Mam 3 szt Phalaenopsis Anna Larati Soekardi, ale żadna nie kwitła jeszcze, a szkoda tym bardziej jak mówisz, że pięknie pachnie

Olu, miałam już taki przypadek i nawet na Forum pokazywałam zdjęcie.olcia84 pisze:B Czytałam kiedyś i nawet wspominałam komuś o tym na forum, ze z zaschnietych pochewek również powstają kwiaty. Choć sama tego nigdy nie doświadczyłam. Świetnie ze u Ciebie sie ta zasada potwierdziła
Luisa, a jak długo masz swoją Phal. lindenii ? W jakich warunkach ją uprawiasz ?Luisa pisze:Piękne nowe nabytki
Super, że kwiatuszki na lindenii będą, to jeden z moich ulubionych botanikówZdziwiłam się, że taka w sumie mała roślina pęd wydała, będę musiała to zdjęcie pokazać mojej, żeby ją zmotywować
Norbert, tylko 2 latanorbert76 pisze:Mam pytanie w kwestii c.mossiae, mam tą samą katleję i interesują mnie warunki uprawy jakie je zapewniłaś. U mnie drugi rok z rzędu wypuszcza psb, ale kwiatów ani widu ani słychu.
Niedługo, kupiłam je jesienią. Mam dwie, bo pierwsza (z OG) wg mnie nie jest lindenii, ma inny kolor liści, liście są wiotkie i leżące, od początku była dla mnie podejrzana. Choć to się okaże dopiero jak kiedyś tam zakwitnie.Art pisze: Luisa, a jak długo masz swoją Phal. lindenii ? W jakich warunkach ją uprawiasz ?