Ogród IGI. Żurawkowy zawrót głowy.
-
- 1000p
- Od: 9 mar 2010, o 10:35
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Ogród IGI. Żurawkowy zawrót głowy.
Ja już nawet nie mam sił wzdychać na widok takich widoczków. Trawki w połączeniu z żurawkami super
Pozdrawiam Monika
Zapraszam do mojego ogrodu
Zapraszam do mojego ogrodu
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 1 paź 2008, o 20:26
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Moniko, trawki pasują do wszystkiego. Na początku chciałam rabatę trawiastą, ale na małym terenie efekt żaden, i dołączam trawy tam , gdzie mi pasują...
Jolu, jak ja bym chciała mieć pierwszy, drugi i trzeci plan, a tu na razie wszyko jak na dłoni.

Jolu, jak ja bym chciała mieć pierwszy, drugi i trzeci plan, a tu na razie wszyko jak na dłoni.

- Francesca
- Od: 25 maja 2010, o 13:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Po dłuższej nieobecności przejrzałam ostatnich kilka stron, cóż, można tylko "achać" i "ochać" ;)
Co do żurawek - root beer cały czas prowadzi w moim rankingu, koniecznie muszę ją kupić
Kiedy oglądałam Twój ogród, już kilka razy naszła mnie myśl - a co sąsiedzi i przechodnie? Nie podglądają tych cudów zbyt nachalnie? ;)
Co do żurawek - root beer cały czas prowadzi w moim rankingu, koniecznie muszę ją kupić

Kiedy oglądałam Twój ogród, już kilka razy naszła mnie myśl - a co sąsiedzi i przechodnie? Nie podglądają tych cudów zbyt nachalnie? ;)

-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 9 paź 2010, o 15:40
Paczka dotarła, dziękuję.
A skalniak, to masz konkursowy, oczy się pasą takimi widokami
A skalniak, to masz konkursowy, oczy się pasą takimi widokami

-
- Kontakt:
Agatko, sąsiadów mam niewielu, byli nie raz u mnie to działkę znają, a z zewnątrz, nie uwierzysz nic nie widać, tylko kawałek przedgródka. Przechodniów nie ma, bo mieszkam na końcu świata.
Root beer, nie powiem maleńka, ale piękna, ładnie przezimowała, nieźle sobie radzi na słoneczku, a numer jeden, chyba nie mam takiej żurawki.
Jolu, cieszę się, że paczka dotarła.

Root beer, nie powiem maleńka, ale piękna, ładnie przezimowała, nieźle sobie radzi na słoneczku, a numer jeden, chyba nie mam takiej żurawki.

Jolu, cieszę się, że paczka dotarła.

- aage
- Od: 7 mar 2008, o 13:01
Jestem ciekawa czy trawki udało CI się nazwać??
- Tajka
- Od: 23 sty 2010, o 17:32
Iguniu Twój ogród jest cudny nie tylko z żurawek.
Masz mnustwo różnych innych bylin.
Skalniak śliczny.
Ja mam zawsze problem z tworzeniem kompozycji.
Ta peruczkowata trawa, to jakaś ostnica?
Zimuje u Ciebie, u mnie ostnice wymarzają niestety.
Za Błękitnym Aniołem to chyba klematis texański, widzę, że obsypany kwiatami.
Moja Diana Princess płoży się po ziemi i kwiatów ma bardzo niewiele.
Masz mnustwo różnych innych bylin.
Skalniak śliczny.

Ja mam zawsze problem z tworzeniem kompozycji.
Ta peruczkowata trawa, to jakaś ostnica?
Zimuje u Ciebie, u mnie ostnice wymarzają niestety.
Za Błękitnym Aniołem to chyba klematis texański, widzę, że obsypany kwiatami.
Moja Diana Princess płoży się po ziemi i kwiatów ma bardzo niewiele.

-
- Od: 4 lut 2011, o 17:31
Izuniu przyszłam z rewizytą i połaziłam po Twoich włościach wzdłuż i wszerz, popodziwiałam wszystkie żurawki i hosty, reszta roślinek też oczywiście bo ogród musi być różnorodny. I tak jak poprzednicy pisali zostałabym w Twoim ogrodzie, usiadła na ławeczce i podziwiała.

Iga, w końcu znalazłam twój nowy watek
Piękne rabatki, super masz ogród, bardzo mi sie podoba.
Jakie trawki masz posadzone przy żurawkach? Zrobiłam sobie rabatę, na której mam funkie i żurawki, coś mi do nich brakuje i trawa to jest dobry pomysl.

