Moje spełnione marzenie Małgocha1960

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
bonia244
1000p
1000p
Od: 19 lis 2010, o 08:18
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Re: Moje spełnione marzenie Małgocha1960

Post »

Ja tez jednorocznymi zdobiłam ogródek w tamtym sezonie bo bylinki małe żeby się odwdzięczały kwieciem ale myślę że w tym sezonie już będzie je nieco lepiej widać ;:224 ale póki co to obiecałam sobie że jednoroczne ograniczam i co wielka klapa ;:223 już posiałam to i owo a M chodzi :twisted:
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 lis 2010, o 20:56
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Gosiu , powoli dawkujesz atrakcje , coraz ładniejsze zakątki i kwiatuchy pokazujesz ;:138 ;:138 Co jeszcze masz w zanadrzu :?:
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2010, o 19:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Małgosiu, twoje wspominki kwiatowe są cudne, zawsze u ciebie kolorowo ! Aż chce się żyć!
duduś
1000p
1000p
Od: 22 sie 2009, o 09:07

Post »

Gosiu proszę Cię bardzo teraz jak nie ma kwiatów zrób mi zdjęcie w jakiś dwóch ujęciach tego kwietnika -lapmy , zapragnęłam żeby mój M mi coś podobnego zrobił . ;:138
duduś
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Nie było mnie chwilę,a tu tylu gosci.Musiałam jechac do skarbówki,będe miała ostatnią część ulgi budowlanej,będzie na nowe roślinki ;:138 ;:138 ;:138 Do końca miesiąca bedzie kaska.
Kamciu,tak jak pisałam,pierwsze nasadzenia robiłam w 2009 roku,ale to tylko z jednej strony działki z tujami.Musiałam dawać jednoroczne,żeby nie było smutno.Kocham byliny,ale żadne nie kwitna tak długo ja jednoroczne.Polecam ci GODECJĘ,kwitnie całe lato do przymrozków prawie i pieknie.
Bonia,ja miałam w tym roku nie kupować nasion w ogóle,a mam juz 10 paczek.Przecież zebrałam swoje nasiona godecji,turków,astrów,cynii i nie pamiętam juz czego.Dostałam troche nasion od Jagódki, od Agi szarłata zwisłego,ukradłam nasiona kasztanowca jednorocznego ze stadionu,a działka coraz mniejsza.A ty jakie nasiona już posiałas?
Tadziu,jestem na połowie lipca,jeszcze jest troche do pokazania.
Magenta,żeby nie te wspominka jakże smutno by nam było przetrwac okres bez ogrodu.
Dudus,zaraz zrobię zdjęcie tej lampki,stoi w garderobie.
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

-- 18 sty 2012, o 13:27 --

Obrazek

Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 17:24

Post »

Gosiu uwielbiam zaglądać do Twojego ogrodu...nie wiem czym karmisz rośliny ale błyskawicznie rosną...lepiej mi się zrobiło jak popatrzyłam na te kolorki, za oknem sypie śnieg i zaczyna się zamieć.
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziękuję Aniu za ciepłe słowa,dzięki którym ta praca w ogrodzie ma sens.U nas odwilż się robi.
Obiecane zdjęcie latarenki,a drugie to dosyć duży koszyk kupiony za 5 zł w holenderskim,wsadzę zwisające begonie w niego.

