Moje roślinki... apus.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Moje roślinki... apus.

Post »

W przyszłym roku muszę posadzić zdecydowanie więcej pelargonii. Teraz miałam tylko jedną, a to z pewnością za mało, bo byłoby teraz bardziej kolorowo w tej burości. Robisz sama sadzonki, czy co roku kupujesz nowe?
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Fajny piesio, taki mopik :;230 Ale bez urazy, Basiu. Jestem niereformowalną psiarą i kocham wszystkie psy. Te są śliczne ;:108 Kiedyś spotykałam takiego samego, śliniliśmy się na swój widok tak samo, piesek dodatkowo ze szczęścia sikał mi na spodnie :;230 Bo oczywiście właził mi na kolana jak przy nim kucałam ;:306
Moja Edenka zachowaniu podobna do Twojej, tzn. wypuściła jeden wysoki bat, a reszta tuż przy ziemi. Twoja chociaż kwitnie, bo moja w drugim kwitnieniu pokazała jeden kwiatek, po którym już nawet nie ma wspomnienia ;:224
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Basiu prześliczny ten Wasz koto pies, mordeczkę ma słodka, ja kocham wszystkie zwierzaki, a psy i koty to już uwielbiam nad wszystkie inne ;:167
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

U mnie pada od poniedziałku, zimno strasznie 2 - 3 stopnie, w porywach do 5.... mam wrażenie, że śnieg sypnie! :?
Mam nadzieję, że sobota będzie bardziej przyjazna, bo czas już posadzić narcyze i czosnki, które już czekają od miesiąca.
A jeszcze muszę taras uprzątnąć, basen złożyć, usunąć przekwitnięte badyle...

Maryniu, Weściki dojrzewają i stateczne się robią, ale od czasu do czasu lubią poganiać. Tak jest u nas.
Mokuś to tęż taka nasza domowa pupilka, ale i ona kocha nas... (a najmocniej, jak jemy ;:306 ).

Soniu, dziękuję za odwiedziny ;:196 Mój ogród, to póki co wielki chaos, ale mam nadzieję ogarnąć go kiedyś, żeby byl eleganckim i pookładanym.... :)

Reniu w lipcu??? Odważnie, ale masz do tego rękę, że jej nic nie dolega. Podobno Eden lubi gorące miejsca.

Wandziu, w tym roku kupiłam 5 sadzonek pelagronii, wcześniej na tarasie sadziłam je sporadyczni, a głownie surfinie, ale one u mnie nie sprawdzają się. Padały w lipcu.
Spróbuję je przechować przez zimę i zrobić rozsadki, bo to naprawdę super kwiaty! ;:63

Iwonka1, Iwona0042, ja też kocham zwierzaki! Ale psy i koty, to są najcudowniejsze istotki! ;:167

Iwonko1, długo masz swoją Edenkę?

Wspomnienie sprzed tygodnia - Campassion:

Obrazek
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

O matko! ;:202 Własnie mi przypomniałaś, ze i u mnie stoi nadal basen z 1/3 wody jeszcze. I co ja zrobię teraz z ponad 1000 litrów? ;:202 Teraz kiedy stale pada i pada? ;:202 Zostawić na zimę, będzie ślizgawka? :oops:
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu, też myślałam o zostawieniu... może w grudniu się kąpiel urządzi ;:306
A tak poważnie, to może popękać plastik od mrozu, więc trzeba będzie dyskretnie upuszczać wodę, potem to wyszorować, wysuszyć i poskładać... ;:209 Tylko chętnych nie widzę ;:223
Pozdrawiam, Basia.
x - e-1
Konto usunięte na prośbę.
Od: 17 lut 2015, o 20:33
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Dobrze, że ja w tym roku wybiłam eM-owi z głowy rozkładanie basenu. :D
Wystarczy mi składanie trampoliny...a jeszcze basen-to już za dużo. ;:224

Basiu róża piękna. ;:173
U mnie też leje, a ja dziś w deszczu w ogrodzie pracowałam, musiałam posadzić wykopany bambus,
bo deszcz prawie całkowicie korzenie mu z ziemi umył. :wink:
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Elu Ty fuksiaro! MOże i ja w przyszłym roku nią będę..? Em na całego przebąkuje, że w przyszłym sezonie basenu nie stawia. Mam nadzieję, że przez zimę nie zatęskni. :wink:
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Reniak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 cze 2009, o 13:53