Piękne rabatki, super masz ogród, bardzo mi sie podoba.
Jakie trawki masz posadzone przy żurawkach? Zrobiłam sobie rabatę, na której mam funkie i żurawki, coś mi do nich brakuje i trawa to jest dobry pomysl.
Iga, możesz mi poradzić jakie żurawki do słońca (tak do 14.00) w kolorach czerwono-żółtych lub zielono-żółtych i czy takie masz? Potrzebuje 3szt. Nie mogłam odpowiedzieć na wątki ze sprzedażą, nie wiem dlaczego
-
- Kontakt:
Agnieszko, jedna trawa to Stipa Sirocco, druga Ostnica, trzeciej nie wiem. A z nie rocznych rośnie tam Rurzyca ptasie łapki i Golden Toupe.
Tajko, ja pod wiązem posadziłam kilka powojników i jak na razie im pasuje. Niektóre już zakończyły kwitnienie, ale inne dają popis.
Majeczko, zapraszam, pobujamy się wśród zieleni.
Dorbie, nie wiem czemu nie możesz zrobić wpisu, trzeba by Krzysia Bichopa zapytać. Ale zawsze można PW nasmarować.Z tych co by Ci pasowały kolorystycznie to Marmalade , Solar Power ,Ginger ale - ona bardzie oliwkowa jest.
Pada i dobrze, choć lepiej jak by padało w maju.
Zapraszam w przerwie miedzy kroplami na spacer w lipcowy poranek. Tyle z przedgróka.

Wchodzimy do ogrodu, graby coraz lepiej porastają bramkę.

Rabatka na środku trawnika.

Begonie szaleją, mają już pół metra wysokości, nie ma to jak posadzić na ziemi kompostowej.

Dziurawiec złoci się wśród zieleni.

Iglakowy skalniak.
A za nim hostowisko pod sosnami.
Spacer do tarasu.

Zamiast wyleniałego jałowca mamy w lesie nową rabatkę.

Na długiej bylinowe rabacie przewaga różu. Jarzmianka na początku nie zachwycała, ale teraz jak kwitnie już dwa miesiące jest ok.

Brzozy do podcięcia.

Wiąz też już ładnie zarasta.

Tajko, ja pod wiązem posadziłam kilka powojników i jak na razie im pasuje. Niektóre już zakończyły kwitnienie, ale inne dają popis.

Majeczko, zapraszam, pobujamy się wśród zieleni.

Dorbie, nie wiem czemu nie możesz zrobić wpisu, trzeba by Krzysia Bichopa zapytać. Ale zawsze można PW nasmarować.Z tych co by Ci pasowały kolorystycznie to Marmalade , Solar Power ,Ginger ale - ona bardzie oliwkowa jest.
Pada i dobrze, choć lepiej jak by padało w maju.

Zapraszam w przerwie miedzy kroplami na spacer w lipcowy poranek. Tyle z przedgróka.
Wchodzimy do ogrodu, graby coraz lepiej porastają bramkę.
Rabatka na środku trawnika.
Begonie szaleją, mają już pół metra wysokości, nie ma to jak posadzić na ziemi kompostowej.

Dziurawiec złoci się wśród zieleni.
Iglakowy skalniak.
A za nim hostowisko pod sosnami.
Spacer do tarasu.
Zamiast wyleniałego jałowca mamy w lesie nową rabatkę.
Na długiej bylinowe rabacie przewaga różu. Jarzmianka na początku nie zachwycała, ale teraz jak kwitnie już dwa miesiące jest ok.
Brzozy do podcięcia.
Wiąz też już ładnie zarasta.
- aage
- Od: 7 mar 2008, o 13:01
Pięknie
cudaśnie. Dziękuję za trawki a gdzie kupujesz ich nasionka?? Czy już sadzonki??

- agusia2410
- 500p
- Od: 30 kwie 2011, o 11:46
Widoki niesamowite
;:106
Oczu nie można oderwać, i mam pytanie, wszystkie żurawki masz posadzone w półcieniu, czy rosną też w słońcu, bo mi marzy się więcej żurawek, ale cień mi się kończy, natomiast mam bardzo dużo miejsca słonecznego, pełno słonecznego

Oczu nie można oderwać, i mam pytanie, wszystkie żurawki masz posadzone w półcieniu, czy rosną też w słońcu, bo mi marzy się więcej żurawek, ale cień mi się kończy, natomiast mam bardzo dużo miejsca słonecznego, pełno słonecznego

-
- Kontakt:
Agusia, cień jest u mnie towarem deficytowym, zarezerwowanym dla host, więc większość żurawek rośnie na patelni.
Agnieszko, wiosną kupiłam 3 razy po 3 doniczki z trawami, nie widząc, że są jednoroczne.
ale są tak piękne, że nie żałuję.

Agnieszko, wiosną kupiłam 3 razy po 3 doniczki z trawami, nie widząc, że są jednoroczne.
ale są tak piękne, że nie żałuję.

- Dzialeczka
- 500p
- Od: 28 kwie 2010, o 21:30
Iguniu, jakie te Twoje żurawki boskie
Jak one ślicznie są skomponowane... Wczoraj kupiłam dwie do mojej mini-kolekcji (mam w sumie sześć...), żałowałam, że nie więcej, ale były nieludzko drogie.
Chylę czoła przed Twoimi rabatami. Dziękuję, że pokazałaś większą perspektywę. Bardzo inspirujące...

Chylę czoła przed Twoimi rabatami. Dziękuję, że pokazałaś większą perspektywę. Bardzo inspirujące...