Różany ogród Moniki
- Deirde
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 cze 2007, o 10:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Różany ogród Moniki
No niestety Krysiu - kilka osób ma Myriam i potwierdzi to że choruje ale wszyscy mają ją dla zapachu.
Moni - Artemis jest cudny - szkoda że ma tak małe kwiatki ale ta ilość pąków jest naprawdę wspaniała. Pewnie nie dałby rady przy większych kwiatach.
Moni - Artemis jest cudny - szkoda że ma tak małe kwiatki ale ta ilość pąków jest naprawdę wspaniała. Pewnie nie dałby rady przy większych kwiatach.
- Aszka
- Od: 16 wrz 2008, o 15:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Artemis-lubię jak na jednym pędzie jest tyle pąków.Granny
Tez notuję co dokupić z tych sprawdzonych

- Alania
- Od: 17 lip 2008, o 21:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Tak, spodziewałam się większych kwiatów Artemisa, ale są tak ładne, kształtne, że na razie mi to nie przeszkadza, że małe. Ciekawe jak się będzie sprawował z kwitnieniem za 2-3 lata. Na razie zapowiada się pięknieDeirde pisze:No niestety Krysiu - kilka osób ma Myriam i potwierdzi to że choruje ale wszyscy mają ją dla zapachu.

-- Pt 13 lip 2012 09:34 --
Notuj, notuj, _oleander_Aszka pisze:Artemis-lubię jak na jednym pędzie jest tyle pąków.Granny![]()

- Karo
- -Administrator Forum-.
- Od: 16 sie 2006, o 14:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Trudno mi prowadzić dyskusję o Myriam w wątku Moniki ale skoro jesteś nią Moniu zainteresowana to pewnie mi wybzczysz.
Otóż przewertowałam forum i nie spotkałam opini ,że Myriam jest róża chorującą i tylko dla zapachu wart ją mieć,choc jest to jej atut.
Poza Twoimi doświadczeniami Gosiu
Np Ania pisze

Zastanawia mnie jeszcze kolor kwiatów jaki pokazuje Ania na swoich zdjęciach ...
u mnie jest to zawsze pastelowo - perłowy jaśniutki róż jak pokazują w większości jej posiadacze na HMF
Generalnie - nadal jestem przekonana o wyjątkowości tego różanego krzewu.
Otóż przewertowałam forum i nie spotkałam opini ,że Myriam jest róża chorującą i tylko dla zapachu wart ją mieć,choc jest to jej atut.
Poza Twoimi doświadczeniami Gosiu

Np Ania pisze
Gosiu, moja Myriam też różnie się wybarwia.
Radzi sobie bardzo dobrze, zarówno z mrozem jak i z chorobami.
Może to kwestia miejsca?
Jeszcze taka wysoka nie jest, ma gdzieś ok. metra wysokości. Jest wąska, szczupła i prosta.
Jedyny negatywny wpis jaki trafiłam dotyczył robala, który zeżąrł pąk... u Danusi ... ale uznaję ten atak robala za przypadek... Myriam mogę polecić, nie rośnie za szybko, ale nie choruje w zasadzie a jak rozkwitnie..

Zastanawia mnie jeszcze kolor kwiatów jaki pokazuje Ania na swoich zdjęciach ...
u mnie jest to zawsze pastelowo - perłowy jaśniutki róż jak pokazują w większości jej posiadacze na HMF
Generalnie - nadal jestem przekonana o wyjątkowości tego różanego krzewu.

- robaczek_Poznan
- Od: 30 sty 2012, o 23:42
Monia, dzisiaj chwycilas mnie za serce - pokazałas wszystkie ślicznoty
Artemis i Mini Eden mam i uwielbiam, a Wedgewood Rose
Biedermeier i Amelie R. pragnę i podziwiam 
Czy są do zdobycia w Polsce? Cudowne foty, kompozycja z liliami rownież fantastyczna

Czy są do zdobycia w Polsce? Cudowne foty, kompozycja z liliami rownież fantastyczna

- Alania
Jeszcze pokażę kilka liliwców, które z każdym dniem szaleją nowymi kwiatami i zmykam popracować w ogrodzie - trzeba wykorzystać chłodniejszy dzień, bo wtedy przyjemniej machać łopatą