Post »

:wit Dziewczyny może zostawcie na zamrożenie i będzie na rzeźby lodowe do ogrodu jak znalazł :D Nasz został złożony w lipcu , z winy olbrzymich much, którym też upał dokuczał i szukały wody, odechcialo mi się wchodzić do basenu z paletka do badmintona, ale za to mój M zrobił prysznic w firankowym" namiocie tatarskim"( ze względu na muchy :;230 )
Basiu, tak , właśnie przesadzalam dwie róże w lipcu I okazuje się że świetnie sobie poradziły, oberwalam tylko kwiatki , i nawet nie przycinalam, ale mocno podlewalam,konewka dziennie .
x - e-1

Post »

No chyba, że na rzeźby.... :;230

W ubiegłym roku był, ale złożyć go nikt nie chciał i w tym roku powiedziałam basenu niet!!! :D
Takie macie dziewczyny baseny na stelażu?
Opieka nad takim basenem tyle czasu pochłania....to czyszczenie, chlorowanie, dolewanie wody.... ;:224

Obrazek
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Elu - to Ty pracowita! Ja wszelkie ogrodnictwo zostawiam na jutro... oby nie padało.
Patrząc w niebo widzę chmury śniegowe.... ;:oj

Basen mam identyczny, na stelażu. Mam filtr piaskowy, więc czyści się sam, a po plumkaniu zaciąga się go mata od góry i nawet dużo zwierzów nie wpada ;:306
A te co wpadają, to siatką. Chlorować przestałam w lipcu... a podlewać wodą z basenu zaczęłam końcem sierpnia ;:306

Ale powiem Wam, że chyba nie będę w przyszłym roku rozkładać. Córuś już taką pańciusią jest, że nie wejdzie, ja w wakacje nie mam specjalnie czasu, a jak już wejdę to nagle i mąż i pies i komary... :wink:
No chyba, że kupię sobie taki pompowany fotel i wtedy piffko i pełen luzik... ;:209
Pozdrawiam, Basia.
x - e-1

Post »

Basiu :wit
To znów ja. :wink:
Basen też mam z wszelkimi udoskonaleniami czyli pompa, filtr, pokrywa i takie tam....ale wystarczyło parę dni niepogody i pozostawienia tego wszystkiego samemu sobie i zaraz dno śliskie, robali pełno itp. Jednak mimo tych wszystkich urządzeń trzeba iść i to włączyć, dodać chlor, odłowić robale...no jest dodatkowy obowiązek.
Rozkłada się to jeszcze dobrze, bo sezon przed nami i pogoda pcha do wody... :heja
... ale złożyć to już ciężko ;:145 ;:222 ;:306
Dziś też poświęciłam popołudnie na pracę w ogrodzie, ale ja mam z tym warzywnikiem teraz dodatkową robotę. ;:124
Dlatego cieszę się, że dałam się różyczką zarazić i mam nadzieję na przyjemniejszą i czystszą pracę niż przy wyrywaniu krzaków pomidorów itp...
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Elu, masz rację. U nas jeszcze to parę dni niepogody, to pół lipca... ;:224
...a może ja nie będę teraz składać basenu, tylko umyję, spuszczę wodę i... w lipcu poskładam ;:306
Kurcze tak mi się nie chcę bebłać się w tym szlamie, że szok... :?
Pozdrawiam, Basia.
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jak dobrze, że u mnie akcją basenową od początku do końca zajmuje się mój Em. :tan :tan :tan
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Widzę, że całkiem dobrze się składa, że ne mam gdzie rozłożyć basenu, bo:
apus pisze: Kurcze tak mi się nie chcę bebłać się w tym szlamie, że szok... :?
ela151 pisze:Basiu :wit i zaraz dno śliskie, robali pełno itp. Jednak mimo tych wszystkich urządzeń trzeba iść i to włączyć, dodać chlor, odłowić robale...
:;230 :;230 :;230 Szczęściara ze mnie :heja

Moje Edenka chyba tak samo młodziutka jak Twoja, posadzona jesienią ubiegłego roku. Wygląda jakby rosły tam dwie, jedna z długaśnym batem i druga mikruśka. I w sierpniu miała jednego kwiatka właśnie na tej maleńkiej gałązce. Bacisko nie zakwitło
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”