nareszcie udało mi się trafić do Twojego ogrodu i pozachwycać się wszelkimi wspaniałościami które prezentujesz. Piękny ogród i widać, że ogrom pracy w niego włożyłaś - będę często zaglądał ...
przypomnij mi proszę jak nazywa się róża pnąca której dwa krzaczki od Ciebie dostałem ... u mnie posadzone przy ogrodzeniu, zrobiłem im kopczyki i na górę parę gałązek świerkowych położyłem ... doszła też nareszcie zamawiana przed ponad dwoma miesiącami Super Dorothy ...
piszecie tutaj o ziemi popieczarkowej szkoda, że nie mam do niej dostępu już w okolicy się interesowałem ale w moim terenie jest nei do zdobycia ...
pozdrawiam serdecznie
jeszcze powróciłem

zachwycam się Twoimi rododendronami i azaliami, dopiero w tym sezonie zdecydowałem sie je wprowadzic do mojego ogrodu, parę azalii japońskich posadziłem już do gruntu / ziemię ogrodową zmieszałem z dużą ilością torfu kwaśnego, dodałem kompost i liście dębowe / inne zamowione zadołowałem i będę sadzil wiosną to azalie wielkokwiatowe i japońskie. Mam przygotowane dla nich stanowisko podobne jak wcześniej napisałem czy mam jeszcze cos tam dodać ?
Wiosną chcę kupic rododendrony Nova Zembla bo tak pięknie u Ciebie kwitną mam najdzieję, ze i u mnie im się spodoba ... czytam, że one lubią cieniste miejsca i chciałbym je posadzićpod moimi ponad 20 letnimi sosnami, tylko się zastanawiam czy nie będzie dla nich za dużo tego cienia - moglabyś mi cos praktycznie doradzić?
Może spróbuję wstawić zdjęcie moich sosen, a potem je usunę jak zobaczysz czy to stanowisko byłoby odpowiednie ... nie mam dobrego zdjęcia, chciałbym po prawej stronie rzędu sosen posadzic różaneczniki