JAKIE CUUUUDNE LILIOWCE!!!! Zwłaszcza ten żółty. Uwielbiam ich kwiaty, zwłaszcza kiedy rosną w większych kępkach. Moje niestety jeszcze są dość małe.
- sweety
- Od: 20 mar 2012, o 09:37
Masz przepiękną kolekcję róż i nie tylko róż
Podziwiam ogrom pracy, jaki włożyłaś w urządzanie ogrodu. Fajnie, że mogłaś zacząć jeszcze w czasie budowy
Mnie się to nie udało, również z braku czasu. Samodzielne doglądanie budowy, no i praca zawodowa, skutecznie zagłuszyły we mnie marzenia o ogrodzie. Na szczęście nie na zawsze 

- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Moniś cudne liliowce, nie mogę się napatrzeć na widok jednego z nich z przetacznikiem. Cudne zestawienie. Zachorowałam ostatnio na przetaczniki, szałwie i inne drobne kwiatuszki w połączeniu z roślinami o dużych kwiatach
Strasznie podobają mi się takie zestawy i tak staram się sadzić
Najgorsze tylko to, że u mnie nic ciekawego nie można dostać i wszystko muszę zamawiać przez internet.....a to tak opóźnia całość prac 

- Alania
Krysiu, bardzo Ci dziękuję za opinięKaRo pisze:Trudno mi prowadzić dyskusję o Myriam w wątku Moniki ale skoro jesteś nią Moniu zainteresowana to pewnie mi wybzczysz. ...

- Alania
DziękiKLEO1 pisze:JAKIE CUUUUDNE LILIOWCE!!!! Zwłaszcza ten żółty. Uwielbiam ich kwiaty, zwłaszcza kiedy rosną w większych kępkach. Moje niestety jeszcze są dość małe.

-- So 14 lip 2012 07:19 --
sweety pisze:Masz przepiękną kolekcję róż i nie tylko różPodziwiam ogrom pracy, jaki włożyłaś w urządzanie ogrodu. Fajnie, że mogłaś zacząć jeszcze w czasie budowy
Mnie się to nie udało, również z braku czasu. Samodzielne doglądanie budowy, no i praca zawodowa, skutecznie zagłuszyły we mnie marzenia o ogrodzie. Na szczęście nie na zawsze

U nas też nie było łatwo, bo również pracuję i doglądałam budowy, bo mąż do wieczora w pracy, ale miałam to szczęście, że budowa była niedaleko mojego poprzedniego domu, więc łatwiej było wyskoczyć na działeczkę

- Alania
Aguś, dokonale Cię rozumiem, bo sama większość liliowców i bylin kupiłam w sklepach internetowych. Niestety większość do nabycia jesienią i wczesną wiosną. Jeśli chodzi konkretnie o liliowce (i jeszcze irysy), to polecam Ci zakupy w Lilypolu - ja tam kupiłam sporo fajnych odmian i co ważne - zgodnych z opisem ;)AGNESS pisze:Moniś cudne liliowce, nie mogę się napatrzeć na widok jednego z nich z przetacznikiem. Cudne zestawienie. Zachorowałam ostatnio na przetaczniki, szałwie i inne drobne kwiatuszki w połączeniu z roślinami o dużych kwiatachStrasznie podobają mi się takie zestawy i tak staram się sadzić
Najgorsze tylko to, że u mnie nic ciekawego nie można dostać i wszystko muszę zamawiać przez internet.....a to tak opóźnia całość prac
- Alania
Dzisiaj pokażę kilka klematisków

kwitną pierwsze hortensje
Strong Anabelle - kwiaty ma sporo większe niż klasyczna

Anabelle

Pink Anabelle

kwitną pierwsze hortensje
Strong Anabelle - kwiaty ma sporo większe niż klasyczna

Anabelle

Pink Anabelle

- Alania
i co u mnie słychać w donicach od strony ogrodu - fiolet i biel ...

Za donicą widać nową rabatę - pokażę ją później, bo już niemal skończona

Za donicą widać nową rabatę - pokażę ją później, bo już niemal skończona

- gajowa
- Od: 11 maja 2011, o 07:34
Monika - witam się i żałuję, że dopiero teraz do Ciebie trafiłam. Na pewno przejrzę wątek dokładniej i będziesz mnie tu miała częściej
A wpisuję się, bo przeczytałam u Kasi-robaczka, ze poszukujesz okrywowej białej róży o pokroju raczej kompaktowym i postanowiłam wpisać bezpośrednio u Ciebie - ja posadziłam jesienią White Meidiland i dla mnie to jest cudo
Wstawiałam wcześniej zdjęcia w swoim wątku, więc zapraszam 

A wpisuję się, bo przeczytałam u Kasi-robaczka, ze poszukujesz okrywowej białej róży o pokroju raczej kompaktowym i postanowiłam wpisać bezpośrednio u Ciebie - ja posadziłam jesienią White Meidiland i dla mnie to jest cudo

pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
Moje wątki