Obrazek

Obrazek

Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
x-d-a

Post »

Małgosiu, jak zwykle piękne jednoroczne ;:63 Tym razem zwróciłam jednak uwagę na Twoją kannę - ma bardzo fajne kwiatki. Czy znasz może odmianę?
Masz też świetne pomysły na osłonki na donice - ładne kwiaty wymagają ładnej oprawy!
U mnie dzisiaj słońce i kompletna odwilż ;:3
Awatar użytkownika
kamcia
500p
500p
Od: 2 wrz 2011, o 21:06

Post »

Nazwę już sobie zapisałam, jutro jadę do Kielc to może zajrzę do Obi lub praktikera pewnie jakieś nasiona już są.
Przypomniałaś mi o skarbowym, ja pojadę w piątek i też złoże pit na tą ulgę, ale ja pieniądze już przeznaczyłam na domek narzędziowy, bo nie mam gdzie trzymać kosiarki, grabi, łopat itp :)
Dostałam też nasiona kwiatów od sąsiadki, ale nie wiem jakie bo ona zapomniała jak się nazywają :) , tak więc będzie niespodzianka. Dostałam tez od niej pełno cebul mieczyków, kiedy je się wsadza do gruntu?
Początki małego ogródka
Pozdrawiam Kamilla
Awatar użytkownika
lojka 63
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 wrz 2011, o 20:11
Kontakt:

Post »

Ja wsadzam jak ziemia już się troszkę zagrzeje ale żeby nie wyszły przed 20 maja to tak1-5 maj jak robię błąd proszę o pouczenie . ;:167 ;:196
Awatar użytkownika
bonia244
1000p
1000p
Od: 19 lis 2010, o 08:18
Kontakt:

Post »

Gosiu wysiałam już szałwię czerwoną, lobelię, werbenę, koleusy i niecierpki ale to nie wszystko mam jeszcze nasionka astrów, orlików, aksamitki, cynie i długo jeszcze by wymieniać :oops:
człowiek sobie wmawia że już ograniczy jednoroczne w kolejnym sezonie a jak przychodzi styczeń-luty i w ogrodniczych zaczynają się pojawiać nasionka to nie można sobie odmówić i kolejne paczuszki lądują w koszyku ;:223 a potem szkoda żeby się zmarnowały i wysiewamy ;:224
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 lis 2010, o 20:56
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Zima trzyma , a gorączka wysiewowa rośnie ;:7 ;:7 Byłem po nasiona , już mają na magazynie , nie wyłożone na półki ;:161 Jednorocznych niewiele wysieję. Więcej bylin , jakich jeszcze nie bardzo wiem . Na pewno prymulki i goryczki , jak będą ciekawe , także dokupię. :uszy
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dalu,nie mam pojęcia jaka to odmiana kanny,ale kupowałam jako o cieniowanych liściach,ale niestety miałyby paski gdybym je sobie domalowała.Może w tym roku wyskoczą?
Kamciu,jak nie dostaniesz nasion godecji to moge ci trochę wysłac,a na jesieni bedziesz już miała swoje.
Mieczyki wysadzam tak jak Jola na początku maja,wtedy też wysadzam dalie,kanny.ismenę i inne cebulowe.Już nawet nie pamiętam co tam się zerbrało,o, jeszcze frezje mam na pewno.
Bonia,to poszalałas z tymi nasionami.U mnie niestety jest tylko jeden sklep ogrodniczy i mieli jedną mała dostawę.Trzeba poczekać do lutego na większy wybór.
Tadziu,wszystkich ogarnia szał zakupowy,ale ja na razie się trzymam,mam wysadzone dwie doniczki z begoniami,na resztę czekam.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Reni4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 wrz 2009, o 15:01

Post »

Witaj..Małgosiu Ciebie nie wile mniejszy koncert...można by rzec festiwal...i domowe i ogrodowe masz śliczne ;:138 J
Ja też już pytałam o jakieś cebule i dopiero w lutym każą pytać):Zacznę dopiero od lutego coś pędzić..ale w tym roku nie szaleje z doniczkami..na parapecie..kupię gotowych sadzonek parę i tyle...mam inne plany przy domu więc zakupy kwiatowe odkładam..no chyba że coś z doskoku jak co roku;)))))Znasz to ..zarzekamy się że już koniec a jak się zobaczy to kusi :wink:
Co do piwoni to one są kapryśne zostawiłam Ci linka...poczytaj:)
Miłego dnia pozdrawiam...
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”