Czereśniak 2011
- Tosia1
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 mar 2010, o 16:48
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Czereśniak 2011

Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Wcześniejsze wątki.
- kasia_rom
- Od: 5 paź 2008, o 12:32
Basiu, cudnie kwitną różyce, nie mogę się naoglądać
Vielchenblau przepiękna i wszystkie pozostałe...
Ścieżki świetnie wyglądają, czy nie myślałaś aby pod korę położyć agrowłóknine, wtedy chwasty by nie przerastały a kora nie mieszałaby się z ziemią.

Vielchenblau przepiękna i wszystkie pozostałe...

Ścieżki świetnie wyglądają, czy nie myślałaś aby pod korę położyć agrowłóknine, wtedy chwasty by nie przerastały a kora nie mieszałaby się z ziemią.

- Tosia1
Basiu dzięki za maila 

Wcześniejsze wątki.
Wcześniejsze wątki.
- Jagusia
- 1000p
- Od: 24 lis 2007, o 18:02
- Kontakt:
Basiu 
A mogłabyś podać takie zdjęcie gdzie widać większy kawałek ogrodu z nasadzeniami róż... jakoś nie mogę sobie wyobrazić tylu krzaków obok siebie... tzn zakładam że masz duży ogród ale mimo wszystko.... myślę o dokupieniu jeszcze kilku gatunków nierabatowych i dlatego tak mnie to interesuje...

A mogłabyś podać takie zdjęcie gdzie widać większy kawałek ogrodu z nasadzeniami róż... jakoś nie mogę sobie wyobrazić tylu krzaków obok siebie... tzn zakładam że masz duży ogród ale mimo wszystko.... myślę o dokupieniu jeszcze kilku gatunków nierabatowych i dlatego tak mnie to interesuje...
Nie traktuj życia serio i tak nie wyjdziesz z niego żywy!
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
BASIA wczoraj siedząc przed kompem odwiedziłam szkółkę p. Tomszaka i na liście znalazło się 12 szt przeważnie koloru niebieskiego
. Czy masz Barbarę Dibley Heidi rzeczywiście podobna do Chopichona o ile zdjęcie nie przekłamuje koloru . Zobaczymy jak Twój Chłopek zakwitnie . Wazne ,ze teraz możesz podziwiać Twoa ciężką pracę z zachwytem

- chatte
- Przyjaciel Forum
- Od: 19 paź 2006, o 08:52
Tak, znam tę pracę i wiem, jakie chwasty wydobyć najtrudniej
Najważniejsze, że skończyłaś i jesteś zadowolona 
Basiu, to nie jest ta sama róża. Moja ma kwiaty tak pełne, ze jak je rozwinie, ro prawie wszystkie zwieszają głowy, a pędy uginają się pod ich ciężarem. Trzeba ją wiązać, bo inaczej większość kwiatów leżałaby na ziemi. Twoja róża ma mniej pełne kwiaty i wszystkie trzymają się normalnie.

Basiu, to nie jest ta sama róża. Moja ma kwiaty tak pełne, ze jak je rozwinie, ro prawie wszystkie zwieszają głowy, a pędy uginają się pod ich ciężarem. Trzeba ją wiązać, bo inaczej większość kwiatów leżałaby na ziemi. Twoja róża ma mniej pełne kwiaty i wszystkie trzymają się normalnie.
- tara
- Od: 16 mar 2008, o 22:01
Vielchenblau jaka piękna też mam ale niemowlaka, jak długo czekałaś na taki okaz? a ta pomarańczowa o którą pytałaś u mnie to Westerland
- basjak
- Od: 20 wrz 2009, o 13:34
Tosiu do podróży jeszcze daleko
teraz zajęłam się odchwaszczaniem, czyli robotą, która nigdy nie jest ukończona. Tobie to dobrze, bo nie masz tego problemu 
Kasiu ja mam jakiś foliowstręt
w razie gdyby ścieżka mocno zarastała, będę pędzelkować randapem. Kora na pewno nie będzie się mieszać z ziemią, środek mocno udeptany, a na bokach nikt nie chodzi.
Jagusia mój ogródek ma niecałe 400 m2. Śmiało można powiedzieć, że połowę zajmuje czereśnia i altana. Róże sadzę pod płotem i na kamiennych rabatach. Nie mam aktualnego zdjęcia, ale wiosną rabaty wyglądały tak

Niby nieduże te granitowe donice, a znajduje się tam koło 40 róż. Od strony wewnętrznej rabatowe, na zewnatrz wielkokwiatowe. Po lewej stronie poza granitowym obrzeżem rosną różne nieznajome różyce. Widać też przęsła siatki ogrodzeniowej, a jest ich po 4 z obu stron furtki. Tam również same róże. Oprócz tego na miedzy z sąsiadką, koło 15 m
Trochę się tego nazbierało
Jadzia Chopichon wciąż w pączkach, a Heidi jak sztuczna.
Miałam Barbarę Dibley, ale coś ma pecha u mnie. Rok temu została stratowana przy ścinaniu gałęzi na jabłoni, ale odbiła i zakwitła. Teraz wyplewiłam jej jedyny pęd i chyba po niej.
Zdjęcie z zeszłego roku

Iza masz rację
na mojej kwiaty nie są ciężkie i choć ich sporo, nie ma potrzeby podwiązywania gałęzi. Ważne, że obie rosną bezproblemowo i pachnąco kwitną 
Marzanka piękne...piękne...ale jakie wymagające
a to nawozić, a to pryskać, a to ścinać przekwitłe kwiatły i zbierać płatki, a to liście obrywać... i tak w kółko.
Aniu Veilchenblau sadziłam chyba wiosną 2008 roku, z nagimi korzeniami. Gdybym jej w pierwszym roku nie ścięła nowych pędów
to pewnie byłaby dwa razy większa. Rośnie, jak powój 
Czy to ta sama róża????

