Kolekcja Arlety cz.1

Zablokowany
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Kolekcja Arlety

Post »

Nie wiadomo ;). Jeden z moich, ten co teraz ma pęd, kupne miał prawie takie jak twoje, pierwsze moje miał tylko 6 kwiatów, teraz ma krótki pęd, ale trochę więcej pąków i jedno odgałezienie. Drugi Phal. philadelphia mam już 2 lata, ale i przy kupieniu i przy moim kwitnieniu miał tylko po 4 kwiaty.
GrazynaW
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 14 sty 2009, o 18:33

Post »

Arletko Philadelphia z wiekiem kwitnie coraz obficiej.Piszesz,że to sklepowe kwitnienie a jak już ładnie rozgałęziona.Na pewno jest to młoda roślina a już tak bujnie kwitnie. Na podstawie mojej mogę powiedzieć,że chętna do kwitnienia i raczej lubi ciasnotę w nóżkach. :D
gejzerka

Post »

Przepięknie prowadzisz swoich ulubieńców ;:63 Okazy - jak na wystawę - zdrowe i dożywione, aż oczy same się śmieją do nich, gdy się je ogląda. Widać, że dajesz im duuużo, duuużo więcej niż tylko wodę i nawozy ;:63
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Arlet- pięknie sie miniaturki przezntują w nowych doniczkach i osłonkach. Podglądam u Wszystkich osłonki, bo muszę kupić 6 sztuk na nową półeczkę do drugiego rzędu... Twoje, mi się podobają ;:108 Tylko rozmiarówo to to 15 lub większe by mi pasowały :)

Dobrze, że cambrię Przesadziłaś. Niech zdrowo rosnie w nowym podłożu. Piękne keiki Wyhodowałaś na dendrobium, bujne i wielkie.

A Philadelphia...no cóż, nadal ją będę u Innych podziwiać ;:108
parapetowce
Tylko marzenia serca się spełniają.
Awatar użytkownika
arlet3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 maja 2010, o 19:30

Post »

Dusiu no nic zostaje nam tylko czekać aby się przekonać :wink:

Grażynko ;:196 mam nadzieję i wierzę w Twoje doświadczenie i oby Twoje słowa się sprawdziły u mnie :D Dziękuję za radę co do ciasności w nóżkach :wink: właśnie ma ciasno ale jeszcze jej nie ruszałam bo bałam się aby kwiatków nie zrzuciła ale teraz to już wiem, aby jej nie ruszać ;:196

Elu ;:196 nie masz pojęcia jak miło usłyszeć tak miłe słowa z ust takiego speca ;:180 ;:196
A miłością do storczyków pałam już jakieś 4 lata :roll: ale dopiero od maja tego roku nasiliła się strasznie po wejściu na to forum :;230

Justynko ;:196 ja swoje osłonki na tych dużych phal. mam z selgrosu jak były w promocji po niecałe 10 zł. ale są na 12 doniczki.
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziękuję za informacje ;) Hmm..popatrzę w Obi, może coś podobnego znajdę. A jak nie, pozostana "zwykłe" gliniaki :D
parapetowce
Awatar użytkownika
Henrykbb
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lut 2010, o 13:07

Post »

Arlet,ja myślę,że jeszcze tydzień,dwa i też będę liczył pączki na mojej PP.Oby było ich dużo,dużo ;:215
Pozdrawiam,Henryk

Moje Storczyki
gejzerka

Post »

Arletko, przeceniasz mnie ;:196 Jak mogę być specem od czegokolwiek, gdy od Was Wszystkich uczę się o uprawie i pielęgnacji tych niesamowitych roślin :?: Zachwyca mnie Wasza - Twoja i innych forumowiczów - pasja i zacięcie, i olbrzymia miłość dla nich. Dla mnie to zaszczyt być między Wami, móc się uczyć i dzielić z Wami wiedzą :)
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gejzerko- i chyba o to chodzi w hobby. Czlowiek coś Zobaczy u Kogoś, Skorzyst z rady. Czasami taka rada może byc inspiracją dla Innego Hobbysty ;)
I od Ciebie można wiele się uczyć ;:108
parapetowce
Awatar użytkownika
renata75
1000p
1000p
Od: 5 kwie 2008, o 16:10

Post »

Arletko, pięknie wyglądają miniaturki, ja mam jedną taką ale coś słabo mi rośnie, też ją przesadziłem do kory, gdzieś kiedyś czytałam że one lubią sphagnum zobaczymy jak będą się sprawować u Ciebie.

Pozdrawiam :P
Awatar użytkownika
nyskadu
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 kwie 2008, o 09:56

Post »

Przyszłam sie przywitać, i zapytać czy widziałyście kiedyś storczyk: błekitny, normalnie kolor oko wybij, i bardzo duży, ale ten kolor wprost niemożliwy błękit. No to chcialam powiedzieć , że ja taki widziałam i on był prawdziwy a ja nie byłam po dopalaczach :;230 i widziałam ostatni jak babka kupowała w L M, kosztował 60 zł i jeszcze go widzę. I gdyby nie był ostatni to chociaż nie mam ani jednego, i nie mam pojecia jak z nimi postępować, to chyba bym go kupiła :shock: bo nadal jestem w szoku, a wszyscy ludzie normalnie się na niego gapili, jak go niosła. Jak to mówią tego nie można opisać, za wszystko inne zapłacisz kartą Visa :;230
I może nawet lepiej bo pewnie bym razem z tym storczykiem z chałpy wyleciała :;230 ale cudo nieziemskie.
Awatar użytkownika
Henrykbb
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lut 2010, o 13:07

Post »

Agnieszko,to chyba jakiś większy rzut,u mnie w Lm stoi kilkanaście takich farbowanych Phali.Podobno powtarzają kolor przez trzy kolejne kwitnienia.Nie było większego zainteresowania.
Pozdrawiam,Henryk

Moje Storczyki
Awatar użytkownika
nyskadu
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 kwie 2008, o 09:56

Post »

To one też farbowane? Koniec świata, no widzisz a ja bym się złapała :oops: to już wszystko farbują, nawet rybki w zoologicznym :lol:
Awatar użytkownika
kasik 69
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 maja 2010, o 15:04
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Farbowane?Co wy mówicie,też bym na to nie wpadła :roll:
Zapraszam do mnie,
Moje wątki
Nasz Ogród
Zabka_Monis
1000p
1000p
Od: 17 maja 2010, o 09:55

Post »

Tak farbowane. Nakłuwają dolną część pędu i wlewają atrament podobno..... ;:108 Roślina wciąga ten atrament wraz z sokami i samoistnie farbuje się... ;:108
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”