300 m2 frajdy

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Ruda2011
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 mar 2011, o 10:29
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: 300 m2 frajdy

Post »

Piotrze kratka jest stara. Wyglądała tak :
Obrazek

Przybiłam trzecią listewkę wzdłużną ( czy to dobre określenie :wink: ), pomalowałam drewnochronem i prostacko wbiłam w ziemię. Ten trejażyk poddał mi pomysł, który zrealizuję w przyszłym roku. ;:224 ;:224 ;:224
Groszek nasionka mam. Zresztą na działce on wciąż kwitnie - niesamowita bestyjka. Prześlij adres ( PW ) to wrzucę w kopertę i Ci wyślę.
Awatar użytkownika
misiaczekm
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2009, o 19:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Z góry dziękuję!! Tylko... czy ja mam go teraz sadzić?! Czy wiosną? Mam nadzieję, że mi w skrzynce kopertka nie zamoknie... A te groszki są w ogrodniczych jako nasiona?

Też właśnie mam zamiar wbić swoją kratkę w ziemię bezpośrednio... tylko może czymś zabezpieczyć.... cholerka...?
Awatar użytkownika
Ruda2011
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

MisiaczekM PW
x-c-9
---
Od: 9 paź 2011, o 15:08
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ruda, Ty narzekasz na przymus robienia niektórych prac w ogrodzie, a ja na, że od maja mi ziemi nie dostarczono, więc cała robota na tarasie stoi. :(
listewkę wzdłużną ( czy to dobre określenie )
Nie ma takiego określenia, ale w końcu czym byłby język bez słowotwórstwa? :lol:
Awatar użytkownika
Ruda2011
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ccc1969 mamy mądrą młodzież :uszy dzięki. Ale przyznasz - brzmi nieźle :lol: I wiadomo o co chodzi.
Ale wiesz Ty co .... mój komputerowy poprawiacz błędów nie skorygował mi tego określenia. To znaczy, że nie jest błędne ..... czy jakoś tak ;:215
Awatar użytkownika
misiaczekm
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2009, o 19:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

cccc1969 pisze:Ruda, Ty narzekasz na przymus robienia niektórych prac w ogrodzie, a ja na, że od maja mi ziemi nie dostarczono, więc cała robota na tarasie stoi. :(
listewkę wzdłużną ( czy to dobre określenie )
Nie ma takiego określenia, ale w końcu czym byłby język bez słowotwórstwa? :lol:

Jak nie ma!! ;:oj Jest!! Jest to listwa, która się ciągnie wzdłuż głównego przedmiotu... np listwa ozdobna na drzwiach samochodu, listwa na stole piły tarczowej ;:215 ;:333 :heja
x-c-9
---

Post »

Sprostowanie do poprzedniego postu:
"Wzdłużny" jest określeniem używanym w języku technicznym, zamiast niego możemy użyć słowa "podłużny".

Wtedy sprawdzałem na słowniku gazety, on pokazuje, że niema. Jesteśmy przy technice, więc jest ok.

PS: Mój poprawiacz pokazuje, że to błąd, kilka słowników pokazuje "brak wyszukiwanego hasła", ale część pokazuje, że jest poprawne. :shock: Można zgłupieć. :lol:
Awatar użytkownika
Ruda2011
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ok, dla sprawdzenia :lol: ( powiedzmy, że dla draki ;:224 ) wpisałam w wyszukiwarkę hasło "listwa wzdłużna" i oto, co wujaszek Google wyświetlił mi w pozycji nr 1
https://www.google.pl/search?q=listwa+w ... 80&bih=707
No i już. Powiedzmy, że jest to całkiem nowe słowo. I tak o niebo normalniejsze niż, będące w powszechnym użyciu ( jakże jedwabiste ) - słówko "zaje.....ste". Jeszcze 10 lat temu uznawane za wielce obelżywe a teraz ..... o zgrozo .... w dobrym tonie :;230 .
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
x-c-9
---

Post »

Ruda, teraz w "dobrym tonie" jest zamiast mówienia "Sorry" - "S*y". :roll: Przynajmniej w mojej klasie.
Awatar użytkownika
Ruda2011
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Filipie jestem chyba za stara bo zrozumiałam, że zamiast "sorry" mówi się "sry" ;:219
Awatar użytkownika
Helios
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 cze 2010, o 18:56

Post »

;:3
Po nocach odrabiam zaległości, a ty jeszcze na wykład lingwistyczny trafiłam. W moim przypadku jak znalazł, bo jakaś archaiczna jestem. :oops:

Mariolu szacun ogromniasty za dokonania na działce, choć ja też od dwóch dni ze szpadlem się nie rozstaję. Dla odmiany kopię dziury w ziemi, może coś znajdę. Dzisiaj na ten przykład wykopałam jakąś starą ceratę, namęczyłam się przy tym okrutnie, bo nijak nie dała się wyciągnąć. :evil:
Gdzie kwitnie kwiat - musi być wiosna, a gdzie jest wiosna - wszystko wkrótce zakwitnie (Friedrich Rückert)
Ogród Heleny Ogród Heleny cz.2
Ogród Heleny cz.3
x-c-9
---

Post »

Ruda, niestety dobrze zrozumiałaś. :roll:
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2012, o 14:01

Post »

Ja też jestem staromodna bo nie podoba mi się modne słowo zaj...ste. Uważam, że naród chamieje a ja wraz z nim :;230 bo też czasami mi się wymsknie to i owo. Chyba ogrodowe prace jesienne masz już zakończone?
x-c-9
---

Post »

Naród nie tylko chamieje, ale także robi się coraz bardziej amerykański (głupie teksty w języku angielskim). :lol:
Awatar użytkownika
grazynarosa22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2009, o 12:18

Post »

Cześć Biała Ruda....no popatrz,nawet nie wiesz jakich profesjonalnych zwrotów używasz ;:172
Do Helenki-kop,kop....ja kilka lat wstecz wykopałam swoja obraczkę-po 10 latach zakopania jej ;:215
Pozdrowionka...Grażyna
Moje wątki. aktualny
Moje rękodzieło
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”