Majkowy zielony dom i ... Souveniry cz.4

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Deirde
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 cze 2007, o 10:41
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Majkowy zielony dom i ... Souveniry cz.4

Post »

Majka - całkiem możliwe że to wypuszcza podkładka - czyli są szczepione na caninie.
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ja jestem tylko ciekawa - ile czasu zajmie Ci wkopanie tego wszystkiego :wink:
MaGorzatka
Konto usunięte na prośbę.
Od: 20 sty 2011, o 17:43

Post »

"Stylisko", to jak nie było pośpiechu, bo przecież to aż 3 sylaby! :;230
Awatar użytkownika
Alionuszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 cze 2009, o 23:21

Post »

Majka niezłe korzeniska mają Twoje nowe róże ,a i góra zielonych pędów ...wróży dobre przyjęcie się sadzonek... :uszy Sporo róż do wkopania,ale jaka radość później ...,gdy zakwitną... :D
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Ja poszłam się rekolekcjonizować a tu tylu gości. ;:7
Aguniu mam nadzieję że fizycznie wytrzymam, muszę wytrzymać bo nikt tego za mnie nie zrobi. Dlatego postanowiłam sadzić róże do donic a potem w sezonie jak czasu będzie więcej przygotowywać miejsca i sadzić już docelowo. Jednym słowem naszykowałam sobie zajęcie na cały sezon. :;230
Gosia szczepiona na caninie i co z tego wynika bo szczerze się przyznaję że mimo że tyle tego naczytałam się niewiele do mnie dotarło. Wiem tyle tylko że może wybijać od podkładki i trzeba tego pilnować. Jak będą miały różne liście to łatwo to wychwycić, gorzej jak będą podobne. Jakie jeszcze muszę znać właściwości róż szczepionych na caninie?
Julabędę się bawić z tym cały sezon. :;230
Małgosia czyli jak się uwijało to było daj mi ten styl. :;230
Nela robotę mam zapewnioną do jesieni, żeby tylko chciały pokazać choć po jednym kwiatku, zwłaszcza te kwitnące tylko raz. :uszy
Awatar użytkownika
jola1010
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2007, o 18:39

Post »

...no i gdzieś już dzisiaj wspomniałam , że sama nie mam róż ale lubię je podziwiać u innych, a widzę że będzie co oglądać ;:108

Pozdrawiam Jola.
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Maju, nie tylko korzonki piekne, ale i same krzaczki pieknie rozrośnięte. Nie to co u nas po 2,3 gałązki. Tylko Leonarda dostałam takiego jak Twoje.
Gosia cos zaczęła pisać, że te ciemne gałązki to objaw choroby i że można ją wyleczyć, ale jak?
U mnie różom, które są już 2, czy 3 sezon zaczynają zamierać pędy. Czym to może być spowodowane?
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Climbing trochę marnowata, ale sezon w donicy może ją wzmocnić. Z drugiej strony po wycięciu czarnego powinna odbić bez problemu.
Zamówiłam połowę tego, co Ty, a M, nie wiem czemu, robi dziwne miny :roll:
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Deirde
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 cze 2007, o 10:41

Post »

Gosia - czasem zamieranie pędów może być też spowodowane przemarznięciem po zimie. Przytnij do żywego drewna i posmaruj maścią ogrodniczą z dodatkiem środków przeciwgrzybowych.
Majka - tak prawdę powiedziawszy niewiele może w tego wynikać oprócz tego że róża może słabiej rosnąć i wybijać nowe pędy z podkładki. Zobaczysz jak będzie się zachowywać w trakcie sezonu.
Awatar użytkownika
Aszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 wrz 2008, o 15:37

Post »

49 róż do posadzenia :shock: no to masz co robić.Okazuje sie ,że najłatwiej jest robić zamówienie.Idzie szybko kilka,kilkanaście kliknięć na "tak" a potem te kliknięcia trzeba wsadzić.Potem ta miła część "wąchać i podziwiać".
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jolu zapraszam na oglądanie, mam nadzieję że będzie co oglądać. ;:7

Gosiu piszesz u nas są słabe czyli gdzie, może w R. ja na razie nie zamawiałam ale podobno jesienią dość ładne mieli.
Te czarne pędy to objaw zamierania. Gosia pisła żeby uciąć te czarne aż do zielonego i posmarować maścią przeciwgrzybową ogrodniczą lub o nazwie Funaben Eko. W instrukcji pisze jak nanosić bo to trzeba dość daleko nasmarować pęd. Ja sobie kupiłam maść ogrodniczą o nazwie Eko-Derma. Szperam i znalazłam maść o nazwie Funaben Plus 03 PS która zawiera środek przeciwgrzybiczy i może jeszcze takiej maści poszukam.
Te zamierające pędy to może być właśnie ta choroba zamierania pędów. :roll:

Ewuś mój nawet nie wie ile ja zamówiłam, jakby wiedział to chyba uznałby mnie za wariatkę. W sezonie pewnie się zorientuje, na razie jakoś już dziwnie patrzy a przyszła jedna paczka dopiero. :roll:
Mam nadzieję że wszystkie ładnie przyjmą się i będą rosły. :uszy

Widzę że już Gosia odpowiedziała Gosi o czarnych pędach, nim ja to wszystko wystukałam.
Słabiej może rosnąć, taki kolos to może być troszkę niższa, ale od razu pomyślałam sobie że spróbuję ją ukorzenić i zobaczyć jak będzie rosła na własnych korzeniach. A może oni tam mają wszystkie róże na caninie, tzn u Schmida?

Olu to klikanie bardzo łatwo przychodzi :;230 teraz będzie ta trudniejsza część zadomowiania róż w ogrodzie. Ale nic to, jakoś musi to się odbyć. :roll:
Awatar użytkownika
Aszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Majka,ja też nigdy się nie chwaliłam ile zamówiłam.Fajnie jest jak paczka przychodzi jak jestem sama w domu a jak mąż odbiera to ja zawsze komentuję " no popatrz tak dawno zamówiłam,że zupełnie o tym zapomniałam" :D ale muszę oddać mojemu M.sprawiedliwość-jeżeli marudzi to tylko w trosce o mnie ,że nie dam rady obrobić.I tak to się kręci
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Olu tak w szczególe to nigdy tak nie powiedział ale marudzi że znowu coś tam dłubię w ziemi zamiast usiąść. A ja nie potrafię siedzieć spokojnie jak mi się otoczenie nie podoba. ;:108
Awatar użytkownika
Aszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No właśnie-to ich marudzenie nie jest marudzeniem dla samego marudzenia ale z miłej troski o nas ;:167
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Olu pewnie masz rację, choć do końca nie jestem o tym przekonana. Obydwoje nie potrafimy usiedzieć i ciągle coś musimy dłubać. :lol:

Przed chwilą dostałam maila że kolejne róże mogą przyjść, RozaĆwik będzie wysyłać, dobrze że tylko 4 takie maleńkie. :uszy
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”