Ogród Doroty, coraz bardziej różany...

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród Doroty, coraz bardziej różany... :-)

Post »

Dorotko, :D dziękuje za fotki. Różyczki piękne jak na wiosnę ;:108
Ale kolorek ma Leonardo da Vinci. Mój kolorek, a różyczka dojedzie jeszcze na jesieni. :tan
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Doczekałaś się tej ziemi w końcu. To i masz robotę. Ale jak można pociągnąć robotę do przodu to od razu raźniej mimo zmęczenia.
Ja też sadzę i przesadzam, na razie byliny i cebulowe bo na róże czekam. No i wykopywanie niezimujących jeszcze czeka i sadzeni na ich miejsca tawuł, a lepiej już nic nie piszę bo mi się słabo robi na samą myśl. Tylko nich spadnie deszcz. :roll:
Róże wciąż kwitną, nie czują jesieni a najwyższa pora iść spać. :uszy
Awatar użytkownika
dodad
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2009, o 18:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

maja, doczekałam się,, ale... rąk i kręgosłupa nie czuje a raczej czuję aż za bardzo. A jeszcze czeka mnie zwiezienie kamieni, obramowanie rabaty, rozplantowanie reszty ziemi, i sadzenie. I do tego jeszcze zagospodarowanie miejsca po warzywniaku i wymyślilam sobie nową różaną rabatę ;:223 ;:223 Głupiego robota kocha :;230
A najgorsze, że jeszcze nic nie posadziłam, wszystko nadal w donicach :(
Ogród - moje miejsce na ziemi
Zapraszam serdecznie - moje linki
Pozdrawiam, Dorota
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2009, o 14:41
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Nie martw się... pogoda ma być absolutnie nie do roboty... odpoczniesz trochę :wink:
Awatar użytkownika
dodad
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No tak, przecież jestem na urlopie :;230
Pozdrawiam, Dorota
Awatar użytkownika
Alionuszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 cze 2009, o 23:21

Post »

Dorotko przystopuj trochę ,bo może się ta całodzienna praca skończyć przymusowym skrzywieniem... :wink: Gdzie wchodzę ..tam robota wre...zapowiadana zmiana pogody ,daje nam nadludzkiej siły... :;230
Piękna Baronesse...rabatka trawiasta już uzupełniona prosem... :D
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Awatar użytkownika
artam
1000p
1000p
Od: 26 paź 2008, o 00:10

Post »

dodad pisze:A teraz planuję rabatę z Grahamem Thomasem i Summer Song w roli głównej ;:224
Hm...Zółte z niemal czerwonym? Ja chyba będę lepsza! :wink: Bo Graham mi się czemuś żółty podoba, a przecież ja żółtych nie lubię! I do niczego mi nie pasuje...Podobnie jak Rhapsody in Blue, którą już posadziłam przy powojnikach w tym kolorze i tak sobie myślę, że chyba tam Grahama machnę, bo nie mam gdzie :;230 Taki słoneczny akcencik! Dla ludzi o braku wrażliwości na kolory :;230 Ale jak to nazwę nowoczesnością i odwagą! :;230
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

O :!:
Marta przechodzi na żółtka :;230
Nic już nie mówię ;:170

Dorotko, trafiłas z pogodą.
Do mnie dojechały róże i nie mam kiedy ich posadzić. Od jutra podobno deszcze.

Patrząc na poprzednie rabaty jestem bardzo ciekawa nowej
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2009, o 14:41

Post »

Martusia nam ewoluuje w zastraszającym tempie :;230
A kto wie, co przyniosą kolejne sezony? ;:224
Awatar użytkownika
100krotka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 20:11

Post »

Oj tam, z tymi kolorami ;-) Ja mam posadzona Lucię obok Rhapsody in Blue i nie narzekam :-) Dorotko, czy u Was pada? Ja po prostu zaraz zacznę rytualne tańce w intencji deszczu, bo mam parę rzeczy do posadzenia i przesadzenia, a susza u nas taka - trawy miejscami uschnięte...
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34

Post »

Taaak i mnie Martusia namawia na słoneczny akcencik :;230 postęp mówię Wam. Pomarańczowe się kończą trzeba ewoluować :;230
Dorotka czy L.D. Braithweite taki czerwony w istocie? wydawał mi się ciemniejszy ;:224
U mnie wylądował przy Munstead Wood i Szekspirze /że napisze po polskiemu :lol: /
Awatar użytkownika
dodad
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Pada i u mnie :heja Nie sądziłam, że będe sie cieszyc z deszczu :wink:

Nela, przystopowałam, przymusowo :wink: ale może to i lepiej, bo w kręgosłupie mi juz nie bardzo.
Baronesse bardzo mnie cieszy, super pomyłka, teraz kwitnie jak oszalała.
Proso niestety jeszcze w donicy. Na trawiastej nic sie juz nie zmieści, cebule z trudem upchnęłam :;230

Marta, wiesz jakos taki ognisty zestaw najbardziej do mnie przemawia. I ja też nie lubie żółtych, ale... zaczęło sie od Sophi R. na żywo. Trzy razy robiłam do niej podejście. U 100krotki Graham mnie zauroczył i trzeba im było jakiegoś towarzystwa poszukać. A same żółcie to tak nie bardzo.
A fiolet z żółcią jak najbardziej. Troszkę kontrastowo, ale będzie gites. U mnie Rhapsody posadzona przy zielonkawej Honora Hit i ..... mocno różowej Lea R. Zobaczymy jak zakwitną razem. aha i do tego powojnik, rózowy Comtesse de Bouchaud :roll:

Margoś, sama jestem ciekawa co mi wyjdzie na tej nowej rabacie. Kształt juz sie zmienił :roll: Zamierzam porozstawiać najpierw donice z roślinami zanim zabiorę się za kopanie dołów. To chyba pierwsza rabata, którą będę tworzyć z roślin, które juz mam.

Gosia, Marta... będzie powiększać kolekcje :;230

Aga, zestawienie może i odważne, ale na pewno nie pozbawione uroku :) U nas od pół godziny wręcz leje. I dobrze, niech podleje ogród, bo juz mam dostyć latania z wężem.
U mnie połowa trawnika zakładana na kiepskiej ziemi wypalona do cna. Dobrze, że przywiozlam więcej tez ziemi więc troche poszło na trawnik. Wiem, ze to nie pora na sianie trawy, ale może jeszcze bedzie troche ciepła, przynajmniej niech zakiełkuja, wiosną pewnie i tak będę dosiewać.

Jola, no właśnie, a co koleżanka taka konsekwentna w doborze kolorów? Nawet u Izy zaplątały sie jakieś żółteczka.
L.D. bardziej purpurowa niz czerwona, chyba większość aparatów ma problem z czerwonym kolorem.
Tutaj kolor bardziej zbliżony do orginału. Genaralnie myslę, ze w zestawieniu z Munstead Wood i Szekspirem będzie bardzo dobrze. Z pewnościa jaśniejsza od obydwu
Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam, Dorota
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Dorotko jak można nie lubić różowych róż z żółtymi ;:224 :;230 ....a zobacz taka Polka....przecież to cudo nieziemskie.....cudny różowy kolor z żółtym gardziołkiem....czegóż chcieć więcej :roll: :lol: .....albo Piruette różyk z pomarańczem.....najmodniejszy zestaw tego sezonu.....bajeczka po prostu 8-) :lol:
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sty 2009, o 21:10

Post »

Witaj Dosia.Uśmiałam się do łez wyobrażając sobie Ciebie ,objuczoną,smyrającą pasażerów trawkami,i te ich zdziwione miny. :;230
W poniedziałek szukałam Błękitnego Aniola(razem z Nelą byłyśmy w szkółce) ale nie było.
Została mi jeszcze jedna do zwizytowania i może coś tam wynajdę.
Piękne zdjęcia (jak zawsze)a żółte jest piękne :lol: (u mnie taki kącik-Tesing Georgia,pod nóżkami zupełnie podobna do niej róża tylko ma malutkie kwiatuszki-okrywowa, no i powojnik w kolorze atramentu Durandi).Do drugiej rabatki błękitno żółtej niestety przykleił się nieoczekiwanie kolor ostrego różu(miała być róża Golden Celebration a mam Parade) ale już będzie wykopana.
Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
artam
1000p
1000p
Od: 26 paź 2008, o 00:10

Post »

Ach te kolory! Same kłopoty przez to! Aga, proszę mnie tu nie pisać, że Polka jest różowa, bo mnie coś trafi! :roll: Już dół wielki dla niej wśród pomarańczowych wykopany! No, Dorotka, ratuj! Jaka Ci ona?
A tak dla wyjaśnienia, to ja w tym roku skupiam się na pomarańczowych, bo ta rabata ma możliwości rozwojowe...A żeby popracować nad rabatą różową, muszę najpierw irysy usunąć, a nie wiem, które jakie, no i muszę czekać, aż zakwitną... Za to w przyszłym roku teren oczyszczę i poszaleję z tymi kolorkami :)
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”