodzie wypatrzyłam pierwsze pączki na clemkach, nareszcie coś ruszyło.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”