Inne róże i różane widoczki

W ogródku rządy przejął Jego Wysokość Żylistek

Adaś może więc spać spokojnie

Kasiu ja mam jakiś foliowstręt

Jagusia mój ogródek ma niecałe 400 m2. Śmiało można powiedzieć, że połowę zajmuje czereśnia i altana. Róże sadzę pod płotem i na kamiennych rabatach. Nie mam aktualnego zdjęcia, ale wiosną rabaty wyglądały tak

Niby nieduże te granitowe donice, a znajduje się tam koło 40 róż. Od strony wewnętrznej rabatowe, na zewnatrz wielkokwiatowe. Po lewej stronie poza granitowym obrzeżem rosną różne nieznajome różyce. Widać też przęsła siatki ogrodzeniowej, a jest ich po 4 z obu stron furtki. Tam również same róże. Oprócz tego na miedzy z sąsiadką, koło 15 m

Jadzia Chopichon wciąż w pączkach, a Heidi jak sztuczna.
Miałam Barbarę Dibley, ale coś ma pecha u mnie. Rok temu została stratowana przy ścinaniu gałęzi na jabłoni, ale odbiła i zakwitła. Teraz wyplewiłam jej jedyny pęd i chyba po niej.
Zdjęcie z zeszłego roku

Iza masz rację

Marzanka piękne...piękne...ale jakie wymagające

Aniu Veilchenblau sadziłam chyba wiosną 2008 roku, z nagimi korzeniami. Gdybym jej w pierwszym roku nie ścięła nowych pędów

Czy to ta sama róża????

Inne róże i różane widoczki

W ogródku rządy przejął Jego Wysokość Żylistek

Adaś może więc spać spokojnie

Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Balinki
- Tosia1
Żylistek cudo- tak jak mówiłaś. Fajna fotka JW Adasia!!!
Wcześniejsze wątki.
Wcześniejsze wątki.
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
No właśnie Basia ktoś może spać jak drugi ktoś pilnuje .Jak mu tam to zdjęcie zrobiłaś . Przecież u Ciebie prawdziwa różanka a te 2 żółte to chyba raczej nie te same . Ta druga ma bardziej pełny kwiat jeżeli mnie oko nie myli i to chyba jest Golden Celebration, bo ma takie trochę ponacinane płatki
Pozdrowienia od Agi przybłędy dla Twoich futrzaków

- grazynarosa22
- Od: 16 mar 2009, o 12:18
Zauważyłam bardzo ładny powojnik bylinowy....ja mam taki brudnobiały ale ten Twój ładniejszy....
Żylistek za to też cudny.....już taki wielki....chyba taki sam jak mój (nie na wielkośc
)
a kicia się opala ????

Żylistek za to też cudny.....już taki wielki....chyba taki sam jak mój (nie na wielkośc

a kicia się opala ????
- Jagusia
- 1000p
- Od: 24 lis 2007, o 18:02
- Kontakt:
Nareszcie widzę u kogoś żylistka
Własnie niedawno zauważyłam, że u mnie zaczął kwitnąć - tylko na biało różowo - odmiana strawberry fields, ale to na razie krzaczek pół metrowy.... a ten Twój to olbrzym obsypany białym kwiatem... Powiedz czy on długo kwitnie... bo jak urwałam gałązkę żeby pokazać w pracy to zaraz zwiądł i zmarniał
bardzo widać delikatne te kwatuszki...

Nie traktuj życia serio i tak nie wyjdziesz z niego żywy!
- christinkrysia
- Od: 26 maja 2006, o 18:37
Tosiu u Ciebie festiwal różany w pełni - krzewy zdrowe i kwiaty dorodne.
Kolekcja spora więc powinnaś z dumą przechadzać się przy nich , napawać zapachem i ich urokiem.
Krzew żylistka w czasie kwitnienia prezentuje się bardzo dostojnie, tym bardziej że u Ciebie to spory okaz.
Kolekcja spora więc powinnaś z dumą przechadzać się przy nich , napawać zapachem i ich urokiem.
Krzew żylistka w czasie kwitnienia prezentuje się bardzo dostojnie, tym bardziej że u Ciebie to spory okaz.
- stasia_ogrod
- Od: 13 mar 2011, o 16:48
Basieńko bardzo dziękuję za wspaniały festiwal kwiatowy-nie można oczu oderwać od tych wspaniałości .Bardzo spodobała mi się Barbara -jaka szkoda że nie mam już miejsca.A Twój Olgae z latarenką w komplecie wygląda rewelacyjnie,żylistek obsypany dzwoneczkami po prostu boski.